Pachet 2 cărți Rumi Cele mai frumoase texte - Marius Ghidel (A iubi înseamnă să ajungi la Dumnezeu + Eliberarea de sine este fericirea toată)

Autor(i):
Autor(i): Marius Ghidel, Rumi
Editura:
Editura:
Dharana

Trecutul este ca o ceață pe mințile noastre. Viitorul? Este cu totul un Vis. Noi nu putem nici să ghicim viitorul, dar nici să schimbăm trecutul. Eu nu aparțin, nici unei religii. Singura mea religie este Iubirea...
Detalii:

„Iubirea este singura care contează. Noi suntem numai mijloacele. Dragostea este Oceanul fără sfârșit. Noi suntem doar o picătură din el. Sufletul locuiește acolo, în respirația liniștită! Oh, tu, suflet, te îngrijorezi așa de mult! Tu ți-ai văzut propria putere. Ți-ai cunoscut propria frumusețe. Și ți-ai aflat aripile. Atunci când ai atât de multe, de ce te mai vaiți? Tu ești deja în Adevăr, Tu ești Sufletul sufletului Universului însuși. Trecutul este ca o ceață pe mințile noastre. Viitorul? Este cu totul un Vis. Noi nu putem nici să ghicim viitorul, dar nici să schimbăm trecutul. Eu nu aparțin, nici unei religii. Singura mea religie este Iubirea. Și fiecare inimă este templul meu. Nu mai sta și aștepta. Ieși afară din tine, simte viața. Atinge soarele și plonjează în mare. Răspunde fiecărei chemări care îți invită spiritul! Orice se întâmplă, nu dispera. Chiar dacă toate ușile sunt închise, un drum secret se va deschide pentru tine acolo; un drum pe care nimeni nu îl știe. Nu poți să îl vezi încă, dar multe paradisuri se află la capătul acestei Căi. Fii recunoscător"! Arată-te așa cum ești, fii așa cum te arăți. Fii atent la Mine! Pentru un moment, oprește-te să mai fii trist și ascultă Binecuvântările Mele cum își aruncă florile peste tot, în jurul tău. Dorința Mea pentru tine este să te îndrăgostești ca un cărbune aprins care este aruncat în apă și încă arde. Fiecare a fost făcut pentru o lucrare anume și pasiunea pentru acea muncă a fost pusă în fiecare inimă. Astăzi, ca în oricare altă zi, ne-am trezit goi și speriați. Nu deschide ușa studiului, ca apoi să începi să citești. Dă jos lăuta. Lasă ca Frumusețea pe care o iubim, să fie ceea ce noi facem. Sunt sute de moduri de a îngenunchea și săruta pământul. Prin Dragoste, toată durerea devine tămăduitoare. Cât timp mai spui: Voi cuceri toată lumea și mă voi umple de ea? Chiar dacă zăpada o va acoperi complet, Soarele o va topi cu o privire. O singură scânteie de Bunătate a lui Dumnezeu poate transforma otrava în apă de izvor. Acolo unde este îndoială, El aduce certitudinea. Există o piatră care curăță orice și îndepărtează rugina, însă cea care poate curăța inima este chiar amintirea lui Dumnezeu, în tot timpul și locul. Ascultă acest lucru dacă poți: Când vrei să ajungi la El, tu trebuie să te duci dincolo de sine și când, într-un final, vei ajunge în Țara Lipsei și a Nimicului, stai liniștit și nu rosti cuvântul Extaz, niciun cuvânt, aceasta este limba care se vorbește acolo. Tu știi cum este, uneori planificăm o excursie într-un loc, dar până la urmă suntem atrași de un altul. Este sigur că un atom de bunătate, pe o cale a credinței, nu se poate pierde niciodată. Riscă totul pentru Dragoste, dacă ești cu adevărat o ființă umană. Această lume este într-un mare necaz, dar poate fi repede vindecată de un balsam de Iubire.

