Vindecarea chakrelor

Autor:
Editura:

Un ghid al începătorului pentru diferite tehnici de autovindecare prin echilibrarea chakrelor

Toate creaturile vii au anumiți centri energetici extrem de puternici, numiți chakre. Acest ghid practic, întocmit de Margarita Alcantara, o specialistă în vindecări energetice, te va ajuta să îți deblochezi potențialul plenar al sistemului tău de chakre, pentru a-ți restabili astfel starea de sănătate și echilibrul interior.
Detalii:

Trei pași pentru echilibrarea chakrelor și pentru vindecarea minții, corpului și spiritului

Toate creaturile vii au anumiți centri energetici extrem de puternici, numiți chakre. Acest ghid practic, întocmit de Margarita Alcantara, o specialistă în vindecări energetice, te va ajuta să îți deblochezi potențialul plenar al sistemului tău de chakre, pentru a-ți restabili astfel starea de sănătate și echilibrul interior.

Pasul 1 LOCALIZEAZÃ-ȚI simptomul sau boala

Pasul 2 DESCOPERÃ care sunt chakrele blocate

Pasul 3 APLICÃ tehnicile recomandate pentru vindecarea chakrei corespondente

Alină-ți durerile cervicale sau vindecă-te de dependențe prin deblocarea chakrei gâtului cu ajutorul cristalului acvamarin sau al uleiului de lavandă. Diminuează-ți atacurile de panică sau problemele digestive prin echilibrarea chakrei plexului solar cu ajutorul posturilor tehnicii de yoga numite Salutul Soarelui și repetând mantra „Ra”.

Tehnici de autovindecare pentru fiecare chakră

Meditații pas cu pas

Tehnici de folosire a cristalelor însoțite de ilustrații

Posturi de yoga ilustrate

Aplicații referitoare la uleiurile esențiale

Recomandări referitoare la dietă și alimentație

Sugestii referitoare la schimbările de comportament

Cuprins:

Introducere 8

Partea I

Puternicul sistem al chakrelor 10

Capitolul 1

O privire de ansamblu asupra chakrelor 12

Capitolul 2

Lucrul cu chakrele 36

Partea a II-a

Vindecarea chakrelor 54

Capitolul 3

Simptome și afecțiuni comune 56

Capitolul 4

Remedii și tratamente vindecătoare 87

Anexa A

Posturi de yoga 146

Anexa B

Cristale 158

Mulțumiri 175

Despre autoare 176

Fragment:

Introducere

Când noua mea pacientă, doamna B, a intrat pentru prima oară în cabinetul meu, i-am putut simți imediat dezamăgirea referitoare la viața ei actuală. Ori de câte ori văd un pacient care vine pentru prima dată la mine, eu îi „ascult” șoaptele chakrelor.

Doamna B și-a făcut prima programare pentru un tratament de acupunctură în vederea alinării stresului și a unei dureri la o gleznă. Fiind o specialistă certificată în acupunctură, metoda pe care o aplic eu este medicina chineză tradițională. Am început așadar prin a-i simți pulsul, după care i-am evaluat doamnei B limba, pentru a-mi face o părere legată de starea de sănătate a organelor sale. La fel ca în cazul marii majorități a pacienților meu, s-a dovedit că ceea ce a atras-o pe doamna B la ușa cabinetului meu au fost o serie de probleme mai profunde decât simplele simptome fizice. Cu alte cuvinte, mi-am dat imediat seama că ceea ce își dorea de fapt doamna B nu era doar să îi alin durerile de gleznă și stresul cauzat de slujba ei, chiar dacă pe moment nu își dădea încă seama de acest lucru.

Am fost considerată de mică o empată. Dacă nu ești foarte familiarizat cu acest termen, bazat pe cuvântul empatie, află că el este folosit pentru persoanele care simt intuitiv ce simt cei din jurul lor, aproape ca și cum aceste sentimente și senzații le-ar aparține personal. La fel ca mulți alți empați, când eram foarte mică nu înțelegeam ce sunt aceștia și ce pot face pentru a-mi accepta și pentru a-mi dezvolta acest dar intuitiv. Ceilalți oameni mă considerau ciudată sau excesiv de sensibilă. Prin urmare, dornică să mă integrez mai bine în comunitatea mea, m-am deconectat de acest aspect al ființei mele, convinsă că această sensibilitate exagerată era sursa tuturor problemelor mele! Atunci când ne deconectăm însă de esența noastră (de ceea ce suntem noi cu adevărat), corpul nostru tinde să devină foarte „vorbăreț”, generând simptome fizice, emoționale, mentale și / sau spirituale, până când devenim suficient de atenți la ceea ce se întâmplă pentru a putea rectifica situația.

În timp ce discutam cu doamna B despre starea ei de sănătate medicală și despre simptomele pe care dorea să și le trateze, am simțit imediat că îi era teamă. Deloc întâmplător, ea mi-a spus că se simțea sufocată din punct de vedere creativ la serviciu și că își detesta slujba. Ceea ce își dorea cu adevărat era să devină instructoare de yoga și să scrie cărți despre vindecare și despre bunăstarea holistică, dar se temea să își părăsească slujba, riscându-și astfel sursa de venituri. Nu avea încredere în înțelepciunea ei interioară și își trăia viața identificându-se cu durerile pe care le-a simțit în trecut, ce o împiedicau să își realizeze visul.

Cu ajutorul acupuncturii, al Reiki, al lucrului cu cristalele și al unei mari doze de compasiune, doamna B a înflorit literalmente, echilibrându-și emoțiile refulate (care o împiedicau să se bucure de viață) și onorându-și maniera în care își dorea să își exprime creativitatea lăuntrică.

