Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
Monografia „E-urile mică enciclopedie pe înțelesul tuturor” apare ca extrem de utilă pe fondul unei piețe invadate de alimente procesate și hiperprocesate, mai mult sau mai puțin etichetate corect cu conținutul ingredientelor.
E-urile mică enciclopedie pe înțelesul tuturor
12.0011.40RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „E-urile mică enciclopedie pe înțelesul tuturor” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Gânduri către cititori, consumatori și producători
De mai mulți ani E-urile au pătruns în vocabularul nostru curent. Explicația este simplă: din vremuri imemoriale ingredientele au fost legate mai mult de alimente decât de medicamente.
Cum pentru omul sănătos este important să aibă o nutriție sănătoasă, dar și apetisantă, cu un grad crescut de palatabilitate și acceptabilitate, este logică utilizarea diferitelor substanțe pentru conservare, pentru gust și pentru siguranță. Dar de la celebrul „salicilat” pe care bunica îl punea deasupra dulcețurilor sau compoturilor și până la invazia „E-urilor” actuale, drumul a fost foarte lung.
Nu căutăm să descifrăm labirintul prin care s-a ajuns aici. Important este să știm care din E-uri sunt bune, utile și care nu. Iată de ce monografia „E-urile mică enciclopedie pe înțelesul tuturor” apare ca extrem de utilă pe fondul unei piețe invadate de alimente procesate și hiperprocesate, mai mult sau mai puțin etichetate corect cu conținutul ingredientelor.
În acest context, efortul autorilor Prof. Dr. A. V. Ciurea, Filip Vladimir Edu și Rodica Edu este demn de toată lauda și sunt convins că cei interesați îl vor aprecia ca atare.
Profesor Dr. N. Hâncu Membru Titular al Academiei de Științe Medicale
Președintele Federației Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice
Cuprins:
CUPRINS
1. Cuvânt înainte..... 5
2. Prefață..... 7
3. Norme privind utilizarea aditivilor alimentari..... 9
4. Glosar de termeni..... 13
5. Lista alfabetică a denumirilor comerciale ale aditivilor alimentari..... 17
6. Aditivii alimentari permiși în România și în Uniunea Europeană – descriere succintă..... 32
7. Bibliografie..... 159