Adevăr Divin
divin.ro
▷ Prosperitate și succes ▷ Succes

Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace (carte tipărită)

Autor:
Editura:
Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace este mai mult decât o carte despre familie, este o carte care te va ajuta să îți clădești o cultură familială (cu tot ce implică aceasta: valori, comportamente, relații) dar și un set de principii sănătoase după care să te ghidezi în cadrul acesteia. Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace vorbește despre un altfel de leadership, și anume, leadershipul familiei…
Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace
× Rezervă „Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace (carte tipărită)

  Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
  (Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)

  Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.

×
Recomandări:

Detalii:


Autorul cărții Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace, care s-a aflat în fruntea listelor de bestselleruri timp de peste șapte ani, aplică de această dată cele 7 obișnuințe care s-au bucurat de atât de mult succes familiilor, fiind de părere că într-o lume în care domnește haosul, bunele obișnuințe și principiile sunt singurele care pot restabili ordinea și echilibrul.

Stephen R. Covey a fost recunoscut de revista Time Magazine drept unul dintre cei 25 cei mai influenți oameni din America. El a făcut din predarea Vieții Centrate pe Principii și a Leadershipului Centrat pe Principii activitatea vieții sale. Cărțile lui pe aceste teme: The 7 Habits of Highly Effective People (Cele 7 obișnuințe ale persoanelor extraordinar de eficace), Principle-Centered Leadership (Leadershipul centrat pe principii) și First Things First (Dă prioritate priorităților) s-au bucurat de un succes enorm devenind bestselleruri internaționale. Posesor al unui masterat la Harvard și al unui doctorat la Universitatea Brigham Young, Stephen R. Covey este în același timp soț, tată a nouă copii și bunic, o autoritate respectată la nivel internațional în leadership, expert în problemele familiei, profesor, consultant organizațional, fondator al fostului Centru de Leadership Covey și vicepreședinte al Franklin Covey Company.

CELE 7 OBIȘ;NUINȚE CARE ÎȚI POT SCHIMBA VIAȚA

Covey compară foarte plastic timpul și efortul investit în familie cu „miracolul” seminței de bambus. Aceasta, odată sădită, „nu dă niciun semn” la suprafață, timp de patru ani. Abia după acest interval se ivește de sub pământ un muguraș plăpând, care, în al cincilea an crește până la 2,5 metri. Cam așa sunt și eforturile pe care le depunem noi în calitate de părinți. Chiar dacă pare că nimic nu merge, că nicio schimbare nu apare în comportamentul copiilor noștri, deși le repetăm la infinit aceleași și aceleași lucruri, perseverând și insistând pe chestiunile pe care le considerăm importante pentru educația lor, cu siguranță vom vedea în cele din urmă mugurașul plăpând din care va crește bambusul.

La fel se întâmplă și cu aceste principii odată ce vom încerca să le implementăm în familiile noastre. Chiar dacă într-o primă etapă vom avea impresia că nu ne ajută cu nimic, perseverând și insistând în cultivarea lor vom ajunge să vedem în cele din urmă și rezultatele.

„Exact așa cum rădăcinile copacului aduc substanțe nutritive și viață fiecărei părți a acestuia, la fel și exemplul tău dă viață relațiilor, eforturilor de a organiza, oportunităților tale de a face educație.”

Stephen R. Covey îți oferă odată cu Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace o fundație pentru tipurile de comportament care îți vor aduce ceea ce îți dorești de la viață, pentru că așa cum spunea Ray Dalio în bestsellerul său Principii:

„Principiile sunt adevăruri fundamentale care servesc drept fundație pentru comportamentul care îți aduce ce îți dorești în viață. Pot fi aplicate în repetate rânduri, în situații similare, pentru a te ajuta să îți atingi scopurile.”

Așadar, descoperă în continuare cele 7 principii de viață ale familiilor fericite ale lui Stephen R. Covey și folosește-le ca pe „o colecție bună de rețete pentru succes”:

1. Obișnuința 1: Fii proactiv (devino un agent al schimbării în familia ta)

Familiile și membrii familiei sunt responsabili pentru propriile lor alegeri și au libertatea să aleagă pe baza principiilor și valorilor, nu pe baza stărilor de spirit și a circumstanțelor.

„Cele mai importante bătălii ale vieții se dau zilnic în încăperile tăcute ale sufletului.”

2. Obișnuința 2: Începe cu finalul în minte (elaborează o declarație de misiune a familiei)

Familiile își modelează propriul viitor, creând o viziune mentală și un scop pentru orice proiect, mare sau mic. Nu trăiesc zi după zi fără niciun scop clar în minte.