Fragment:

Forme variate de religie

Și iarăși - O voce a coborât de la Dumnezeu la Moise: Pentru ce mi l-ai alungat atât de departe pe robul Meu? Pe tine te-am trimis ca să îi atragi pe oameni la unirea cu Mine, nu pentru a-i alunga de la fața Mea. În măsura în care este posibil, nu te mai angaja într-un asemenea deserviciu. Lucrul care îmi este cel mai urât este despărțirea oamenilor de Mine! Fiecăruia i-am dăruit anumite forme de încercări, fiecăruia i-am rezervat anumite lecții pentru zdrobirea inimii sale! Ceea ce este de folos pentru tine, poate să nu fie necesar pentru celălalt Ceea ce este otravă pentru tine, este miere pentru el. Ceea ce este bun pentru el și are nevoie, este nefolositor pentru tine. Ceea ce este de ajutor pentru sufletul lui, chiar dacă pare dureros, poate fi fără niciun rost pentru altcineva.
Eu sunt dincolo de orice puritate și impuritate. Și nu am nevoie să îmi văd poporul leneș și necredincios. Nu am creat oamenii pentru a obține un profit de la ei, ci pentru ca să îndrept toată binecuvântarea Mea peste toți. La oamenii din Hind, obiceiurile din Hind sunt demne de laudă. La oamenii din Sind, cele din Sind sunt potrivite. Eu nu am nevoie să fiu înălțat de laudele lor. Ci ei au nevoie să devină puri și să strălucească la ca soarele: și nu mă uit la exterior, nici la cuvintele lor, ci sunt atent numai la sufletul lor, la inima lor. Mă uit în inima omului dacă este umil, deși prin cuvintele lui poate să arate invers, că nu este smerit. Pentru că inima este substanța, iar cuvintele, doar accidente, înțelesuri ocazionale. Substanța este Cauza primă.
Cât timp ai de gând să mai locuiești în cuvinte și superficialități? O, inimă credincioasă, tot ce doresc Eu de la voi este să ardeți ! Bunătatea din inima ta este flacăra Dragostei! Și arzi cu totul, până când gândurile vor exprima acest foc! O, Moise, iubitorii de ritualuri împlinite sunt o clasă anume, decăzută. Iar aceia a căror inimi și suflete ard cu iubire, sunt o alta, mult superioară. Îndrăgostiții trebuie să ardă în fiecare moment. Ca impozitul și taxele, care sunt percepute de la un sat sărac. Dacă ei îi vorbesc pe ceilalți de rău, se numesc păcătoși. Dacă un martir s-a pătat cu sânge, se spală până la urmă. Sângele este mai bun decât apa pentru martiri. Această ardere, este mai bună decât o mie de forme corecte. Nu este nevoie să mai apelezi la Ka”ba când cineva este deja prins în ea, cum scufundătorii nu mai au nevoie de pantofi. Nu poți să iei un om beat, ca să te conducă pe drumul drept și nici nu poți vorbi despre îmbrăcăminte unor oameni cu hainele rupte. Secta îndrăgostirilor este diferită de toate celelalte. Ei au o religie și o credință a lor, proprie. Deși rubinul nu este un sigiliu, ce mai contează? Iubirea este fără teamă în mijlocul oceanului de frică! Feriți-vă, dacă vă oferiți rugăciunile sau laudele și cunoașteți că ele sunt ca murmurul acelui păstor! Prin laudele tale, ai putea să fii mai bine comparat cu acela, căci, în legătură cu Dumnezeu, acele rugi sunt pline de greșeli. Cât timp vei mai putea spune: Ei ascund adevărul, căci nu sunt ceea ce afirmă? Propriile tale rugăciuni sunt acceptate numai prin mila Domnului. Ele sunt însă suferință, ca rugăciunile unei femei impure. (...) Dacă sângele este impur, pata nu va mai putea fi îndepărtată cu apă obișnuită. Ci acea impuritate a ignoranței este mai de durată. Și vei vedea că, fără Apa binecuvântată a Domnului, ea nu mai poate fi alungată de la omul care este subiect de întinare. O, tu, acela care ai vrea să îți întorci fața de la propriile tale rugăciuni și să devii conștient de semnificația acestor forțări ale tale. Spune: Ah, rugăciunile mele sunt la fel de rele ca firea mea! O, răsplătește-mă atunci, Doamne, pentru răutatea mea! Moise l-a întrebat pe Dumnezeu despre motivul acelei stări de revenire a celor răi. Și i-a spus: O, Doamne binefăcător, pentru care amintirea unei clipe poate dura ani lungi, eu văd planul Tău distorsionat în această lume de pământ și apă. Inima mea, ca a îngerilor, simte o dificultate în legătură cu acest subiect.

Iubirea voastră este chiar aici! Ea locuiește în vecinătatea noastră. Fața Ei este învăluită și se ascunde în spatele lumii acesteia, chemându-te pe tine. În timp ce tu o cauți și te pierzi în sălbăticie și deșert. Încetează să mai umbli după flori pe-afară! Ele înfloresc de mult în grădina casei tale. In timp ce tu alergi după mărunțișuri, comoara așteaptă în propria casă a ființei tale.

Nu mai este nevoie să suferi! Dumnezeu este aici! Un îndrăgostit nu știe decât Umilința. El nu are nicio altă șansă. El vine pe aleea Ta la miezul nopții! Nu, nu are nicio șansă! El dorește să Îți sărute fiecare șuviță de păr! Nu, nu te mai agita. El nu are nicio șansă! În această dragoste frenetică după Tine, el dorește să rupă lanțurile închisorii sale. Dar nu are nicio șansă! Atâta lumina, cât și umbra, sunt însuși dansul Iubirii. Dragostea nu are o cauză anume, ea este astrolabul secretelor lui Dumnezeu. Iubitul și iubirea sunt inseparabile și fără timp. Deși am încercat să descriu ce este Iubirea - atunci când o trăiesc - eu nu mai am cuvinte să spun nimic despre Ea. Aș putea să scriu despre Dragoste, dar, când încerc să fac asta, rămân neajutorat. Și tocul meu se rupe, iar hârtia alunecă de pe masă spre acel loc inefabil, unde Iubitul, Iubirea și Iubita, sunt una. Astfel, fiecare moment al vieții, este slăvit de Lumina Iubirii Tale. Dragostea mea pentru Tine m-a făcut să fiu ca un nebun. Acum, umblu fără țintă, printre ruinele vieții mele. Vechiul meu sine este astăzi ca un străin pentru mine. Pentru că, datorită Dragostei Tale, eu mi-am pierdut complet trecutul și doar dorul pentru Tine mă mai ține în acest moment. Pasiunea aceasta mi-a dat curaj, ca să mă uit după Tine în adâncul ființei mele. Până acum, obișnuiam să citesc miturile Dragostei. Astăzi, am devenit eu însumi un iubitor al miturilor.
Oh, Doamne! Am descoperit și eu ce este Dragostea! Ce Minunată este și ce Bună! Și este atât de Frumoasă! Corpul meu s-a încălzit de la căldura acestei Iubiri. Ce secret! Ce adânc! Ce evidentă este! Acum, îmi ofer salutul către stele și lună, către toți frații și surorile mele. Îmi ofer salutul și spiritului pasiunii, care stârnește și ridică acest Univers și tot ce conține el. Astăzi am căzut, incapabil să mă mai ridic. Ce fel de cursă mai este și asta? Și cu ce lanțuri mi-ai strâns mâinile și picioarele! Nu mai este nimic ciudat și este totul atât de minunat cum această Dragoste m-a ajutat pe mine! Acum, fii liniștit și nu mai dezvălui și altora secretul Iubirii mele atât de prețioase.

Renunță la tine! Predă-te! În Dragoste, nimic nu este mai etern decât a bea vinul Iubirii și nu există niciun motiv pentru ca Tu să mă fi adus la viață numai pentru Tine - decât ca să o pierd! Eu am spus: Nu doresc decât să Te cunosc pe Tine și apoi să pier! Și Iubirea a continuat: Să mă cunoști pe Mine, nu înseamnă să mori. Ci doar să te Predai și să te Lepezi de tine însuți! Luna a devenit un dansator la festivalul Dragostei.

Acest dans al luminii, această scară binecuvântată, această Iubire divină ne cheamă continuu spre o lume care se află dincolo de lumea noastră și pe care numai îndrăgostiții o pot vedea cu ochii lor plini de o pasiune înfierbântată. Ei sunt cei aleși, care s-au abandonat pe sine! La început, au fost particule de Lumină - acum, ele sunt soarele cel strălucitor. Ei au lăsat în urmă stupul lumii jocurilor înșelătoare. Ei sunt îndrăgostiții privilegiați, care au creat o lume nouă cu ochii lor plini de o pasiune înfocată. Iubirea este modul în care mesagerii Misterului ne spun nouă taine despre Dragoste. Iubirea este Mama noastră, iar noi suntem fii ei. Ea strălucește în interiorul nostru, vizibilă, invizibilă, după cum noi credem sau nu credem în Ea, sau dacă o simțim cum crește din nou. O lumină a coborât de după deal - este cântecul păsării nopții.

Stoc
Stoc Limitat
Preț
Preț 90.00 RON
Discount
Discount 12 %
Preț final
Preț final 79.20 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-9029-27-5; 978-606-9029-28-2
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 400 + 400
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-9029-27-5; 978-606-9029-28-2
Selecție și traducere
Selecție și traducere Marius Ghidel
Greutate
Greutate 0,780 kg.
Publicat online
2021-09-29
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș