Mesaje de la un prieten (carte tipărită)

Autor:
Editura:

Un ghid simplu și rapid despre cum să preiei controlul asupra propriei vieți

Mesaje de la un prieten / Notes from a friend de Tony Robbins este o carte care ne reamintește ce puteri nebănuite ascundem în noi, chiar dacă aparent părem slabi și vulnerabili. Scrisă cu inteligență și sensibilitate, cartea te emoționează și te ambiționează în aceeași măsură. Ea poate fi un bun punct de plecare pentru toți cei care aveau nevoie de un nu știu ce, de un ceva anume, pentru a-și depăși starea de confort și a porni spre realizarea marilor visuri.
Detalii:

Tony Robbins pare menit să inspire oamenii. Chiar și biografia lui e o lecție de viață în sine. Înainte de a fi devenit antrenorul motivațional, instructorul financiar, autorul de cărți de dezvoltare personală și liderul consacrat al domeniului self help pe plan mondial, care este astăzi, Tony Robbins a fost un om simplu, greu încercat de viață. Provenind dintr-o familie dezorganizată, părinții lui au divorțat când el avea doar 7 ani, crescut de o mamă care s-a recăsătorit de mai multe ori, Tony Robbins își descrie viața de familie ca fiind „haotică” și „abuzivă”. A fost nevoit să lucreze încă de mic pentru a ajuta la creșterea fraților lui mai mici, a plecat de acasă la doar 17 ani și s-a angajat ca portar. Pare incredibil astfel că cel care a creat sistemul numărul 1 de dezvoltare personală și profesională din lume, Personal Power (Putere personală) are doar un liceu terminat. A început să țină în schimb discursuri motivaționale încă de la vârsta de 17 ani, iar asta s-a transformat mai târziu în sursa lui de venit și în menirea lui.

„Mesaje de la un prieten” reprezintă, pentru cunoscătorii lucrărilor lui Tony Robbins o variantă prescurtată a volumelor „Putere nemărginită” și „Trezește Uriașul din Tine”. Un fel de „memento al principiilor fundamentale necesare pentru a reuși cu adevărat să îți creezi și să te bucuri de o viață de calitate”.

…„sunt prea mulți indivizi care-și uită visele atunci când dau piept cu provocările vieții…”

„Mesaje de la un prieten” începe cu nararea unui episod emoționant din adolescența autorului, în urma căruia acesta își propune să facă din a dărui scopul vieții sale. Tot în urma acestui episod, Robbins își propune să le amintească mereu oamenilor că există întotdeauna o cale de a redresa situația și că orice provocări existente pot fi transformate în lecții valoroase și oportunități de dezvoltare personală și fericire pe termen lung.

Robbins vrea să te ajute să găsești în interiorul tău acea putere care pe el l-a ajutat să treacă în mai puțin de un an de la o existență modestă, dusă într-un apartament de 37 de metri pentru nefamiliști, marcată de singurătate și disperare, dar și de lupta cu cele 17 kg în plus, la o viață nesperat de bună.

În timp ce se documenta asiduu pe tema: „Cum aș putea să contribui cu ceva de valoare la viețile oamenilor?” a întâlnit-o pe soția sa, s-a căsătorit și a devenit tată. În mai puțin de un an a trecut de la sărăcie la o avere netă de peste un milion de dolari și s-a mutat într-un palat de 930 de metri pătrați cu vedere spre Oceanul Pacific. Așadar, nu întâmplător a ajuns la concluzia că „secretul vieții este să dăruiești”.

Robbins s-a informat serios în legătură cu ceea ce îl preocupa pe el: cum ar putea să îi ajute pe alții, și a dezvoltat o serie de strategii și perspective proprii, cu care a ajuns să influențeze viețile a milioane de oameni, ajutându-i să își redreseze viețile. Singura condiție pentru a putea și tu la rândul tău să îți redresezi viața și să îți urmezi visele de care uitaseși de mult este să crezi că schimbarea este posibilă.

„Cu această carte, mă ofer voluntar să-ți fiu antrenor pentru realizarea oricăreia dintre schimbările pe care ți le dorești.”

