4028 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Cazanul de țuică Tehnici de fermentație, tehnici de distilare |  » Coperta | Ghid practic pentru producerea de țuică, prin fermentație și distilare la cazan.
| Afișat de 22333 ori. |
| Preț raft: | 13.00 RON | |
Reducere: | 15% | Preț site: | 11.05 RON
* | |
Contact
|
Însemnătatea
acestei ocupații
7
Principii de baza ale
distilării
8
Materii prime pentru distilare
11
Componente ale fructelor și rădăcinilor
Standarde generale de calitate
Fructele cu semințe
Fructele cu sâmbure
Fructele de pădure
Fructele sălbatice
Rădăcinile
Vinurile și reziduurile
Estimarea producției de alcool
23
Cantitatea de esență
Aparate folosite la stabilirea cantității de esență
Calcularea conținutului de zaharuri ale sucului de fructe
Calcularea conținutului de zaharuri al decoctului
Estimarea cantității de alcool care se va obține
Cuve de fermentație și
îngrijirea acestora
32
Cuve de fermentație
Curățarea cuvelor de fermentație
Fermentația alcoolică
34
Agenții fermentației
Alți agenți de fermentație
Drojdiile în natură
Procesul de fermenatație
Produși de fermentație
Influență temperaturii asupra fermentației
Drojdia de cultură pură și
utilizarea acesteia
42
Specii de drojdie de cultură pură
Pregătirea și utilizarea drojdiei
Tratarea cu enzime a
decocturilor de fructe
47
Ce usnt enzimele ( numite și biocatalizatori)?
Adăugarea enzimelor
Acidularea
50
Valoarea pH-ului
Stabilirae pH-ului
Tratamentul cu acid
Săruri nutritive pentru
drojdie
54
Amilazele
55
Alți aditivi
56
Prepararea decoctului
57
Aditivi pentru decoct
Tocatoarele de fructe
Alegerea fructelor și metodă de lucru
Apă
Umplerea cuvei de fermentație
Durata fermentației
Probleme la fermentație
După fermentație
Momentul propice distilării
Instaltii de distilare
(alambicuri)
74
Material
Tipuri de instalații de distilare
Mod de lucru
Curățarea instalațiilor de distilare
Distilarea decoctului
în
instalație simplă
94
Componentele decoctului la distilare
Principii de baza ale distilării
Prima și a două apă (rachiu brut și rachiu rafinat)
Vase pentru depozitare
Defecte ale distilatelor
111
Oțetirea
Defectele gustului
Acroleină
Stabilirea conținutului de
alcool
114
Alcoolmetrul
Randamentul producției de alcool
Aducerea la tăria de consum
120
Calitatea apei
Calcularea cantității de apă
Adăugarea apei
Filtrarea
125
Instalații de filtrare
Turnarea în sticle și
depozitarea
130
turnarea în sticle
Depozitarea distilatelor gata de consumat
Etichetarea și comercializarea
132
Prezentare
Tradiția rachiului
134
Specialități
135
Rachiu de ienupere în amestec de fructe
Rachiu de Imperatoria struthium în amestec de fructe
Rachiu de ghințura în amestec de fructe
Rachiu de pere Williams (Wiliamsbrand)
Rachiu de șoc
Rachiu de scoruse
Rachiu de gutui
Rachiu de caise
Distilarea pe scurt
151
Termeni de specialitate
152
Cele 10 porunci pentru
producerea unui rachiu de calitate
154
Anexă. Producerea de rachiuri
din materii prime care conțîn amidon, în distilerii artizanale de cereale
155
A apărut în: 2009- |
Fii primul care își spune opinia! |
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|