Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
On Zon Su este o tehnică de masaj al picioarelor pusă la punct de
maestrul Mak Zi, cel care în anul 500 d. Hr. a sistematizat cunoștințele
străvechi și a inițiat o tradiție de masaj extrem de eficace.
Reflexoterapie chinezească. Inițiere în tehnica On Zon Su
12.0011.76RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Reflexoterapie chinezească” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Practica On Zon Su, in sens amplu, poate fi utilizata si in scop terapeutic, stiut fiind ca talpa piciorului este oglinda organelor interne. Maestrul taoist si medicul traditional Min Wong, care face parte din a o suta generatie careia i s-au transmis invataturile lui Mak Zi, prezinta in acest volum principiile si practica On Zon Su, cu referiri istorice si mitologice.
Cartea de fata prezinta bazele masajului traditional al piciorului, asa cum l-am predat eu la foarte multe seminarii in Italia, raspunzand la intrebarile studentilor in diverse ocazii, dand sugestii si clarificandu-le nelamuririle.
Redactarea acestui tratat a fost mai usoara datorita studentilor, care au transcris cursurile mele si mi-au cerut sa le verific notitele.
In primele capitole am enumerat unele idei despre gandirea chinezeasca, pe care e bine sa le cunoastem pentru a practica masajul picioarelor. Acolo se gasesc etimologia expresiei On Zon Su, informatii despre Maestrul Mak Zi (secolul V i.Hr.), fondatorul On Zon Su, istoria metodei, conceptia chinezeasca despre picioare, anumite aspecte ale contactului chinezesc cu studiul realitatii, povesti si legende care sunt legate mai mult sau mai putin direct de picioare.
In capitolele de incheiere sunt ilustrate cateva dintre metodele principale ale masajului On Zon Su.
Cuprins:
Prefață
1 Profilul istoric al tehnicii On Zon Su 2. Sensul cuvintelor On Zon Su 3. Importanța picioarelor 4. Macrocosmosul și microcosmosul 5. Mak Zi 6. Povești și legende 7. Introducere în tehnica masajului 8. Masajul preliminar 9. Harta Cerului Posterior 10. Harta peisajului intern a lui Mak Zi 11. Cazuri de pacienți vindecați prin masajul picioarelor 12. Un seminar despre metoda On Zon Su
Tabelul corespondențelor celor cinci forțe care acționează NG HAN Persoane de contact pentru școala maestrului Ming
Fragment:
temperatura călcâiului este mai scăzută față de tot restul corpului. De fapt, piciorul este departe de inimă, iar din tot piciorul călcâiul are aceasta particularitate de a fi partea cea mai rece din corp.
Partea cea mai calda din corp este însă fruntea, la bărbați, iar la femei, partea dintre sâni .
în Nan Hua King, cartea maestrului Chuang Tzu, scrie: „Respiră cu călcâiele”. După maeștrii taoiști, Omul Adevărat trebuie să respire prin călcâie, (aceasta referindu-se la „a respira energia vitală”, nu la respirarea aerului).
Călcâiul este legat de cap și de viață în sine; dacă acesta este blocat, energia nu poate trece, iar tot corpul este blocat. Trebuie deblocat călcâiul pentru ca tot corpul să se simtă bine.
Pentru a ajunge la poziția dreaptă, tendonul lui Ahile trebuie să fie foarte lung. Deplasând greutatea în față spre vârfurile picioarelor, cum se întâmplă atunci când purtăm tocuri înalte, acesta, cu timpul, se scurtează (fig. 5).
Acest tip de mers este frumos când îl vezi, dar nu este sănătos, deoarece organele interne devin comprimate.
Poziția trebuie să fie cât mai echilibrată: atunci când greutatea este prea în față, tendința este de a privi în jos, de a vedea numai Pământul, iar mentalitatea este limitată, la fel ca la animale.
în cazul opus, deplasând 80-90% din greutate în spate pe călcâie, burta iese în față și capul se mută spre spate pentru a menține echilibrul; se tinde să se privească numai Cerul, uitându-se de Pământ: în acest caz, mentalitatea este limitată, pentru că își pierde din concretețe.
Diversele culturi au impus deseori canoane estetice în dauna sănătății. în Europa, începând cu anii 70, pantofii cu toc înalt se consideră a fi eleganți pentru o doamnă…