„În cea mai mare parte, familiile nu au acel tip de declarație de misiune care este atât de important pentru organizațiile de succes. Ș;i cu toate acestea, familia este cea mai importantă, cea mai vitală organizație din lume.”

3. Obișnuința 3: Dă prioritate priorităților (fă o prioritate din familie într-o lume agitată)

Familiile se organizează și acționează în funcție de cele mai importante priorități ale lor, așa cum sunt exprimate acestea în declarațiile de misiune personală, ale căsniciei și ale familiei. Au momente săptămânale dedicate familiei și momente periodice în doi de legare afectivă. Sunt conduse de un scop, nu de intențiile și forțele care le înconjoară.

Așadar, încearcă să faci în așa fel încât situațiile de mai jos să nu se regăsească în familia ta:

„Gândește-te numai la asta: un copil petrece șapte ore pe zi uitându-se la televizor și cinci minute cu tatăl său. Incredibil!”

„În acest nou model al vieții de familie și de serviciu, părintele obosit fuge de lumea certurilor nerezolvate și a rufelor nespălate către rânduiala, armonia și voioșia supravegheată de la serviciu, pe care se poate baza”. - Arlie Hochschild

4. Obișnuința 4: Gândește „câștig-câștigi”, treci de la „eu” la „noi”; (găsește soluțiile convenabile pentru toată lumea)

Membrii familiei gândesc în termenii beneficiului reciproc. Promovează susținerea și respectul reciproc. Gândesc interdependent – „noi”, nu „eu” – și dezvoltă acorduri de tip câștig-câștigi. Nu gândesc egoist (câștig-pierzi) sau în spirit martir (pierd-câștigi).

„Educația nu înseamnă să fii popular și să cedezi la fiecare capriciu și dorință a copilului. Înseamnă să iei decizii care sunt realmente de tipul câștig-câștigi – indiferent cum ar putea ele să i se pară copilului în momentul respectiv.”

5. Obișnuința 5: Căută mai întâi să înțelegi… și apoi să fii înțeles (folosește comunicarea empatică pentru rezolvarea problemelor din familie)

Membrii familiei caută mai întâi să asculte, cu intenția de a înțelege gândurile și sentimentele celorlalți, după aceea caută să-și comunice cu eficacitate propriile gânduri și sentimente. Prin înțelegere, ei construiesc relații profunde de încredere și iubire. Oferă feedback util..

„Crearea unui mediu cald, afectuos, de susținere, încurajator probabil că este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru familia ta.”

6. Obișnuința 6: Cooperează prin sinergie (lucrați împreună pentru a realiza mai mult)

Membrii familiei prosperă pe baza puterii individuale și a familiei, așa că, respectând și apreciindu-și reciproc diferențele, întregul devine mai mare decât suma părților. Ei construiesc o cultură comună a rezolvării de probleme și a profitării de oportunități. Promovează un spirit de familie ce protejează iubirea, învățarea și contribuția.

„Sinergia nu înseamnă numai muncă de echipă sau cooperare. Sinergia e muncă de echipă creativă, cooperare creativă. Se creează ceva nou, care nu exista înainte.”

7. Obișnuința 7: Ascute fierăstrăul (reînnoiește spiritul de familie cultivând tradiții)

Familia își mărește eficacitatea prin reînnoirea periodică personală și a familiei în cele patru domenii de bază ale vieții: fizic, social/emoțional, spiritual și mental. Stabilește tradiții și hrănește spiritul reînnoirii familiei.

„Fiecare familie trebuie să-și acorde timp pentru a se reînnoi în cele patru domenii principale ale vieții: fizic, social, mental și spiritual.”

RÃSPUNSURI LA PROBLEMELE TALE Ș;I ALE FAMILIEI TALE

Cele 7 obișnuințe ale familiilor extraordinar de eficace nu se referă așadar doar la comportamentul părinților față de copii, ci la întreaga complexitate a relațiilor pe care le implică o familie. Cartea oferă o perspectivă amplă asupra vieții de familie, luând în considerare toate aspectele implicate în cadrul acesteia și oferind răspunsuri la o serie de întrebări care țintesc în mod obiectiv probleme mai des, sau mai rar întâlnite în sânul acestora.

Iată mai jos doar o parte dintre întrebările la care vei găsi răspuns pe parcursul cărții:

ASPECTE PERSONALE:

• Cum pot să creez schimbarea? Cum pot fi o influență centrată pe principii pentru familia mea?

• Ce pot să fac dacă mi-a fost transmis un scenariu prost?

• Cum pot să încetez să fiu reactiv?

• Cum pot obține o înțelegere de sine mai mare pentru a-mi ajuta mai bine familia?

• Ce fac atunci când mă simt copleșit?

• Cum pot echilibra munca și familia?

• Ce pot să fac pentru a da prioritate familiei?