Pe scurt, doamna B și-a părăsit slujba, și-a încheiat pregătirea în domeniul yogăi și a început să scrie pentru un website specializat în cultivarea bunăstării. De bună seamă, durerea ei de gleznă i-a dispărut de asemenea la sfârșitul tratamentelor pe care i le-am aplicat. A continuat însă să revină o vreme la cabinetul meu, doar pentru întreținere.

La fel ca doamna B, cu toții ne creăm o poveste pe care ne-o repetăm întruna, spunându-ne astfel cum trebuie să ne trăim viața. Deși unele dintre aceste povești sunt adevărate, cele mai multe dintre ele sunt complet inadecvate sau depășite. Adeseori, corpul nostru reflectă durerea pe care o resimțim în urma poveștilor pe care ni le spunem. Mai exact, noi purtăm aceste dureri în centrii noștri energetici, cunoscuți inclusiv sub numele de chakre. În consecință, dacă vom învăța să înțelegem ce energii purtăm în sistemul nostru energetic individual, noi ne putem regăsi puterea personală pe nivele foarte profunde, transformându-ne astfel într-o ființă luminoasă, așa cum ne este menit să fim. Exact acesta este scopul cărții de față: să te familiarizeze cu energiile pe care le porți în chakrele tale, astfel încât să te poți vindeca din interior.

Indiferent dacă nu știi nimic despre universul chakrelor și despre vindecarea energetică, având nevoie de un fundament pentru a putea începe, sau dacă deții deja o cunoaștere profundă referitoare la acest sistem și nu îți dorești decât să aprofundezi această cunoaștere, cartea de față te poate ajuta să te vindeci printr-o mai bună înțelegere și îngrijire a chakrelor tale.

Partea I

Puternicul sistem al chakrelor

Prima parte a cărții te va ajuta să îți construiești un fundament teoretic referitor la sistemul chakrelor. Capitolul 1 îți va prezenta calitățile și puterile unice ale celor șapte centri energetici principali care există în organismul tău, astfel încât să poți înțelege mai bine de ce este atât de important să îi menții echilibrați și eliberați de blocaje. Citind capitolul 2, vei descoperi diferite tehnici de vindecare special create pentru a menține sistemul chakrelor într-o stare de sănătate optimă. Învățarea acestor tehnici te va ajuta să identifici mai ușor metodele de vindecare care te pot ajuta cel mai mult.

Capitolul 1

O privire de ansamblu asupra chakrelor

În acest capitol îți voi prezenta sistemul chakrelor: ce sunt acestea, cum le poți percepe, cum operează ele, unele mituri și avertismente referitoare la procesul de vindecare a chakrelor, și ce poți face pentru a lucra în siguranță cu centrii tăi energetici. Vei învăța astfel care sunt caracteristicile individuale ale fiecărei chakre, cauzele posibile ale blocajelor energetice și ce se întâmplă cu starea ta de sănătate fizică, emoțională, mentală și spirituală atunci când chakrele tale sunt în armonie, sau dimpotrivă, în dizarmonie.

Ce sunt chakrele?

Tu ești deja familiarizat cu trupul tău fizic. De pildă, știi ce simți atunci când îți flexezi sau atunci când îți întinzi o anumită parte a corpului. Ești conștient de faptul că mușchii tăi sunt atașați de oase; că nervii le transmit semnale membrelor, trunchiului și capului tău; și că ceea ce mănânci și bei îți influențează direct starea de sănătate. Aceste informații te ajută să înțelegi că diferitele aspecte ale ființei tale fizice sunt interconectate și că diferitele tale percepții obținute prin atingere, miros, gust, văz și auz, se informează reciproc, creând experiențele tale de viață.

Corpul fizic nu este însă singurul înveliș pe care îl ai. Dacă vei studia chakrele sau fizica cuantică, tu vei înțelege rapid că tot ceea ce există este energie, și că toate formele de energie au o frecvență de vibrație proprie. De la atomii elementari care creează celulele, organele, oasele, mușchii și sistemele corporale, și până la cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, tot ceea ce există este alcătuit din energie. Această energie a primit diferite nume de-a lungul timpului: qi, ki, chi, prana, mana, forță odică, bioplasmă sau forță / energie vitală, între multe altele.

Corpul energetic al omului este un câmp energetic care se suprapune cu corpul său fizic, depășind însă contururile acestuia. Corpul fizic însuși este alcătuit din mai multe straturi: sistemul nervos, musculatura și sistemul osos. Aceste sisteme au funcții complexe, care se suprapun. Într-o manieră similară, corpul energetic este alcătuit la rândul lui din mai multe straturi care interacționează unele cu celelalte. La fel ca în cazul corpului fizic, fiecare strat al corpului energetic are un scop precis, dar colaborează perfect cu toate celelalte. Împreună, aceste straturi sunt numite aură. Aura energetică interacționează cu organismul fizic, dar și cu centrii energetici sau chakrele.

Cuvântul chakra este derivat din termenul sanscrit cakra, care înseamnă „roată”. Cele mai vechi texte în care este menționat acest concept sunt Vedele, niște scripturi hinduse străvechi datate în jurul anului 1500 î.Ch. De-a lungul istoriei, foarte multe culturi – între care egiptenii, hindușii, chinezii, sufiții, zaratustrienii, grecii, nativii americani, incașii și mayașii, între alții – au fost familiarizate cu acești centrii energetici sau cu sistemul chakrelor, considerându-l o reflectare a legilor naturale care există în univers și un aspect îngemănat cu corpul fizic al sinelui nostru din această dimensiune.

