Medicina naturii

Autor:
Editura:
Editura:
All

Această carte conține informații utile privind refacerea sănătății cu produse naturale și prin metode naturale, oferind o vedere de ansamblu fundamentală pentru persoanele fără pregătire medicală și o colecție de tehnici cu sfaturi utile în procesul de vindecare.
Detalii:

În plus, lucrarea îi provoacă pe profesioniștii din domeniul medical să reinvestigheze imparțial studiile din prezent și din trecut în acest domeniu, fără prejudecăți.

Veți găsi date despre prevenirea și tratamentul: cancerului, anemiilor, artritei, SIDA, diabetului zaharat, cefaleei, bolii Alzheimer, hipertensiunii arteriale, obezității, menopauzei, osteoporozei etc.

Cuprins:

Despre autor

Nota autorului

Prefață

Dedicație

Introducere

Stilul de viață sănătos al campioanei de înot în vârstă de 75 de ani

PARTEA I

Aerul curat

Apa pură, moale

Soarele, vindecătorul naturii

Alimentele naturale

Odihna adecvată

Mișcarea fizică este pentru toți

Temperanța – Un remediu pentru boală

Încrederea în Dumnezeu

PARTEA A II-A.

SIDA și cancerul

Boala Alzheimer și aluminiul

Plombele de amalgam sunt dăunătoare

Anemia – Deficiența de fier

Artrita

Ciocolata

Colesterolul

Deodorante și antiperspirante

Diabetul zaharat

Curenții electrici

Eliminarea

Postul

Febra

Alimentele – Acide și alcaline

Alimentele proaspete sunt cele mai bune

Durerile de cap

Bolile de inimă

Plantele medicinale

Plantele medicinale sunt mai bune decât medicamentele

Hipertensiunea arterială

Sistemul imunitar

Tratamentele letale

Protejarea auzului

Pericolul cuptorului cu microunde

Laptele este periculos pentru sănătate

Mineralele necesare organismului

Menopauza

Controlul natural al nașterilor

Excesul de greutate corporală

Uleiul de măsline

Osteoporoza

Prostata

Zahărul și mierea

Mărturii pentru un stil de viață sănătos, natural

Vaccinurile

Vegetarianismul

Vitaminele necesare organismului

Suplimentele de vitamine și minerale

Ridurile

Mulțumiri

Fragment:

Stilul de viață sănătos al campioanei de înot în vârstă de 75 de ani

 

Următoarea relatare este preluată din Healthful Living / 1986 și retipărită aici cu permisiunea amabilă a autorului:

„Catherine Cress, în vârstă de 75 de ani, alunecă pe apă aproape fără să facă vreo undă. Ar putea demonstra perfect în fața unei clase stilul de înot bras...

Înoată mai repede decât oricine din țară de vârsta ei. Înoată mai repede chiar și decât majoritatea oamenilor cu mult mai tineri.”

Așa a scris Pamela Livingston, redactor la Roswell Daily Record, Roswell, New Mexico, în ediția din 1 iulie 1985.

Cu timpul de 5’2” și o greutate de 43 kg, Catherine Cress este cea mai rapidă înotătoare în stil bras la categoria de vârstă 75-79 ani din Statele Unite.

În Milwaukee, în primăvara anului 1985, ea a doborât toate recordurile înotătorilor anteriori la categoria 75-79 ani la 50 m, 100 m și 200 m bras. A primit tot felul de medalii la înot, și recent, și pe când era o tânără de 15-20 de ani.

Cum reușește Catherine Cress, acum în vârstă de 76 de ani, să rămână în formă pentru a înota atât de extraordinar în aceste competiții? În ultimii 18 ani a Înotat 4-5 zile pe săptămână câte o milă. Ea spune: „Nu lipsesc niciodată pentru că nu mă îmbolnăvesc niciodată. Timp de 25 de ani nu am fost la doctor.”