În continuarea cărții autorul îți predă 11 lecții pe care trebuie să ți le însușești pentru a reuși ceea ce ți-ai propus: redresarea vieții și împlinirea visurilor de mult uitate.

Lecția 1: Sentimentul că suntem copleșiți… cum să schimbăm lucrurile

Primul pas către redresarea propriei vieți este să te descotorosești de credința negativistă că nu poți face nimic sau că ai fi neajutorat, este de părere Robbins. Pentru a face asta ai nevoie de PUTERE PERSONALÃ.

„Puterea personală înseamnă să acționezi cu perseverență. De fiecare dată când faci ceva, înveți din ce faci și găsești o modalitate de a face lucrul acela mai bine data viitoare.”

Autorul ne oferă în acest sens exemplul Colonelului Sanders care a găsit soluția pentru a-și depăși condiția la 65 de ani. Până a reuși, acesta a fost refuzat de 1009 ori.

Walt Disney la rândul său a fost refuzat de 302 ori înainte de a primi finanțarea pentru „Cel mai fericit loc de pe Pământ”.

Robbins te sfătuiește să urmezi pur și simplu sfatul din reclamele Nike: „Just do it!” fără a te gândi la eșec, pentru că…

Lecția 2: Nu există eșecuri

Povestea impresionantă despre spectaculoasa întorsătură pe care a luat-o viața celebrului cântăreț Billy Joel după o serie de eșecuri care l-au condus până în pragul sinuciderii, este menită să te inspire să crezi că „amânările lui Dumnezeu nu sunt respingeri”.

Sfatul pe care ți-l dă autorul în acest capitol este simplu: PERSEVEREAZÃ!

Lecția 3: Fii de neoprit: Fii tu cel care ia decizii

„Destinul tău capătă contur în momentele în care iei decizii”.

În acest capitol, povestea lui Soichiro Honda este cea care te va inspira să muncești pe brânci pentru visurile tale și să iei decizii reale care să îți schimbe viața în favoarea ta. Vei afla ce înseamnă o decizie reală și vei învăța de la Ed Roberts ce înseamnă să nu îți plângi de milă și să decizi să faci din viața ta o experiență cu adevărat valoroasă, în ciuda circumstanțelor total nefavorabile. Ed Roberts este un individ paralizat de la gât în jos de 14 ani, care își petrece nopțile într-un plămân de oțel.

Sfatul autorului în acest capitol este să iei o DECIZIE chiar în acest moment, să vorbești prietenilor și rudelor despre decizia luată și să te ții de ea până la capăt.

Lecția 4: Clădește-ți credințele și decolează!

Imediat ce ne formăm o convingere, aceasta începe să controleze ceea ce vedem și simțim. La propriu!

„Credința înseamnă să crezi ceea ce încă nu vezi; răsplata acestei credințe este că vezi ceea ce crezi”. Sf. Augustin

Potrivit autorului, credințele sunt o sursă uriașă de putere. Tu poți să alegi ce vrei să crezi despre tine, iar aceste credințe vor determina acțiunile pe care le realizezi. Povestea fermierului indian și a modului cum vedea el lucrurile te va inspira pentru a-ți schimba perspectiva asupra lumii.

Lecția 5: Ce vezi, asta primești

Cum faci ca să schimbi felul în care te simți? De ce este atât de importantă concentrarea? De ce ne este atât de ușor să vedem partea tristă a lucrurilor și de ce reușim mai greu să vedem partea bună? De ce trebuie să ne concentrăm mereu în direcția în care vrem să mergem, oricât de greu ne-ar fi? La toate aceste întrebări vei afla răspunsurile în acest capitol, însoțite bineînțeles de exemple pilduitoare.

Lecția 6: Întrebările sunt răspunsul

Povestea impresionantă a lui Stanislavsky Lech te va inspira să crezi, chiar și atunci când toată lumea îți va spune că nu există nicio soluție, în ideile tale, în speranțele și în visele tale. Autorul te va învăța să îți pui întrebări de rezolvare a problemelor, întrebări de putere și nu întrebări care să te împiedice să evoluezi. Vei vedea că puterea întrebărilor este cu adevărat uimitoare.