Chakrele sunt vortexuri energetice care există în toți oamenii. Ele transferă energia provenită de la univers în restul aurei și al corpului fizic, dar și între corpul fizic și diferitele straturi ale aurei. Ne putem gândi la sistemul chakrelor ca la un sistem similar celui circulator, dar într-un plan spiritual. Sângele transportă oxigenul, substanțele nutritive și hormonii către diferitele părți ale organismului; contribuie la reglarea și la echilibrarea trupului; și îl protejează pe acesta prin eliminarea deșeurilor și a cheagurilor care se formează atunci când corpul este rănit. Într-o manieră perfect similară cu sistemul circulator, care conectează între ele și susține celelalte sisteme fiziologice, sistemul chakrelor conectează și susține sinele fizic și cel energetic.

Toate creaturile vii – oameni, animale, plante, copaci, ba chiar și pământul însuși – au un sistem al chakrelor, un sistem viu de vortexuri energetice care există în interiorul lor. În corpul uman există șapte chakre principale, la care se adaugă altele mai puțin importante. Fiecare chakră este asociată cu anumite organe și glande precise, cu diferite funcții și disfuncții fizice, precum și cu anumite aspecte emoționale, mentale și spirituale. Vom intra în mai multe detalii ceva mai târziu în cadrul acestui capitol.

Atunci când ne punem la unison cu energia chakrelor noastre, noi ne conectăm mai plenar cu noi înșine, învățând cum să ne vindecăm pe toate nivelele, respectiv cum să ne creăm o stare de sănătate holistică. Așa se explică de ce practicile bazate pe luciditate, cum ar fi meditația, contribuie la conectarea corpului cu spiritul; de ce anumite activități fizice ne ajută să ne limpezim mintea și să ne simțim mai centrați; și de ce cultivarea energiei spirituale asistă procesul de vindecare al minții și al corpului fizic.

Toate aceste aspecte sunt interconectate.

Simte-ți chakrele

Pentru a intra în contact cu energia ta, apropie-ți mâinile până la 2-3 centimetri distanță, cu palmele orientate față în față. Familiarizează-te astfel cu schimbul de căldură și de energie dintre acestea (palmele noastre conțin anumite chakre minore). Distanțează-ți ușor palmele, „întinzând” astfel energia dintre ele, apoi apropie-le din nou, condensând această energie. Repetă procesul de mai multe ori, jucându-te astfel cu energia care curge între palmele tale. Nu-ți face griji dacă într-o primă instanță nu simți nimic. Relaxează-te, limpezește-ți mintea și continuă practica, rămânând deschis și punându-te la unison cu tine însuți.

Pe măsură ce vei deveni din ce în ce mai familiarizat cu energia ta, tu nu numai că vei începe să observi căldura dintre palmele tale (care se va amplifica, chiar dacă îți vei depărta din ce în ce mai mult palmele una de cealaltă), dar vei începe să percepi inclusiv cele mai mici schimburi energetice dintre acestea. Cu timpul, dacă vei avea suficientă răbdare, tu vei putea simți din ce în ce mai puternic acest schimb de energii, chiar dacă îți vei depărta palmele.

De asemenea, îți vei putea percepe din ce în ce mai ușor chakrele principale. Spre exemplu, dacă îți vei plasa mâinile în centrul pieptului, tu vei putea simți aici chakra inimii. În acest scop, inspiră lent și profund pe nări. Conștientizează apoi căldura și lumina interioară pe care o emană palmele tale. Vei constata că îți poți simți nu doar bătăile inimii și fluxul de sânge, ci și o senzație care îți va evoca dilatarea chakrei inimii tale.

Încearcă chiar acum acest lucru. Simți această dilatare? Dacă da, felicitări! Tocmai ai intrat în contact cu una dintre chakrele tale! Dacă nu simți nimic, nu-ți face probleme. Cu timpul, pe măsură ce vei continua să practici, sensibilitatea și receptivitatea ta se vor amplifica.

Puterea vindecătoare a chakrelor

Studierea chakrelor în vederea vindecării și a atingerii iluminării este o formă de cunoaștere care ține de o înțelepciune străveche, pe care au cultivat-o foarte multe culturi din antichitate, secole la rând. În anii din urmă acest interes a fost resuscitat, căci oamenii au început să înțeleagă din ce în ce mai bine că simpla focalizare asupra stării lor de sănătate fizică nu este suficientă pentru a le asigura o bunăstare perfectă. În pofida numeroaselor descoperiri ale medicinii moderne, ceva continuă să lipsească sau să pară „nelalocul lui”, chiar dacă nimeni nu pare să poată spună cu precizie ce anume.

Fiind fata unui medic occidental, sunt perfect conștientă de contribuțiile pe care le-a adus medicina occidentală în domeniul sănătății. Am crescut citind referințele medicale ale tatei și am învățat de mic copil cât de uimitor este corpul uman. Cu toate acestea, eu cred că umanitatea începe să realizeze din ce în ce mai mult – la nivel colectiv – că starea de sănătate este influențată inclusiv de către alți factori, chiar dacă nu îi putem înțelege pe toți.

Tu ce-ai spune dacă ai afla că foarte multe simptome fizice pe care le experimentăm (în afara accidentelor de mașină sau a altor traume directe) ar putea fi prevenite, întrucât nu sunt altceva decât expresii ale unor dezechilibre energetice pe care nu le-am reglat încă?

Aici intervin chakrele.

Atunci când chakrele sunt echilibrate, viața noastră este într-o armonie perfectă, iar starea noastră de sănătate este optimă. Dacă o chakră devine blocată, noi experimentăm automat o stare de dezechilibru emoțional sau o boală.

Dat fiind că tot ceea ce există este energie, atunci când ne vindecăm și ne menținem starea de sănătate a învelișului nostru energetic – prin modalități precum acupunctura, Reiki, meditația, yoga și qi gong-ul, printre altele – adoptând un stil de viață și o alimentație mai bune, noi ne putem vindeca diferite probleme chiar înainte de manifestarea acestora la nivelul corpului fizic.

Mituri referitoare la vindecarea chakrelor

Dacă tot discutăm despre sistemul chakrelor, doresc să mă folosesc de prilej pentru a contracara niște mituri referitoare la lucrul cu chakrele în scopuri vindecătoare.

Mitul nr. 1: Vindecarea chakrelor este realizată de o altă persoană, nu de tine. Indiferent dacă ești asistat sau nu de un practicant ale unei metode terapeutice de-a lungul călătoriei tale de vindecare a chakrelor, în ultimă instanță tu ești cel care te vindecă, nu altcineva. Personal, le repet întotdeauna acest lucru pacienților mei. Chiar dacă folosesc uneori termenul de „vindecător” în asociere cu ceea ce fac, procesul de vindecare este realizat întotdeauna de persoana care se vindecă. Așadar, deși alți vindecători te pot asista de-a lungul călătoriei tale către vindecare, tu ești singura persoană cu adevărat responsabilă pentru vindecarea ta.

Mitul nr. 2: Vindecarea chakrelor este afiliată unei religii specifice. Deși primele surse care au vorbit despre sistemul chakrelor sunt într-adevăr textele religioase, înțelegerea și practica acestui proces au evoluat mult în timp, fiind acceptate la ora actuală de oameni din toate categoriile sociale. Cultivarea sănătății chakrelor a devenit astăzi o practică importantă pentru foarte mulți oameni care avansează pe o cale spirituală, nefiind neapărat asociată cu vreo religie.

Mitul nr. 3: Vindecarea chakrelor este un fel de ritual demoniac sau de magie neagră. Dacă este practicată corect, adevărata vindecare a chakrelor este chiar opusul unor astfel de ritualuri întunecate. Prin aceste tehnici, noi infuzăm lumină, luciditate și conștiință în corpul nostru fizic, în mintea, spiritul și inima noastră, risipind astfel întunericul de aici.

Câteva avertismente referitoare la procesul de vindecare a chakrelor

Atunci când începi să practici tehnicile de vindecare a chakrelor, există câteva principii pe care este bine să ți le amintești:

Ai răbdare cu tine însuți. Mi s-a întâmplat nu o dată să descopăr că cei care încep să lucreze cu chakrele lor își pierd foarte rapid răbdarea. De multe ori, ei încep să se judece critic, considerându-se niște ratați dacă nu constată un progres imediat. Doresc să îți reamintesc în această direcție că oamenii sunt diferiți, având propriul lor ritm (indiferent de demers) și că totul se petrece exact atunci când trebuie, inclusiv procesul tău de vindecare. Indiferent dacă este practicată pentru a corecta un dezechilibru de o natură sau alta ori în vederea atingerii iluminării, vindecarea chakrelor reprezintă un proces de explorare lăuntrică, nu un scop în sine. Prin urmare, la fel ca în cazul procesului de vindecare fizică, echilibrarea și armonizarea chakrelor nu poate fi „accelerată” la voință. Cu toate acestea, tratamentele energetice și alte tehnici specifice pot elimina deșeurile energetice, ajutând astfel procesul de echilibrare și de armonizare a chakrelor. Cu alte cuvinte, procesul de transformare necesită foarte multă răbdare. Așadar, dă dovadă de compasiune față de tine însuți, până când ajungi să înflorești cu adevărat.

Nu îți forța niciodată limitele dincolo de ceea ce ți se pare confortabil, și îndeosebi nu îți forța energia. Unii oameni își doresc atât de tare să se conecteze cu chakrele lor încât sfârșesc prin a-și forța limitele, dincolo de ceea ce li se pare confortabil. Din păcate, mulți dintre ei sfârșesc literalmente cu o migrenă! Așadar, de îndată ce simți un blocaj sau o rezistență, fă o pauză.

Cere ajutorul unui terapeut specializat ori de câte ori este necesar. Tu poți realiza foarte multe lucruri de unul singur, dar sunt cazuri în care o călăuzire din partea unui expert profesionist poate fi binevenită, îndeosebi dacă ajungi într-un punct mort de-a lungul călătoriei tale către vindecare sau dacă durerile pe care le simți îți afectează calitatea vieții. Dacă iei decizia de a cere ajutorul unui terapeut, asigură-te că acesta este licențiat sau certificat în domeniul său de expertiză. Verifică-i cu atenție acreditările înainte de a-ți face o programare la el. Asigură-te astfel că te va putea ajuta cu adevărat, pentru a te simți în siguranță atunci când te lași în mâinile sale.

Elemente de bază referitoare la chakre

Fundamentul sistemului chakrelor este alcătuit din cele șapte chakre principale ale corpului uman. Acestea servesc anumitor scopuri extrem de precise, dar sunt interconectate între ele.

Chakra coronară Spiritualitate

Chakra celui de-al treilea ochi Intuiție

Chakra gâtului Comunicare

Chakra inimii Iubire, compasiune

Chakra plexului solar Prețuire de sine, putere

Chakra plexului sacral Sexualitate, creativitate

Chakra-rădăcină Supraviețuire, existență, familie

Cele trei chakre superioare sunt considerate chakrele spirituale. Ele sunt focalizate asupra conexiunii noastre cu Divinul, dar și cu Sinele nostru Superior, respectiv cu acea esență a noastră care este conectată cu expresia cea mai pură a iubirii, înțelepciunii și puterii noastre. Cele trei chakre inferioare sunt considerate chakrele fizice. Ele ne ancorează în dimensiunea fizică, pe acest pământ, ca ființe umane. Atât chakrele spirituale cât și cele fizice sunt conectate cu chakra inimii, care există în centrul sistemului.

Activarea energiei kundalini

Energia kundalini este forța primordială a iluminării. Ea poate trezi toate chakrele, adeseori în simultaneitate. Toți oamenii au această energie, dar de cele mai multe ori aceasta este adormită, rămânând tăcută și încolăcită (la fel ca un șarpe) la baza coloanei vertebrale, în chakra-rădăcină.

Este posibil să fi auzit că lucrul cu chakrele poate trezi energia kundalini. Ei bine, acest lucru este foarte adevărat. Lucrul cu chakrele (deschiderea lor) poate conduce într-adevăr la trezirea energiei kundalini. Se întâmplă însă foarte rar ca aceasta să se trezească subit, numai pentru că ai citit o carte și ai încercat câteva tehnici de vindecare a chakrelor. De regulă, procesul se produce gradual, îndeosebi la cei care au cultivat într-o manieră activă și regulată lucrul cu chakrele, dar mai ales în cazul celor care practică Kundalini yoga sau care colaborează o vreme mai îndelungată (și în mod regulat) cu alți terapeuți care lucrează cu energia.

Atunci când este practicată în siguranță, gradual, sub supervizarea unui instructor și mai ales prin cultivarea propriului spirit, trezirea energiei kundalini poate produce o mare bucurie, permițând accesul la o conștiință mult mai profundă și la o mare receptivitate psihică și intuitivă. Din aceste motive, cei care urmăresc să ajungă la iluminarea spirituală își propun adeseori să își activeze această energie prin diferite practici, inclusiv prin Kundalini yoga și prin meditație.

Pe de altă parte, dacă energia kundalini se trezește spontan, prin yoga sau din alte cauze (cum ar fi interacțiunea cu o altă persoană, de pildă cu un maestru spiritual care și-a trezit deja această energie), dar nu ești plenar pregătit pentru ea sau dacă ai blocaje la nivelul chakrelor, este posibil ca ea să devină la rândul ei blocată. Poate fi extrem de dificil să gestionezi simptomele extrem de dureroase generate de această energie colosală care trece prin corpul tău. În unele cazuri, aceste influxuri masive de energie pot conduce un inițiat insuficient pregătit la o instabilitate mentală sau emoțională. Atunci când energia kundalini se trezește spontan, dar nu ești pregătit pentru ea, cea mai bună soluție este să cauți un maestru spiritual autentic.

De altfel, trezirea energiei kundalini nu reprezintă singura cale de strunire a puterii chakrelor. Este adevărat că ea a trecut testul timpului, dovedindu-se în mod repetat o metodă garantată de trezire a chakrelor. Din fericire, există însă și alte căi ce pot face același lucru, infinit mai blânde și mai plăcute.

Chakra-rădăcină

Prima dintre cele trei chakre fizice este chakra-rădăcină, care este responsabilă în cea mai mare parte pentru siguranța și securitatea pe care le simți.

Ce se întâmplă atunci când chakra-rădăcină nu este echilibrată

Atunci când chakra-rădăcină nu se află într-o stare de armonie, persoana este incapabilă să aibă încredere în Mama Natura. Mai mult decât atât, ea se simte deconectată de Mama Pământ, are probleme legate de convingerile sale tribale (identitatea ei în raport cu conștiința tribală / de grup), răni sufletești legate de familie, nu se simte în siguranță în privința satisfacerii nevoilor sale de bază sau primordiale (cum ar fi hrana, adăpostul, hainele și iubirea), este motivată preponderent de teamă și se simte aproape constant în nesiguranță.

Ce se întâmplă atunci când chakra-rădăcină este echilibrată

Atunci când chakra-rădăcină este armonioasă, persoana se simte conectată într-o manieră profundă cu Mama Natura, ferm ancorată în realitatea fizică, are încredere în legile naturale și nu este deranjată de suișurile și coborâșurile vieții. Ea intuiește că există o Putere care va avea întotdeauna grijă de ea și de nevoile sale esențiale, se simte conectată cu conștiința tribală (comunitatea) și cu familia sa într-o manieră sănătoasă, și se simte în siguranță.

Numele sanscrit

Muladhara

Alte nume

Prima chakră, chakra bazală

Locație

În zona perineului, între organele genitale și anus, la baza coloanei vertebrale

Culoare

Roșie

Element

Pământ

Afirmație

„Eu sunt”

Glande

Glandele suprarenale

Părți corporale / fizice corespondente

Corpul fizic în general, baza coloanei vertebrale, picioare, oase, laba piciorului, rect, sistemul imunitar, intestinul gros, dinți

Lecție de viață

Aceea de a te simți în siguranță în „planul fizic”, de a-ți manifesta nevoile de bază și de a-ți cultiva sexualitatea (fizică) într-o manieră sănătoasă

Disfuncții fizice

Dureri cronice în zona lombară, sciatică, vene varicoase, tumori / cancer la nivel rectal, hemoroizi, constipație, artrită degenerativă, probleme ale genunchilor, boli asociate cu dezechilibrele la nivelul sistemului imunitar, probleme legate de greutatea corporală

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu siguranța și cu securitatea în cadrul familiei sau al comunității; cu capacitatea de a-ți asigura necesitățile vieții; cu capacitatea de a-ți susține punctul de vedere în fața altora

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Teama de a fi în viață pe această planetă, vinovăție

Cristale

Rubin, granat, turmalină neagră, hematit, obsidian, onix, jasp roșu, magnetit, cuarț fumuriu, agat de foc

Uleiuri esențiale

Smirnă, vetiver, santal, paciuli, nard

Chakra plexului sacral

Chakra plexului sacral este situată chiar deasupra chakrei rădăcină. Este cea de-a doua chakră și este strâns legată de activitățile aparatului sexual și reproducător, dar și de emoții și de creativitate în general.

