Alimente care combat cancerul
Prevenirea cancerului prin dietă

În cartea Alimente care combat cancerul, celebrul biochimist Richard Beliveau și cercetătorul Denis Gingras descriu proprietățile active ale alimentelor care combat cancerul și modul în care acestea acționează pentru a proteja organismul. De exemplu, o dietă diversificată ce include anumite fructe, legume și băuturi, precum ceaiul verde și mustul, permite absorbția zilnică a unei cantități terapeutice de compuși fitochimici anticancer. Cunoscând procesele științifice din spatele acestor beneficii terapeutice, înțelegem nu doar motivul pentru care este atât de important să includem aceste alimente în dietă, ci și cât de ușor este.
Richard Beliveau deține catedra de Prevenire și Tratament al Cancerului la Universitatea din Québec, Montreal, unde este profesor de biochimie. De asemenea, este directorul Laboratorului de Medicină Moleculară al Spitalului UQAM-Sainte-Justine (Centrul de cancerologie Charles-Bruneau), unde își desfășoară activitatea de cercetare și coautorul acestei cărți Denis Gingras.