Lecția 7: Bine ai venit în starea grozavă de… a fi tu însuți!

Felul în care ne simțim din punct de vedere emoțional ne influențează starea pe care o simțim la nivel fizic. Ș;i viceversa! La fel postura, gesturile și mimica pe care le folosim ne pot influența modul cum ne simțim în propria piele. Adoptă postura și gesturile unui om de succes și vei începe să te simți ca unul dintre ei!

Lecția 8: Vocabularul succesului

Cuvintele pe care le folosești îți influențează gândirea. Iar gândirea îți controlează felul cum te simți și ceea ce faci. Imaginează-ți doar cum ai reacționa dacă cineva ți-ar spune că te înșeli în legătură cu ceva, că greșești sau că minți. Pentru fiecare dintre cuvintele respective ai avea o reacție diferită, deși sunt doar cuvinte…Tot pe baza modificării vocabularului pe care îl folosești autorul te va învăța să te simți grozav, să te încarci cu energie și să te obișnuiești cu acele cuvinte care denotă succes, nu opusul.

Lecția 9: Se întâmplă să te „lovești de un zid”? Sparge-l utilizând o nouă metaforă!

Cum îți descrii lumea? Este o încercare? O luptă? Dar dacă ar fi un dans sau un joc? Sau o grădină de flori? Autorul îți adresează aceste întrebări și te îndeamnă să îți schimbi perspectiva. Metaforele pe care le folosești în legătură cu viața ta, reprezintă modul cum vezi, și cum va fi în final, lumea ta.

Lecția 10: Pe locuri… Fiți gata… Start către obiective! Cum să-ți construiești viitorul stabilindu-ți obiective?

Cu ce începe orice viață extraordinară? Cu un obiectiv! Așa cum o călătorie lungă începe cu un prim pas. Exemplul oferit de autor în acest capitol, despre cum a devenit Michael Jordan cel mai bun jucător de baschet din lume și de la ce obiectiv a pornit, te va inspira și te va face să nu te îndoiești niciodată de puterea pe care o are asupra ta un obiectiv stabilit. Așa cum spune un poem celebru: ”ești stăpânul destinului tău; tu ești stăpân pe propriul suflet”. Povestea cu adevărat impresionantă a prietenului său W. Mitchell este de natură să te inspire și să te convingă să lupți cu orice preț pentru ce-ți dorești.

Autorul te sfătuiește în acest capitol să te așezi la o masă și să începi să îți așterni pe o coală de hârtie visurile, pentru că, consideră Tony Robbins: „înainte să apară în lume, lucrurile trebuie să apară mai întâi în mintea ta”.

Lecția 11: Provocarea mentală de 10 zile

Autorul te provoacă să nu ai, timp de 10 zile, niciun gând negativ, și îți explică ulterior și beneficiile pe care ți le va aduce acest exercițiu odată ce vei reuși să îl duci până la capăt.

La finalul cărții te vei simți binecuvântat. Robbins citează o veche binecuvântare irlandeză menită să te însoțească și să te ocrotească pe noul drum pe care, în mod sigur, vei porni:

„Fie ca drumul să se înalțe în întâmpinarea ta. Fie ca vântul să bată mereu din urma ta. Fie ca soarele să-ți scalde chipul în căutarea razelor sale, fie ca ploile să cadă cu blândețe peste holdele tale și, până ne vom reîntâlni… fie ca Domnul să te țină ușor în palma sa”.

Stoc
Stoc In stoc
Preț
Preț 39.00 RON
Discount
Discount 22 %
Preț final
Preț final 30.42 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-630-303-047-0
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 144
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-630-303-047-0
Traducerea
Traducerea Romică Lixandru
Titlul original
Titlul original Notes from a Friend
Greutate
Greutate 135 grame
Ediția
Ediția a II-a
Prefață la ediția în limba română de
Prefață la ediția în limba română de Andy Szekely
Publicat online
2023-01-13
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș