Terapia GERSON

Editura:
Editura:
Litera

Cel mai eficient program de nutriție pentru prevenirea și tratarea cancerului și a altor boli grave

Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm...
Terapia GERSON: Cel mai eficient program de nutriție pentru prevenirea și tratarea cancerului și a altor boli grave

49.90 44.91 RON (Stoc 0)

Detalii:

Medicina modernă a făcut progrese imense. Cu toate acestea, nu a reușit să învingă cancerul, boala nemiloasă care face milioane de victime în fiecare an, la nivel mondial.
Și totuși, dr. Max Gerson (1881–1959) ne-a oferit o rază de speranță, prin terapia alternativă care îi poartă numele. În 1958, el a fost primul medic din lume care a spus despre cancer că ar fi cauzat de mai mulți factori independenți. Dintre cei 49 de astfel de factori identificați până în prezent (deficiențele de nutriție, radiațiile de diverse tipuri, ingerarea aditivilor alimentari, stresul cronic, consumul de tutun și de alcool etc.), în mod surprinzător, alimentele toxice fac cel mai mare rău. Peste 70% dintre tumorile maligne sunt provocate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm. Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la bază o dietă care include fructe și legume proaspete, cultivate organic, și 13 pahare de sucuri proaspete pe zi, la intervale fixe.
După 70 de ani de la apariția terapiei, timp în care mii de pacienți au fost tratați cu succes, fiica dr. Gerson, Charlotte, ea însăși specialist în medicină alternativă, împreună cu dr. Morton Walker oferă și mai multe informații despre efectele puternice de vindecare ale fructelor și legumelor organice. Află:
• cum să învingi cancerul schimbând chimia organismului; • cum să prepari sucuri prin tehnici speciale, pentru a le maximiza puterea de vindecare;
• cum să scapi de alergii, obezitate, hipertensiune și alte boli;
• ce suplimente întăresc sistemul imunitar.
Terapia Gerson – cea mai bună metodă pentru oricine a spus vreodată: „Vreau să mă fac bine. Arată-mi cum.“
Învinge boala cu ajutorul Terapiei Gerson!

Cuprins:

Răspunderea autorilor ... 7
Despre autori ... 11
Prefață ... 15
Introducere ... 23

PARTEA ÎNTÂI
CUM FUNCȚIONEAZÃ TERAPIA GERSON

1. Cum vindecă nutriția ... 31
2. Scurtă biografie a dr, Max Gerson ... 42
3. Principiile biologice ale Terapiei Gerson ... 53
4. Nucleul Terapiei Gerson ... 63
5. Remisia - cum devine posibilă ... 71

PARTEA A DOUA
TERAPIA GERSON ÎN ACȚIUNE

6. Vindecarea melanomului prin Terapia Gerson ... 85
7. Vindecarea altor boli ... 95
8. Alimentele din planul de dietă Gerson ... 106
9. Treisprezece pahare ... 118
10. Dieta Gerson fără sare ... 131
11. Suplimente nutritive în dieta Gerson ... 140
12. Detoxifierea ficatului prin clisme cu cafea ... 154
13. Clismele cu cafea și administrarea lor ... 165

PARTEA A TREIA
ADAPTAREA TERAPIEI LA DIFERITE AFECȚIUNI

14. Terapia Gerson standard pentru majoritatea tipurilor de cancer ... 177
15. Terapia modificată în timpul chimioterapiei ... 193
16. Terapia modificată pentru pacienții cu cancer foarte slăbiți ... 206
17. Terapia modificată pentru alte boli în afară de cancer ... 218

PARTEA A PATRA
FOLOSIREA METODEI GERSON

18. Abordări psihologice în Terapia Gerson ... 243
19. Cum să urmați Terapia Gerson singuri ... 253
20. Explicarea testelor de laborator necesare în Terapia Gerson ... 259
21. Povești de succes ale pacienților ... 278
22. Rețete ... 298

ANEXE
Informații financiare și date de contact ... 341
Raport de nutriție: studiul China ... 355
Ingrediente anticanceroase în Terapia Gerson ... 357
Substanțe chimice pentru uz casnic: o altă sursă de toxicitate ... 359
Cosmeticele: o altă sursă de toxicitate ... 361
De ce iau copiii antidepresive? ... 363
Imunizare-vaccinare ... 365
Rolul tratamentelor pe canal și al amalgamului dentar în apariția cancerului și a altor boli degenerative ... 369

Bibliografie generală ... 372
Index ... 389

Fragment:

CAPITOLUL 1

CUM VINDECÃ NUTRIȚIA

În 1992, la Colegiul Medical din Fukushima, pe insula Hokkaido, în nordul Japoniei, profesorul în medicină, dr. Yoshihiko Hoshino, a descoperit că se îmbolnăvise de cancer la colon. În timpul operației pentru îndepărtarea tumorii, chirurgul oncolog va descoperi că dr. Hoshino avea deja metastaze la ficat. În timp ce era la recuperare, pacientul a fost sfătuit de prietenul său apropiat și fost coleg de clasă, același chirurg oncolog, să înceapă un tratament cu chimioterapie.

Întâmplarea a făcut ca programul terapeutic Gerson pentru cvasistoparea bolilor degenerative acute și cronice, precum cancerul, diabetul, atacurile vasculare, artrita și alte boli care pun în pericol viața, să fie destul de bine cunoscut și foarte respectat în țările industrializate din Europa și din Asia. Profesorul Hoshino era printre acei medici care cunoșteau cartea dr. Max Gerson, O terapie naturală eficientă pentru tratarea cancerului și a altor boli grave (tradusă în japoneză) și eficiența medicală a programului său de tratament.

Din cauza bine cunoscutelor efecte secundare și a ratei foarte mari de nereușite în cazul cancerului de colon / rectal (93% dintre pacienți mor după ce fac chimioterapie pentru astfel de tumori) și a prognosticului și mai nefavorabil pentru metastazele la ficat (97% dintre pacienți mor după ce fac chimioterapie), acest profesor în medicină a refuzat să ia citostatice. În schimb, datorită popularității traducerii în limba japoneză a cărții dr. Gerson, dr. Hoshino i-a urmat instrucțiunile și a început să urmeze Terapia Gerson de unul singur.

În prezent, după aproape nouă ani de la diagnosticarea dr. Hoshino, el și oncologul său au declarat pacientul „vindecat” de cancer la colon și de metastazele la ficat. Iată scrisoarea pe care Charlotte Gerson a primit-o de curând de la profesorul Yoshihiko Hoshino.

După cum știți, am suferit de cancer de colon și de cancer la ficat cu metastaze în 1992 și mi-am revenit folosind Terapia Gerson. Am scris o carte prin care am prezentat Terapia Gerson beneficiarilor de servicii medicale din Japonia. Cartea a fost publicată în 1998 și este prima despre Terapia Gerson scrisă de un medic în Japonia. A fost foarte bine primită de japonezi, deoarece, prin programul Gerson, alți doisprezece pacienți bolnavi de cancer au fost vindecați. Cartea descrie nu numai recuperarea mea, dar include și poveștile acestor doisprezece japonezi care nu mai suferă de cancer.

VINDECAREA PRINTR-O TERAPIE NUTRIȚIONALÃ PUTERNICÃ

Prin aplicarea tehnicilor de vindecare, toți medicii recunosc un adevăr comun: există o singură știință a imunologiei umane, care posedă legile specifice ale biochimiei. în profesia de medic, totuși, două grupuri sau principii opuse se află în concurență. Medicina convențională, orientată spre boală, și medicina holistică, orientată spre pacienți, sunt de acord doar cu datele actuale ale biochimiei și ale imunologiei, dar cu nimic altceva.

Practica medicală orientată spre boală își direcționează eforturile spre găsirea unor formule generale pentru tratarea tipurilor sau a categoriilor de oameni cu simptome similare. Clasificarea pacienților în grupuri sau categorii este indispensabilă pentru găsirea unui tratament. Pentru a descoperi terapia care funcționează cel mai bine se folosesc frecvent procedurile simplu-orb sau dublu-orb, studiile clinice cu placebo. Când se descoperă ceva nepotrivit în fiziologia unui pacient, medicul alopat (folosind medicamente) încearcă să corecteze problema de sănătate cu medicamente, chimioterapie, chirurgie, imunoterapie, radioterapie sau folosind alte forme de înaltă tehnologie. Medicina orientată spre boală este un sistem ce folosește, în primul rând, medicamente în încercarea de a produce efecte în organism, care vor lupta direct și, prin urmare, vor calma simptomele bolii. Folosirea chimioterapiei în cazul cancerului este exemplul perfect pentru practica medicinei orientate spre boală.

Practica medicală orientată spre pacient dezvoltă procedurile de vindecare prin căutarea tuturor lucrurilor care pot fi făcute pentru optimizarea stării de sănătate a unui anumit individ. O astfel de orientare, definită și ca „medicină funcțională” de profesorul dr. Jeffrey Bland, de la Gig Harbor, Washington, cere decizii bazate pe hotărâri ale medicilor holiști, chiropracticieni, homeopați, naturopați, acupunctori, ale unor asistenți, nutriționiști și ale altor profesioniști din domeniul medical. Această practică. are nevoie și de participarea personală intensă a pacienților. Medicul își dedică adesea la fel de mult timp învățând pacientul cât dedică administrării tratamentului. Chiar dacă pacientul prezintă doar teste de laborator modificate, în medicina orientată spre pacient se fac eforturi pentru a ajunge la trei răspunsuri fiziologice specifice:

Armonizarea biochimiei pacientului. Îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar deprimat. Corectarea funcționării defectuoase a organelor vitale.

Prescrie rea tratamentului homeopatic corect este un exemplu perfect pentru practica medicinei orientate spre pacient.

Terapia Gerson este un alt exemplu despre cum putem folosi medicina orientată spre pacient. Este cea mai bună pentru preocuparea pentru propria sănătate, mai ales pentru cvasistoparea bolilor degenerative foarte grave. Terapia Gerson folosește în special nutriția pentru a realiza cele trei deziderate ale medicinei holistice, biologice, orientate spre pacient. Este cea mai nouă descoperire în ceea ce privește vindecarea naturală și un antidot puternic pentru stilul de viață complet nenatural, care domină societățile industriale moderne.

În următoarele secțiuni ale acestui capitol, vă oferim o descriere generală a modificărilor de ordin patologic din interiorul țesuturilor și al celulelor tipice pentru cancer. Aceste descrieri ale modificărilor de la fiziologia normală vă vor oferi o înțelegere mai profundă a anomaliilor prezente în unele dintre celelalte boli degenerative.

De când a fost introdusă prima oară, în jurul anului 1926, puternica terapie nutrițională vindecătoare a dr. Max Gerson nu și-a găsit loc în comunitatea medicinei alopate. De exemplu, dintre cele patru voturi decisive ale legiuitorilor prin care s-a respins legea anticancer Pepper-Neely, în 1946, în Senatul SUA, cei care au votat împotrivă au fost patru medici deveniți senatori. La acel moment, tratarea oamenilor prin dietă, pentru eliminarea bolilor degenerative, era o idee mult prea simplistă. Aceasta ar fi însemnat diminuarea puterii de decizie a medicilor; prin urmare, cei patru medici, senatori ai SUA la acea vreme, au votat împotriva legii senatorului Claude Pepper. Astfel, pacienții cu cancer au devenit victimele votului acordat în urma unor interese speciale.

Dr. Gerson a muncit cu perseverență și i-a ajutat pe bolnavii care i-au cerut ajutorul, oferindu-le o nouă șansă la viață. Acum, după ce inițiatorul tratamentului nu se mai află printre noi de peste 40 de ani, fiica lui și Institutul Gerson continuă sarcina de educare a publicului.

TERAPIA GERSON ESTE RECUNOSCUTÃ DE FACTO DE GUVERNUL SUA

Așa cum am menționat în introducere, cel mai revoluționar și mai promițător domeniu al cercetării medicale împotriva bolilor degenerative este acela al chimioprevenției: folosirea de micronutrienți sau macronutrienți, substanțe chimice din plante, nutraceutice și alte componente organice regăsite adesea în alimente, care pot preveni, opri sau întârzia procesul bolii. La începutul anului 1995, Institutul Național pentru Cancer din SUA urmărea patruzeci de studii noi sau mai vechi în domeniul nutriției, care implicau enzime, fibre, grăsimi, micronutrienți, vitamine și substanțe chimice din plante.

Până în 1999, cele patruzeci de rezultate ale studiilor începute în 1995, având ca subiect cancerul și nutriția au fost finalizate și transmise Asociației Americane de Cercetare a Cancerului aparținând Guvernului SUA. Aceste studii ne oferă în prezent informații vitale asupra substanțelor care trebuie adăugate sau eliminate din dietă pentru a învinge cancerul. Probabil nu vă surprinde faptul că aproape toate componentele Terapiei Gerson se află printre cele mai importante dintre aceste ingrediente chimice din plante. Prin adoptarea lor, Terapia Gerson este, de fapt, recunoscută drept un tratament viabil împotriva cancerului și a majorității bolilor degenerative. Este recunoscută de SUA, dar fără să aibă un aviz legal și fiind, practic, neoficială. Cu toate acestea, componentele Terapiei Gerson sunt dovedite și folosite pentru salvarea vieții bolnavilor. Stau chiar și la baza sfaturilor realizatorilor de profituri din industria cancerului, precum Societatea Americană pentru Cancer, Institutul Național pentru Cancer, Clinica pentru Cancer Sloan-Kettering și multe companii farmaceutice, care introduc producătorii de nutrienți în structurile lor corporatiste.

În prefață am menționat că, în SUA, în fiecare an, cel puțin 1,9 milioane de oameni sunt diagnosticați cu un tip de tumoră malignă (excluzând cancerul de piele și cancerul de col uterin). L-am și citat pe medicul oncolog holist, internist și homeopat W. Douglas Brodie din Reno, Nevada, care spunea că cel puțin 700 000 de americani mor în fiecare an din cauza cancerului.

Aproape fiecare medic și majoritatea consumatorilor din servicii medicale știu acum că peste 70% din tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm. Alimentele denaturate sunt, de fapt, cauza principală a cancerului de sân, de colon sau rectal precum și a cancerului pulmonar la nefumători. În fiecare an, se adună mai multe dovezi medicale și științifice, care ne arată că tot ceea ce ingerăm are o influență extraordinară asupra sănătății noastre - dacă vom face cancer sau dacă vom putea vindeca bolile maligne în cazul în care apar simptome.

Acest domeniu de cercetare este unul foarte interesant, iar comunitatea medicinei convenționale începe abia acum să îl investigheze cu seriozitate. Însă, probabil cu jumătate de secol înaintea timpului său, în cursul unei vieți profesionale active de patruzeci de ani, din 1919, în Bielefeld, Germania, până în 1959, în New York, un medic modest a reușit să găsească răspunsurile nutritive și alimentare pentru cancer și alte boli degenerative. Cu toate acestea, dr. Max Gerson a fost denigrat pe nedrept, hărțuit și persecutat în SUA de către AMA, mai ales de redactorul jurnalului editat de acesta, dr. Morris Pishbein, și de cohorta de medici-politicieni.

După O demonstrație cu pacienți în 1946, în fața comitetului Senatului SUA, în urma căreia a intrat în atenția mass-mediei naționale, dr. Gerson a fost atacat într-un editorial din paginile publicației Journal of the American Medical Association (JAMA). Motivele atacului au fost legate de politicile medicale naționale și de diferitele politici financiare impuse la acea vreme de dr. Morris Fishbein, de multă vreme politician AMA, redactor lAMA și medic nepracticant.

De ce a durat atât de mult timp ca medicina alopată organizată să își dea seama de legătura care există între dietă și cancer?

De ce pionierii în oncologie, precum dr. Max Gerson, au fost denigrați, stigmatizați și au fost descurajați când au încercat să folosească nutriția ca pe o unealtă terapeutică?

Cel puțin pentru prima dintre aceste întrebări, autorii acestei cărți pot găsi patru răspunsuri:

1. În SUA, progresele în tehnologia medicală sunt considerate mai importante decât orice alt tip de tratament. Ca națiune, am avut tendința de a ne axa pe tehnologie pentru a învinge cancerul și alte probleme de sănătate. Mâncatul legumelor, așa cum recomanda dr. Gerson, nu necesita nici o tehnologie.

2. Industria farmaceutică din SUA impune modul în care poate fi practicată medicina nu doar în această țară, ci în întreaga lume. Dacă o substanță sau o metodă terapeutică nu este patentabilă – fără profituri realizate dintr-un medicament sintetizat –, de obicei, este ignorată, contracarată sau scoasă din fabricație. Nici o companie comercială din domeniul medical nu va dori să investească timp în cercetare și bani pentru a o promova.

3. Recunoașterea faptului că există o relație strânsă între ceea ce mâncăm și cancer sau alte boli va atrage atenția asupra a două grupuri de persoane responsabile: (a) companiile care procesează mâncare a și ne vând alimente sintetice și fără nutrienți sau alimente nenaturale preambalate și (b) noi, ca sursă a propriei boli. Deși am putea recunoaște adevărul unei astfel de acuzații, este o povară psihică grea.

4. Majoritatea medicilor au avut o educație extrem de limitată în privința științelor nutriției. Acei medici care folosesc, în prezent, nutriția ca tratament sunt, în cea mai mare parte, autodidacți.

Nu a existat recunoaștere în această lume pentru aceia precum dr. Gerson – cel puțin, până acum. Vremurile se schimbă remarcabil pentru medici – nu doar financiar, ci și din punct de vedere nutritiv. Cei mai conștienți dintre ei au considerat necesar să se întoarcă spre terapia nutrițională aproape ca spre ultima soluție împotriva cancerului, a artritei, a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a atacurilor cerebrale și a altor boli degenerative. De ce? Pur și simplu, pentru că prea mulți dintre pacienții lor nu își mai

Pag. 31 – 35

Preț
Preț 49.90 RON
Discount
Discount 10 %
Preț final
Preț final 44.91 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-33-3696-6
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 400
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 15 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-33-3696-6
Traducerea
Traducerea Ruxandra Oargă
Titlul original
Titlul original The Gerson Therapy: The Proven Nutritional Program for Cancer and Other Illnesses
Tip copertă
Tip copertă Broșată
Publicat online
2019-09-11
Afișat de
22551 ori
Apreciere
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș