Consumatorii de vin sunt, în general, mai sănătoși și au parte de o viață mai lungă. Această afirmație nu exprimă doar o dorință — spune autorul, care și-a petrecut mulți ani studiind beneficiile pe care le prezintă vinul pentru sănătate. Cercetările sale relevă faptul că cei care consumă vin roșu suferă mai rar de boli de inimă sau de diabet, precum și de demență la bătrânețe. În Dieta cu vin, autorul examinează importanța vinului, a dietei și a stilului de viață în atingerea unui grad maxim de bunăstare, susținând consumul zilnic de vin roșu ca parte a unui stil de viață sănătos. Celor care nu doresc să bea vin roșu, autorul le recomandă alimente și băuturi alternative care pot aduce beneficii asemănătoare.
Roger Corder este profesor de terapie experimentală la William Harvey Research Institute, Londra. Timp de 25 de ani, el a desfășurat cercetări în domeniul funcțiilor cardiovasculare și al legăturilor dintre diabet și bolile de inimă, cu scopul de a descoperi tratamente noi pentru aceste probleme de sănătate care se propagă într-o măsură din ce în ce mai mare. Profesorul Corder a publicat numeroase articole și a ținut conferințe pe tema descoperirilor sale, care confirmă legătura dintre consumul ponderat de vin și sănătate. |