• Ce fac atunci când ies de pe pistă?

ASPECTE REFERITOARE LA CÃSNICIE:

• Cum construim o căsnicie puternică?

• Cum să gestionăm/gestionez divorțul?

• Ce pot să fac pentru ca a doua mea căsnicie să aibă mai mult succes decât prima?

ASPECTE REFERITOARE LA FAMILIE:

• Cum putem construi încrederea și iubirea necondiționată?

• Cum devenim o familie centrată pe principii?

• Cum facem ca toți să se îndrepte în aceeași direcție?

• Ce facem dacă suntem în afara pistei?

• Cum putem să ne facem timp pentru familie?

• Cum construim unitate?

• Cum îi împiedicăm pe membrii familiei să fie atât de egoiști?

• Ce facem atunci când nu există înțelegere și comunicarea e defectuoasă?

• Cum putem să facem comentarii personale fără să jignim?

• Cum putem să ne îmbunătățim abilitățile de rezolvare a problemelor?

• Cum gestionăm confuzia și dezorganizarea?

• Cum punem activitățile tuturor în același program?

• Ce facem atunci când încercăm, dar lucrurile par să se destrame?

ASPECTE REFERITOARE LA EDUCAȚIE:

• Cum ne învățăm copiii să-și îndeplinească treburile cu voioșie, fără să li se ceară?

• Cum știm la ce să ne așteptăm de la un copil?

• Ce facem atunci când un copil se poartă urât?

• Ar trebui să fim autoritari sau permisivi cu un copil?

• Ce facem în cazul în care copiilor nu le plac deciziile noastre?

• Ce facem atunci când un copil este neascultător?

• Ce facem atunci când un copil se bate și se ceartă?

• Cum ne descurcăm cu un adolescent care e morocănos, rebel și nerespectuos?

• Cum gestionăm rivalitatea dintre frați?

• Ce facem atunci când un copil se îndepărtează de la pistă?

• Ce facem atunci când un copil ne bate la cap să facem excepții?

• Cum facem să-i implicăm pe copiii noștri într-o declarație de misiune a familiei?

• Ce facem atunci când trebuie să mergem la lucru amândoi?

• Ce facem în legătură cu creșele și grădinițele cu program prelungit?

• Cum pot să gestionez cel mai bine faptul că sunt un părinte singur?

ASPECTE REFERITOARE LA FAMILIA INTERGENERAȚIONALÃ Ș;I EXTINSÃ:

• Cum facem să devină puternică familia noastră extinsă?

• E prea târziu să-i ajutăm pe copiii deveniți adulți și pe copiii lor?

• Eu nu sunt părinte; cum pot să influențez?

• Cum pot frații deveniți adulți să creeze o schimbare în familie?

• Cum fac față divorțului părinților mei?

ASPECTE REFERITOARE LA SOCIETATE:

• Societatea este împotriva familiei – ce putem face?

• Ce putem face în legătură cu influența negativă a televizorului în casă?

• Cum ne putem proteja copiii de lucruri precum pornografia, drogurile și aderarea la bande?

• Cum putem să schimbăm societatea?

Dacă una sau mai multe dintre întrebările de mai sus ți-au dat vreodată bătăi de cap și nu ai fost mulțumit de soluția găsită, sau dacă te confrunți chiar acum cu una dintre aceste probleme, în mod sigur că principiile din această carte îți vor fi de folos. Acordă-i un credit de încredere lui Stephen R. Covey și principiilor sale recunoscând că:

„Modestia și curajul ar putea fi comparate cu mama și tatăl unei familii metaforice, pe care o avem fiecare în noi înșine. E nevoie de modestie pentru a recunoaște că principiile sunt cele care dețin controlul. E nevoie de curaj pentru a te supune principiilor, atunci când sistemele de valori sociale merg în altă direcție. Iar fructul unirii dintre curaj și modestie este integritatea sau o viață integrată principiilor. Nepoții sunt înțelepciunea și o mentalitate a abundenței.

Acestea sunt lucrurile care ne permit fiecăruia dintre noi – ca indivizi și ca familii – să sperăm, chiar și atunci când ieșim de pe pistă și să continuăm să revenim de fiecare dată. Trebuie să ne amintim întotdeauna că există principii ale „adevăratului nord” care guvernează fără greș, că avem puterea de a alege să aplicăm aceste principii în propria noastră situație și că putem ajunge la destinație.

În ciuda acestui zbucium inerent din viața de familie, nu există niciun efort care să aducă recompense mai bogate, comori mai dulci și satisfacții mai profunde. ”

Stoc
Stoc Limitat
Preț
Preț 59.00 RON
Discount
Discount 22%
Preț final
Preț final 46.02 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-913-437-5
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș