Alimentația și terapia naturistă cu cereale

Regimul alimentar lacto-vegetarian a devenit aproape o modă în toate țările dezvoltate. El a fost îmbrățișat cu entuziasm, nu de puține ori, chiar de către marile vedete de cinema și de televiziune. Cu toate acestea, chiar și acum la noi în țară acest regim este privit ca o bizarerie. Aceasta se datorează cel mai adesea ignoranței. Cei care ar putea fi interesați de acest regim aud frecvent că numai produsele din carne conțin proteine și tocmai de aceea ei cred cu tărie că fără aceste proteine din carne nu se poate trăi. Acest motiv principal îi face să evite o eventuală transformare în ceea ce privește modul lor de alimentație și, cel mai adesea, ei se amăgesc că nu este cu putință să se renunțe definitiv la consumul de carne.
Nu este deloc întâmplător că multe boli, cum ar fi cancerul, guta și diabetul, sunt mai puțin cunoscute în rândul vegetarienilor. Mai mult decât atât, cei care au în alimentația lor zilnică preparate pe bază de carne suferă într-un procentaj mai mare de boli ale tractului digestiv și
de boli cardio-vasculare în comparație cu cei care au un regim lacto-vegetarian.
Lucrarea de față le este de un real folos celor ce vor să adopte o alimentație naturală, care este foarte sănătoasă, căci nu întâmplător sistemul digestiv al omului este perfect adaptat pentru un mod de hrănire vegetarian.
În tratatele vechi orientale se spune că, într-o anumită măsură, suntem ceea ce mâncăm, însă și mintea și stările ei de claritate fiind considerabil influențate de fiecare aliment pe care îl consumăm.
GREGORIAN BIVOLARU