Ce se întâmplă atunci când chakra plexului sacral nu este echilibrată

Într-un astfel de caz, persoana are dificultăți în a-și exprima sentimentele (sau este complet disociată de acestea), este incapabilă să experimenteze starea de plăcere și are în interiorul ei foarte multă mânie neprocesată. Ea își simte creativitatea sufocată și este plină de resentimente din cauza faptului că nu își poate transpune în fapt ideile în această lume fizică. De asemenea, este posibil să aibă probleme relaționale (deopotrivă platonice și romantice), probleme ale aparatului reproducător, sau să se simtă instabilă ori nesănătoasă în ceea ce privește sexualitatea ei. La toate acestea se adaugă și sentimentele de rușine. Foarte mulți oameni din această categorie au probleme cu banii și cu abundența, fie punând un accent prea mare pe obținerea de bunuri materiale, fie neavând deloc astfel de bunuri și fiind incapabili să se bucure de abundență.

Ce se întâmplă atunci când chakra plexului sacral este echilibrată

În acest caz, persoana este la unison cu expresivitatea sa creativă, se bucură plenar de plăcere, este capabilă să își împărtășească (și să își exprime) sentimentele într-o manieră sănătoasă, își creează și își menține relații sănătoase. Unii oameni din această categorie își trezesc clar-simțirea (capacitatea de a recepta informații intuitive prin intermediul simțirii / atingerii). În plus, ei au o relație sănătoasă cu banii și știu să cultive cu ușurință abundența în viața lor, într-o manieră echilibrată.

Numele sanscrit

Svadisthana

Alte nume

A doua chakră, chakra sacrală, chakra pelviană, chakra ombilicului

Locație

La cinci centimetri sub ombilic

Culoare

Portocaliu

Element

Apă

Afirmație

„Eu simt”

Glande

Ovare, testicule

Părți corporale / fizice corespondente

Pântec, organele genitale, vertebrele lombare, pelvis, apendice, vezica urinară, zona șoldurilor, rinichi

Lecție de viață

Aceea de a-ți folosi emoțiile pentru a te conecta cu ceilalți oameni, fără a-ți pierde identitatea de sine, și de a-ți exprima liber creativitatea și sexualitatea, într-o manieră sănătoasă din punct de vedere emoțional

Disfuncții fizice

Dureri lombare cronice, sciatică, probleme ginecologice, dureri la nivel pelvian, impotență, frigiditate, probleme uterine, ale vezicii urinare sau ale rinichilor

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu vinovăția și cu auto-acuzarea, cu banii, puterea și controlul, creativitatea, etica, onoarea în cadrul relațiilor

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Abuzul și traumele sexuale, violul, problemele legate de identitatea sexuală

Cristale

Carneol, ambră, hematit, coral, turmalină portocalie, feldspat

Uleiuri esențiale

Ylang ylang, lămâie, paciuli, trandafir, santal

Chakra plexului solar

Deasupra chakrei plexului sacral se află chakra plexului solar, care corespunde personalității noastre, prețuirii și valorii de sine.

Ce se întâmplă atunci când chakra plexului solar nu este echilibrată

Oamenii aflați în această categorie simt nevoia de a-i domina și de a-i controla pe cei din jur. Ei simt o mare nevoie de a se bucura de prestigiu și de aparențele sociale, operând în această lume cu un sentiment profund de inadecvare. Pe scurt, ei nu au niciun respect față de ei înșiși, iar mulți dintre ei se detestă sincer. Unii își transferă puterea personală altora, rămânând astfel fără niciun simț al identității de sine.

Ce se întâmplă atunci când chakra plexului solar este echilibrată

Persoanele din această categorie se simt nefragmentate, centrate în identitatea lor de sine, își recunosc propria valoare, își cultivă puterea personală într-o manieră sănătoasă și se află în contact cu luptătorul lor interior. Ei percep o stare de echilibru între lumea lor spirituală și cea materială, își cultivă toleranța și acceptarea (față de sine, dar și față de ceilalți oameni) și percep o stare de pace interioară și de calm.

Numele sanscrit

Manipura

Alte nume

A treia chakră, chakra puterii

Locație

La cinci centimetri deasupra ombilicului

Culoare

Galbenă

Element

Foc

Afirmație

„Eu pot”

Glande

Pancreas, glandele suprarenale

Părți corporale / fizice corespondente

Abdomen, stomac, intestinul subțire, ficat, vezica biliară, splină, zona toracică a coloanei vertebrale

Lecție de viață

Aceea de a ne experimenta în profunzime personalitatea, prețuindu-ne pe noi înșine și bucurându-ne de puterea noastră personală, și de a ne transpune în fapt menirea pe care ne-am asumat-o pentru această viață

Disfuncții fizice

Artrită, ulcer gastric sau duodenal, probleme cu colonul sau cu intestinele, pancreatită / diabet, indigestie cronică sau acută, anorexie sau bulimie, disfuncții ale ficatului sau ale glandelor suprarenale, epuizare, hepatită, diabet

Probleme mentale / emoționale

Probleme legate de încredere, teamă, intimidare, prețuirea de sine, respectul de sine, încrederea în sine, îngrijirea de sine (dar și a celor din jur), responsabilitatea pentru luarea deciziilor personale, sensibilitate față de critici, onoare personală

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Mânia reprimată, probleme legate de control, îndeosebi în domeniile asociate cu puterea

Cristale

Citrin galben, ambră, topaz galben, ochi de tigru galben, agat galben, cuarț rutilat

Uleiuri esențiale

Lămâie, lavandă, trandafir, mușețel roman, rozmarin

Chakra inimii

Chakra inimii ne menține conectați cu latura noastră fizică, dar și cu cea spirituală. Dat fiind că se află în această poziție centrală, conectând chakrele fizice cu cele spirituale, ea ne ajută să intrăm în contact cu Sinele nostru Superior atunci când ne aflăm în mijlocul lumii exterioare.

Ce se întâmplă atunci când chakra inimii nu este echilibrată

Oamenii din această categorie se simt deconectați față de sine, au dificultăți în a se iubi pe ei înșiși sau își a le oferi altora o iubire sinceră, nu se simt vrednici de iubirea altora (motiv pentru care au dificultăți în a accepta iubirea pe care le-o oferă aceștia), nu se află în contact cu sinele / esența lor și cad adeseori în depresie (din cauza deconectării față de propriul sine).

Ce se întâmplă atunci când chakra inimii este echilibrată

Persoanele din această categorie sunt plenar conectate cu sinele / esența lor, se iubesc și se acceptă pe sine (și implicit pe ceilalți oameni), acceptă și își oferă cu ușurință iubirea, și își cultivă compasiunea față de ei înșiși, dar și față de celelalte creaturi.

Numele sanscrit

Anahata

Alte nume

A patra chakră

Locație

În centrul pieptului

Culoare

Verde

Element

Aer

Afirmație

„Eu iubesc”

Glande

Timus

Părți corporale / fizice corespondente

Inimă, pericard, sistemul circulator, plămâni, umeri, brațe, coaste, sâni, diafragmă

Lecție de viață

Aceea de a experimenta starea de compasiune și conexiunea cu sinele, dar și cu ceilalți oameni

Disfuncții fizice

Insuficiență cardiacă congestivă, atac de cord, boala cardiovasculară, astm / alergii, cancer pulmonar, pneumonie, boli pulmonare, cancer la sân, hipertensiune

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu iubirea și ura, resentimentele, durerea sufletească, centrarea în sine, singurătatea, iertarea, compasiunea, speranța și încrederea

Cauze posibile ale blocajelor energetice

O durere reprimată asociată cu inima frântă sau durerea sufletească (doliu)

Cristale

Cuarț roz, smarald, turmalină verde, jad, calcit verde, disten verde, peridot

Uleiuri esențiale

Trandafir, geranium, neroli[1], bergamotă, lavandă, melissa / roiniță, ylang ylang

Chakra gâtului

Prima chakră spirituală, cea a gâtului, are o legătură directă cu vocea noastră autentică. Acesta este nivelul pe care credința se combină cu înțelegerea.

Ce se întâmplă atunci când chakra gâtului nu este echilibrată

Oamenii din această categorie au dificultăți în a spune ce gândesc sau ce simt. Ei se simt puși la punct sau judecați pentru ceea ce spun, nealiniați cu identitatea lor reală de sine și deconectați de voința de a trăi.

Ce se întâmplă atunci când chakra gâtului este echilibrată

Persoanele din această categorie au o voință puternică de a trăi și sunt capabili să își urmărească visele. Ei își rostesc adevărul interior, respectiv spun ceea ce gândesc și fac ceea ce spun. Se exprimă cu ușurință, într-o manieră creativă și autentică, își ascultă vocea interioară și sunt capabili să cultive un echilibru între vorbire și tăcere.

Numele sanscrit

Vishuddha

Alte nume

A cincea chakră

Locație

La baza gâtului, frontal, între clavicule

Culoare

Albastru deschis

Element

Sunet

Afirmație

„Eu vorbesc”

Glande

Glanda tiroidă, glandele paratiroide

Părți corporale / fizice corespondente

Gât, trahee, vertebrele cervicale, gură, dinți și gingii, esofag, hipotalamus, umeri, brațe, mâini

Lecție de viață

Aceea de a rosti și de a accepta Adevărul

Disfuncții fizice

Dureri în gât, răgușeală, ulcerații în interiorul gurii, probleme cu gingiile, probleme ale articulației temporo-mandibulare, gât înțepenit, scolioză, glande umflate, afecțiuni ale glandei tiroide

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu puterea voinței, expresivitatea personală, urmărirea propriilor vise, folosirea puterii personale într-un scop creativ, capacitatea de a face alegeri și de a lua decizii, dependențele, judecata critică și credința

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Dificultăți în exprimarea de sine, reținerea sau înghițirea cuvintelor, suprimarea talentelor creatoare

Cristale

Turcoaz, disten albastru, acvamarin, celestit, iolit, sodalit, lapis lazuli

Uleiuri esențiale

Lavandă, rozmarin, tămâie, mușețel german, isop[2]

Chakra celui de-al treilea ochi

Cea de-a șasea chakră, supranumită „a celui de-al treilea ochi”, este asociată cu „al șaselea simț”. Ea reprezintă centrul înțelepciunii, intuiției și al viziunii spirituale.

Ce se întâmplă atunci când chakra celui de-al treilea ochi nu este echilibrată

Oamenii din această categorie se focalizează exclusiv asupra intelectului lor, respingând celelalte aspecte spirituale personale. Ei nu au încredere în intuiția lor (mulți nici nu sunt conștienți de existența acesteia) și nu sunt capabili să vadă decât realitatea fizică a vieții. Sunt mai degrabă speriați de înțelepciunea lor interioară.

Ce se întâmplă atunci când chakra celui de-al treilea ochi este echilibrată

Persoanele din această categorie știu să se folosească zi de zi de intuiția și de luciditatea lor în toate domeniile vieții. Ei au încredere în viziunea lor interioară și țin întotdeauna cont de ceea ce le spune intuiția (care devine astfel din ce în ce mai puternică). Au o cunoaștere profundă, ce transcende lumea vizibilă din fața lor, fiind în contact cu clarviziunea lor (darul spiritual al acceptării informațiilor intuitive primite prin intermediul vederii interioare, dar și al celei exterioare).

Numele sanscrit

Ajna

Alte nume

A șasea chakră, chakra dintre sprâncene, chakra din mijlocul frunții

Locație

Între cele două sprâncene

Culoare

Indigo

Element

Lumina

Afirmație

„Eu văd”

Glande

Glanda pineală

Părți corporale / fizice corespondente

Creier, sistemul nervos, ochi, urechi, nas

Lecție de viață

Aceea de a-ți folosi intuiția și vederea / viziunea spirituală pentru a vedea dincolo de lumea fizică

Disfuncții fizice

Tumori pe creier, hemoragie cerebrală, atac cerebral, probleme neurologice, orbire, surzenie, probleme cu coloana vertebrală (pe întreaga ei lungime), tulburări de învățare, convulsii (crize de epilepsie), vedere încețoșată

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu evaluarea de sine, adevărul, capacitatea intelectuală, sentimentul de adecvare, deschiderea în fața ideilor altor persoane, capacitatea de a învăța din experiență, inteligența emoțională

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Lipsa de încredere în propria intuiție

Cristale

Lapis lazuli, ametist, fluorină, lepidolit, sugilit, tanzanit, cuarț transparent, safir stelat, disten

Uleiuri esențiale

Lavandă, tămâie, santal

Chakra coronară

Ultima chakră spirituală, cea coronară, este sursa de conectare cu Divinul și cu sinele nostru superior.

Ce se întâmplă atunci când chakra coronară nu este echilibrată

Oamenii aflați în această categorie se simt complet deconectați de Divin / Sursa Spirituală / Univers / Dumnezeu Tatăl sau Mama. Unii dintre ei sunt supărați pe Dumnezeu. Ei au dificultăți în a-și înțelege calea spirituală aleasă și viața în general. Se simt deprimați, singuri, nesatisfăcuți de viața lor și incapabili să renunțe la anxietate și la teamă.

Ce se întâmplă atunci când chakra coronară este echilibrată

Persoanele din această categorie au o cunoaștere profundă a Unității, intuind faptul că suntem interconectați cu toții. Ele înțeleg că noi suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, au încredere în conexiunea lor cu Acesta și realizează faptul că identitatea lor individuală le transcende forma fizică. De asemenea, ele sunt capabile să își înalțe mult mai ușor conștiința.

Numele sanscrit

Sahasrara

Alte nume

Cea de-a șaptea chakră

Locație

În creștetul capului, central

Culoare

Violet, alb-strălucitor, auriu

Element

Gândurile

Afirmație

„Eu știu”

Glande

Glanda pituitară

Părți corporale / fizice corespondente

Sistemul muscular, sistemul osos, pielea, cortexul cerebral, sistemul nervos central

Lecție de viață

Aceea de a experimenta semnificația divină a vieții

Disfuncții fizice

Dezechilibre energetice, depresie, epuizare cronică ce nu are nicio legătură cu o afecțiune fizică, sensibilitate extremă la lumină / sunete / alți factori de mediu, confuzie, apatie, alienare

Probleme mentale / emoționale

Probleme asociate cu capacitatea de a avea încredere în viață, cu marile valori, etica, altruismul, curajul, capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu, nu doar detaliile, credința, inspirația, spiritualitatea și devoțiunea

Cauze posibile ale blocajelor energetice

Lipsa încrederii în Divin sau în viață, mânia nerezolvată față de Dumnezeu

Cristale

Ametist, cuarț transparent, diamant Herkimer[3], labrador, hematit, selenit, fenacit, kunzit, apofilit, topaz alb

Uleiuri esențiale

Tămâie, mentă, santal, lotus


[1]
[1] Antratilat de metil.

[2]
[2] Varietate de mentă.

[3]
[3] Diamantele Herkimer nu sunt propriu-zis diamante, ci cristale de cuarț cu capete duble descoperite în carierele de dolomită din ținutul Herkimer, New York, și din Valea Râului Mohawk.

Stoc
Stoc In stoc
Preț
Preț 47.00 RON
Discount
Discount 10 %
Preț final
Preț final 42.30 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-041-1
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 176 color
Formatul în cm. (l x L x g)
Formatul în cm. (l x L x g) 13 x 20 x 0.8
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-041-1
Traducerea din limba engleză
Traducerea din limba engleză Cristian Hanu
Titlul original
Titlul original Chakra Healing: A Beginner`s Guide to Self-Healing Techniques that Balance the Chakras
Greutate
Greutate 0.224 Kg.
Publicat online
2022-04-24
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș