Bolile copilăriei – prevenție și tratament

Autor:
Autor:
Bruno Brigo
Editura:
Editura:
Benefica

Copilăria este fundamentul întregii noastre vieți. De aceea, bolile copilăriei trebuie tratate cu seriozitate. Cartea propune câteva scheme simple pentru prevenirea și tratarea câtorva dintre afecțiunile cele mai întâlnite la copii.
Detalii:

Cartea prezintă, în termeni simpli, terapiile naturiste utile în afecțiunile vârstei pediatrice. Ca părinte vei fi mai informat asupra alternativelor de tratament.

Cuprins:

Cuvânt înainte  ... 3
1. Bolile copilăriei: terapii „naturiste”  ... 7
2. Copilul, febra, bolile infecțioase și vaccinările  ... 15
3. Copilul și afecțiunile cavității bucale  ... 23
4. Copilul, afecțiuni ale aparatului O.R.L. și respiratorii.  ... 27
5. Copilul și deranjamentele gastrointestinale  ... 37
6. Copilul cu erupții cutanate  ... .43
7. Copilul, traume și accidente  ... .49
8. Copilul cu manifestări alergice  ... 55
9. Copilul cu tulburări de creștere  ... 59
10. Copilul și tulburările psiho-comportamentale  ... 65
11. Bolile copilăriei: remedii naturiste  ... 73
Index analitic  ... 93

Fragment:

CARE SUNT TERAPIILE „NATURISTE” UTILE ÎN CAZUL AFECȚIUNILOR CE APAR ÎN COPILÃRIE?
Terapiile naturiste indicate în prevenirea și în tratarea afecțiunilor vârstei copilăriei sunt numeroase.

În această lucrare se fac referiri exclusiv la homeopatie, fitoterapie, gemoterapie și oligoterapie.

ESTE POSIBILÃ ASOCIEREA UNUI TRATAMENT NATURIST CU UN TRATAMENT CLASIC?

Tratamentul pe baza preparatelor naturale este perfect compatibil și complementar cu tratamentul clasic. Punctul de impact și modalitățile de acțiune ale celor două tipuri de preparate nu sunt aceleași. În anumite cazuri, tratamentul natural optimizează terapia clasică necesară pentru însănătoșirea copilului.

CE ESTE HOMEOPATIA ȘI CUM SE ADMINISTREAZÃ MEDICAMENTELE HOMEOPATE?

Homeopatia este aplicarea, în medicină, a principiului similitudinii, bazat pe constatarea unui fenomen general al biologiei: orice substanță capabilă să provoace simptome la un subiect sănătos, În doze ponderale, poate trata aceleași simptome la o persoană bolnavă, când este administrată în doze reduse.

Homeopatia utilizează substanțe naturale de origine vegetală, minerală sau animală. În general, homeopatia stimulează sistemul de apărare al organismului, În timp ce tratamentul tradițional tinde să i se substituie. În anumite cazuri, este indicat ca cele două metode terapeutice să fie asociate.

Homeopatia este o medicină personalizată, bazată pe evaluarea bolii, dar și pe tipurile de reacție personală a pacientului. Astfel, persoane care prezintă aceleași simptome pot avea nevoie de preparate diferite. În mod similar, același medicament homeopat poate fi folosit pentru afecțiuni diferite. Din acest motiv, medicamentele homeopate nu prezintă atașat o foaie cu modalitățile de administrare.

Preparatele homeopate au o denumire latină, care prezintă avantajul de a fi universală și de a indica în mod precis natura substanței utilizate.

Medicamentele homeopate se prezintă sub formă de granule, globule și picături. Granulele sunt prescrise în toate diluțiile și sunt luate câte 3 până la 5 o dată. Globulele sunt mici sfere de zaharoză si lactoză, care se prezintă în monodoze. O monodoză conține 200 de globule și este luată într-o singură administrare. Cele mai obișnuite metode de diluare a medicamentelor homeopate sunt: diluțiile hahnemanniene și diluțiile korsakoviene. Primele sunt abreviate DH (diluție zecimală hahnemanniană) sau CH (diluție centezimală hahnemanniană). Cele korsakoviene sunt abreviate K. Numărul care precedă abrevierea indică gradul de diluare. Succesul terapeutic se bazează pe respectarea anumitor reguli și interdicții.

Calea de administrare prin excelență a preparatelor homeopate este cea sublinguală. Medicamentele homeopate se lasă să se topească în gură, sub limbă. Pentru copiii mici, granulele sau monodoza se pot topi în puțină apă minerală naturală, pe care o vor bea, ulterior, cu înghițituri mici. Consumul de mentă si de camfor trebuie să fie evitat în timpul tratamentului homeopat. În special va fi evitată utilizarea pastei de dinți pe bază de mentă. Preparatele homeopate se iau la distanțe mari de mese, de cel puțin o oră după mese și de o jumătate de oră înainte de acestea. Experiența a evidențiat că 3-5 granule reprezintă doza cea mai potrivită pentru granule, indiferent de vârstă. Pentru sugar, granulele se topesc într-o lingură de apă minerală naturală, iar monodozele în jumătate de pahar de apă. Când un medicament trebuie luat în cursul zilei, este util să se topească 20 de granule în 100 ml de apă minerală naturală și să se bea câteva înghițituri de apă din oră în oră sau la două ore o dată, conform indicațiilor. Preparatele homeopate se păstrează într-un loc curat și uscat, la adăpost de eventuale temperaturi excesive. Este necesar ca termenul de valabilitate de pe etichetă să fie respectat.

LUAREA DE MEDICAMENTE HOMEOPATE POATE FI DÃUNÃTOARE?

Medicamentele homeopate nu sunt toxice. Din acest motiv, chiar dacă un copil înghite întreg conținutul unui tub de granule, nu trebuie să intrați în panică. Aceasta nu este o dovadă a ineficienței preparatelor homeopate, așa cum susțin unii. Din moment ce medicamentul homeopat acționează ca un stimul specific al organismului, adaptat fiecărui individ și patologiei acestuia, el acționează exclusiv asupra respectivei persoane și a afecțiunii sale. Din acest motiv, luarea unui preparat homeopatic neindicat nu induce niciun efect terapeutic sau toxic.

CE ESTE FITOTERAPIA ȘI CUM SE IAU PREPARATELE FITOTERAPEUTICE?

Fitoterapia este cea mai veche expresie a medicinei umane și se bazează pe administrarea plantelor medicinale cu scop preventiv sau terapeutic. Plantele își manifestă acțiunea datorită „fitocomplexului”, constituit dintr-un ansamblu armonios de principii active, capabil să acționeze în mod global asupra reacțiilor organismului. În general, luarea corectă a fitoterapicelor nu prezintă riscuri de intoxicare. Sunt disponibile numeroase forme de preparate fitoterapice:
infuzie, extract uscat, extract lichid, tinctură mamă, etc.

În ultimii ani s-au afirmat tot mai mult tincturile mamă, abreviate T.M.. Este vorba despre preparate lichide rezultate în urma acțiunii unui vehicol alcoolic asupra plantelor proaspete. Macerarea în alcool trebuie să dureze 21 de zile. Prezența alcoolului face ca tincturile mamă să nu fie recomande pentru copii mai mici de 2 ani.

Produsele fitoterapeutice se diluează în puțină apă minerală naturală călduță. Este bine ca preparatul să fie ținut în gură timp de 1-2 minute, pentru a favoriza absorbția prin mucoasa bucală și pentru a permite ca enzimele din salivă să favorizeze activarea principiilor prezente în preparat. În fitoterapie este nevoie ca doza să fie adaptată la greutatea corporală, vârstă și caracteristicile afecțiunii tratate.

La adult, dozajul mediu pentru tincturile mamă este de 30-50 de picături la o singură administrare. La vârsta școlară se recomandă 20-30 de picături, iar la adolescenți dozajul mediu este de 30-40 de picături. În general, pentru copii se recomandă dozajul mediu de 1 picătură de tinctură mamă pentru fiecare kilogram/greutate.

CE ESTE GEMOTERAPIA ȘI CUM SE IAU GEMODERIVATELE?

Gemoterapia este o parte a fitoterapiei care folosește părți vegetale proaspete În stadiu embrionar, ale căror principii active sunt extrase cu ajutorul unui solvent adecvat. Gemoterapia folosește: muguri, germeni tineri, rădăcini, semințe, limfă, teaca interioară a scoarței și rădăcinile.

În anii ‚50, medicul belgian Pol Henry s-a dedicat, primul, studierii și experimentării sistematice a gemoderivatelor.
Tehnica de preparare constă În a lăsa la macerat gemoderivatul într-un amestec de alcool, apă și glicerină, timp de 21 de zile. Astfel se obține maceratul glicerinic, abreviat M.G. Diluția cerută pentru gemoderivate este o zecimală hahnemanniană (1 DH). Gemoderivatele acționează stimulând sistemele de apărare ale organismului și producând o acțiune generală de stimulare, regenerare și reînnoire.

Doza medie pentru un adult este de 50 de picături, de la una până la de câteva ori pe zi, pentru fiecare gemoderivat.

La vârsta copilăriei, doza este de 25-30 de picături. Este bine să se înceapă tratamentul cu gemoderivați la vârste mai mari de 2 ani, din cauza prezenței În aceștia a alcoolului și a glicerinei. Când tratamentul se prelungește în timp, se recomandă să se respecte regula de 213, care constă în administrarea gemoderivatului timp de 20 de zile pe lună, urmate de 10 zile de pauză, sau timp de 2 luni consecutiv, urmate de o lună de pauză.

CE ESTE OLIGOTERAPIA ȘI CUM SE IAU OLIGOELEMENTELE?

Oligoterapia este o metodă terapeutică bazată pe administrarea de oligoelemente, în doze slabe. Oligoelementele sunt elemente chimice prezente în corpul uman într-o concentrație mai mică de 0,01% din greutatea corporală, deci mai puțin de 7 grame la un bărbat de 70 Kg. Oligoelementele constituie aproximativ 1% din atomii corpului omenesc. Joacă un rol fiziologic fundamental În chimia ființelor vii, participând În special la reacțiile celulare enzimatice.

În ordinea descrescătoare a concentrației, oligoelementele sunt: Fier, Fluor, Siliciu, Zinc, Cupru, Vanadiu, Mangan, lod, Seleniu, Molibden, Nichel, Crom, Cobalt.

În anii ‚30, medicul francez Jacques Menetrier începe, pentru prima dată, studiul sistematic și aplicarea terapeutică a oligoelementelor. Conform oligoterapiei, condițiile moderne de viață, poluarea alimentară, atmosferică și medicamentoasă duc la apariția blocării oligoelementelor prezente în organism, prin inactivarea parțială sau totală a activității enzimatice desfășurate de acestea. Acest fenomen se numește „chelare”. Dereglările, mai întâi funcționale, iar ulterior lezionale, și-ar avea originea în aceste blocaje.

Administrarea de oligoelemente specifice este în măsură să îndepărteze aceste obstacole și să favorizeze revigorarea stării de sănătate.

Preparatele oligoterapeutice, în general sub formă de gluconați, sunt luate pe cale perlinguală, pe nemâncate, și sunt ținute în gură timp de 2 minute, după care sunt înghițite. Administrarea poate avea loc cu 10 minute înainte de masă sau la cel puțin 2 ore după masă. Pentru copiii mai mici, soluția oligoelementului se varsă pe puțin zahăr, într-o lingură de plastic, și se administrează astfel încât să se prelungească contactul cu mucoasa bucală. Dozajul mediu recomandat este același pentru copii, adulți și bătrâni.

Oligoelementele cele mai frecvent indicate în afecțiunile pediatrice sunt: Mangan, Mangan-Cupru, Cupru-Aur-Argint, Cupru, Sulf, Bismut.

Preț
Preț 12.53 RON
Discount
Discount 15 %
Preț final
Preț final 10.66 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-88804-7-4
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 96
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 10,5 x 15
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-88804-7-4
Traducerea
Traducerea Tivdă Geanina
Titlul original
Titlul original Le malattie dell`infanzia
Publicat online
2010-04-14
Afișat de
22542 ori
Apreciere
5 / 5 (1)
Recomandări:
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș