Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
Decapitat pentru mărturisirea neabătută a credinței sale în Hristos,
Brâncoveanu se înrudește în jertfa sa cu Sfântul Ioan Botezătorul,
devenind și el un prodrom al Fiului lui Dumnezeu (Imnul lui Constantin
Brâncoveanu – Imnele Bucuriei)...
Imnele sfinților martiri brâncoveni
30.00RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Imnele sfinților martiri brâncoveni” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Decapitat pentru mărturisirea neabătută a credinței sale în Hristos, Brâncoveanu se înrudește în jertfa sa cu Sfântul Ioan Botezătorul, devenind și el un prodrom al Fiului lui Dumnezeu (Imnul lui Constantin Brâncoveanu – Imnele Bucuriei). Întru Adevărul, viața lui Brâncoveanu începe cu adevărat după decapitare. O viață care luminează țara-i așezată în Biserică. Lutul trupesc a fost transfigurat în lumină. Sunt multe feluri de a muri eroic și de a fi cinstit și plâns ca atare de ai tăi, dar cu totul altceva este să mori pentru credință, pentru Înviere. Dacă Avraam a fost cinstit și lăudat de Dumnezeu pentru că nu a pregetat întru jertfirea unicului fiu, cu cât mai mult Brâncoveanu pentru cei patru fii ai lui, a căror jertfă a fost și împlinită (Opțiunea lui Brâncoveanu – I.Ț.R.). Este el un exponent și un trimis la cer al neamului său, neam căruia, primind suferințele cu răbdare nesfârșită, precum Iov, i se înapoiază apoi, ca și aceluia, totul, adică viața veșnică (Opțiunea lui Brâncoveanu – Imnele Țării Românești). [...]
Trupurile martirilor Brâncoveni au devenit pâini de jertfă, înrudite îndeaproape cu trupul-pâine al lui Hristos. Martirii Brâncoveni sunt mlădițe ale Crucii lui Hristos – Pom al Vieții (Imnul lui Constantin Brâncoveanu – Imnele Moldovei). Și capătă încărcătură euharistică, de Pâine, Vin și Cuvânt:
Și nouă de-acuma pâinea pustiei îngăduită De când în saci de grâu-i o cupă tăinuită Și foametea nu se mai poate-ascunde De fața Pânii Fiului niciunde.
(Oratoriul lui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi – Imnele Putnei)