Catherine mai spune: „Am 76 ani, mă simt tânără și sunt fericită că trupul meu funcționează perfect. Toate cunoștințele mele de vârsta mea sau chiar mai tinere decât mine suferă de una sau de alta și iau tot felul de medicamente.”

Care este secretul ei?

Catherine Cress nu are secrete! Întrebați-o și vă va spune de ce este mai sănătoasă decât cei de vârsta ei și majoritatea celor mai tineri decât ea. Vă va spune de ce este în formă mai bună decât era mama ei la aceeași vârstă: nu doar pentru că efectuează exerciții fizice în mod regulat, ci, adaugă doamna Cress, „am renunțat la carne cu 15 ani în urmă. Nu mănânc zahăr niciodată.
De regulă mănânc fructe și legume crude, semințe și nuci.

M-am afiliat unei cooperative de alimente și îmi cumpăr de acolo fructele și nucile. Oamenii obișnuiesc să înfulece vitamine. Mă întreabă de care iau eu. Eu le spun: NICIUNA!”

Pentru a dovedi cât de sănătoasă este, Catherine mi-a spus: „Aseară am alunecat și am căzut în garaj. M-am ridicat și nici măcar nu m-a durut. Oasele mele sunt tari.”

Ca o dovadă în plus pentru sănătatea ei neobișnuită, d-na Cress mi-a spus: „Fiul meu este medic chirurg în Chicago. Când mă consultă, tensiunea mea este întotdeauna normală, iar temperatura este de doar 36,5 grade.

Port ochelari de la 53 sau 55 de ani. Familia îmi spune mereu să-mi iau ochelari noi, dar eu le spun că văd bine cu aceștia! Cât trăiesc vreau să fiu sănătoasă.”

Mulți „murmură” când este vorba de un stil de viață sănătos. Ei se gândesc imediat la mâncare rară niciun gust, exerciții fizice dificile, disciplină și nefericire. Dar acest lucru nu este adevărat; această carte a fost scrisă tocmai ca să vă dovedească dumneavoastră că adevărata fericire înseamnă să ai un sentiment de bine cu privire la propria-ți persoană, pentru că tu deții controlul asupra a ceea ce ți se întâmplă.

Toți oamenii doresc să fie fericiți, sănătoși și liberi de amenințarea bolii și a suferinței. În fiecare an atât de mulți oameni mor din cauza cancerului, SIDA, a bolilor de inimă sau a altor boli grave. Putem identifica sursa tuturor acestor boli: eșecul de a păstra sănătos sistemul imunitar.

Toți avem în organism un anumit număr de germeni, însă deținem un sistem imunitar care este în stare să ne protejeze de acești germeni. Cât timp sistemul nostru imunitar este puternic, acești germeni nu pot genera boli care să ne amenințe viața. Dar dacă nu avem grijă să ne întărim sistemul imunitar sau dacă îl slăbim prin obiceiuri proaste în privința sănătății, atunci germenii se înmulțesc, iar noi vom suferi. Așadar, secretul pentru o viață sănătoasă constă în a învăța cum să ne întărim și cum să ne menținem un sistem imunitar sănătos.

Mulți oameni au venit la centrul nostru de sănătate unde îi învățam cum să-și întărească sistemul imunitar printr-o alimentație corespunzătoare, prin mișcare fizică și prin abținerea de la introducerea în corpul lor a unor lucruri dăunătoare. Mulți dintre pacienții noștri au plecat de acolo mai fericiți și mai sănătoși.

Margie este un exemplu clasic pentru ceea ce poate face un stil de viață sănătos pentru îmbunătățirea calității vieții. Ea a suferit de pe urma unei sarcini toxice imediat după ce s-a căsătorit, rămânând cu o hipertensiune arterială cronică, afecțiune care în final s-a transformat într-o boală de inimă.

Când a venit la mine avea 15 kg în plus și suferea de o malformație congenitală a inimii. Avea pulsul rapid, colesterolul foarte mare și lua deja de mai mult de 30 de ani medicamente pentru hipertensiune a arterială.

Am integrat-o imediat într-un program de alimentație naturală, mișcare fizică prin plimbări zilnice și apă pură. Când a citit în cabinetul medical care sunt efectele secundare ale medicamentelor pe care le lua, a hotărât să oprească administrarea lor.

În cadrul programului de 26 de zile, Margie s-a integrat cu entuziasm în toate activitățile; a învățat cum să aibă grijă de corpul ei și cum să prepare mese hrănitoare și delicioase în mod sănătos. În fiecare zi participa la cursuri de sănătate pentru a învăța cum funcționează organismul și ce este de făcut pentru menținerea sănătății. Sunt aceiași pași cu care veți face cunoștință și dumneavoastră în această carte.

La sfârșitul programului avea 7,5 kg mai puțin, era mai energică și mai fericită pentru că descoperise un nou stil de viață. Un an mai târziu ea se simțea încă bine, tensiunea era în regulă, pulsul de asemenea, și își atinsese ținta de a avea doar 70 kg. Învățase între timp și cum să facă față stresului din viață, care îi afecta se starea inimii.

„Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciuni”, a spus ea, „atunci când a îngăduit să ajung să cunosc despre alimentația sănătoasă și un stil de viață sănătos pe care toți oamenii ar trebui să îl urmeze dacă vor să ajungă să trăiască pe Noul Pământ.”

În această carte doresc să vă împărtășesc și dumneavoastră aceste principii de sănătate. Nu este vorba despre vreo formulă magică secretă, dar respectarea acestor principii de sănătate produce rezultate uimitoare. Dacă ești subponderal sau supraponderal, dacă suferi de vreo boală cunoscută sau necunoscută, principiile de sănătate subliniate în paginile acestei cărți îți pot revoluționa viața.

AERUL CURAT

Aerul este un amestec de gaze invizibile, rară gust, rară miros, care înconjoară Pământul. La nivelul mării aerul este compus din 21 % oxigen, 78% azot, 1% vapori de apă, dioxid de carbon și urme de amoniac, argon, heliu și alte gaze rare. Experimentele au arătat că moartea survine dacă se inhalează pe o perioadă mai mare aer în care proporția de oxigen este mai mare decât cea care se întâlnește în mod natural în atmosferă. Iată de ce noi știm că acest amestec pe care îl numim aer nu este compus în mod accidental, ci este unul perfect adaptat de către Creatorul nostru nevoilor organismului uman.

Cea dintâi nevoie a tuturor ființelor vii de pe acest pământ este oxigenul. Ele nu pot trăi rară acesta. Oxigenul trebuie să fie prezent întotdeauna în aerul pe care îl respirăm. Miliardele de celule din organismul omenesc trebuie să beneficieze de un aport constant de oxigen, dacă nu, acele celule vor slăbi și vor muri. Prin lichidele tisulare, celulele primesc oxigenul de care au nevoie și elimină dioxidul de carbon de care nu au nevoie. Acest transport al oxigenului din aerul de afară la celulele țesuturilor noastre și eliminarea dioxidului de carbon sunt realizate prin plămâni.

Plămânii noștri au o structură ușoară și spongioasă. Dacă sunt așezați în apă ei plutesc. În mod normal noi respirăm de cincisprezece ori pe minut, inhalând cam jumătate de litru de aer la fiecare inspirație. Plămânii rețin de regulă cam trei litri de aer, așadar cam a șasea parte din aer este schimbată de fiecare dată când respirăm. O persoană care doarme folosește aproximativ 10% din capacitatea sa pulmonară. Munca grea mărește utilizarea capacității pulmonare cu circa 50%. Cântăreții vocali și cei care cântă la instrumente de suflat își folosesc aproape la maxim capacitatea pulmonară.

Aerul este încărcat electric

Aerul conține electricitate. Aerul pe care îl respirăm ne afectează organismul ca și când ar fi fost încărcat cu electricitate. Această energie electrică, absorbită de către sânge, este transportată în organism. Aerul pe care îl respirăm conține atât ioni încărcați negativ, cât și ioni încărcați pozitiv. Pentru o sănătate optimă, corpul nostru are nevoie de o cantitate mai mare de ioni încărcați negativ. Dacă noi inspirăm cantități mari de ioni încărcați pozitiv (cei dăunători), putem resimți reacții adverse: dureri de cap, obstrucție nazală, răgușeală, oboseală, gât uscat, amețeală etc. Atunci când respirăm mai ales un aer încărcat cu ioni negativi (cei buni) se va produce o stare de bine și de bucurie. S-a dovedit că aerul încărcat negativ reduce numărul respirațiilor și tensiunea arterială, în timp ce aerul încărcat pozitiv produce exact contrariul. Un grup de cercetători a raportat că pacienții care aveau hipertensiune arterială și au respirat un aer încărcat negativ au avut o scădere medie a presiunii sistolice de 39 mmHg.

Aerul încărcat negativ (cel sănătos) se găsește din belșug în preajma mărilor, a munților, lângă o cascadă, un râu sau pârăiaș. Tot aerul din afară are o mare cantitate de ioni negativi. De aceea ne simțim atât de bine când mergem în excursii sau la mare. Sau, dacă cineva este obosit și face o scurtă plimbare afară în aer curat, își va însufleți întreg organismul. Într-un singur centimetru cub de aer de munte sunt peste 3000-4000 de ioni negativi, în timp ce într-un centimetru cub de aer dintr-o clădire cu birouri la sfârșitul unei zile de lucru de opt ore sunt doar 100 de ioni negativi. Și clădirile din preajmă au în majoritate un aer încărcat cu ioni pozitivi care sunt dăunători sănătății. Toate aparatele electrice, aerul condiționat etc. consumă ionii negativi și eliberează ioni pozitivi. Tot aerul pe care îl expirăm este încărcat pozitiv; iată de ce, după ce stăm mai mult timp închiși într-o cameră cu mulți oameni suntem somnoroși.

Plămânii eliberează gaze dăunătoare, încărcate pozitiv. Atât hrana, cât și oxigenul sunt duse de către sânge la celule și acolo sunt convertite în căldură și energie printr-un proces similar combustiei. Când combustibilul obișnuit este ars se formează un produs secundar, un gaz sau fum care este mortal și trebuie îndepărtat. În mod asemănător, arderea hranei și a oxigenului în celulele organismului produce acid carbonic gazos încărcat pozitiv, care este dus de limfă și sânge de la acestea la plămâni, de unde este eliminat, salvând astfel corpul de vătămare. Dacă această eliminare ar înceta câteva minute, viața ar înceta. O persoană elimină într-o oră aproximativ 30 de litri de astfel de acid carbonic gazos încărcat pozitiv. O treime dintre reziduurile organismului, care sunt toxice, se elimină prin plămâni. Ar trebui să avem în vedere să ne aerisim astfel camerele încât aceste reziduuri să iasă cât mai repede afară din încăperi și nu să se acumuleze în ele, făcând posibil ca plămânii să poată beneficia continuu de aer proaspăt, curat, încărcat negativ.

Și pielea noastră are nevoie de aer curat, proaspăt. Pielea are milioane de orificii minuscule numite pori. Una dintre funcțiile acestor pori este de a avea contact cu aerul curat. Dacă am acoperi pielea unei persoane cu un material asemănător vopselei,

Pag. 23 – 31

Preț
Preț 39.90 RON
Discount
Discount 25 %
Preț final
Preț final 29.93 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-587-141-0
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 351
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-587-141-0
Traducerea
Traducerea Elena Pridie
Titlul original
Titlul original Natural Medicine
Publicat online
2013-06-15
Afișat de
22549 ori
Apreciere
5 / 5 (1)
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș