Femeia și astrele

Autor:
Editura:
Editura:
Ganesha

Arhetipurile planetare ale astrologiei karmice

Fiecare dintre noi și-a asumat o anumită menire spirituală pentru existența actuală, chiar dacă majoritatea dintre noi nu își aduce aminte conștient de ea. Faptul că suntem născute într-o anumită zodie reflectă în mare parte lecțiile de viată și menirea asumată.
Femeia și astrele. Arhetipurile planetare ale astrologiei karmice

27.30 23.76 RON (Stoc 0)

Detalii:

Trecutul nostru si, prin forța cauzelor determinate de noi cândva, destinul nostru actual sunt toate înscrise într-o mișcare ciclică (generată de sferele subtile de forță ale astrelor) prin care sufletul nostru alege in momentul reincarnării să intre într-un corp sau altul. Ceea ce – mai mult sau mai puțin – am realizat in sensul bun sau rău in toate viețile noastre anterioare nu este niciodată un fapt lipsit de importantă in această alegere. Intuind toate acestea, intelegem că uneori trebuie să ispășim ca să fim iertați unele greșeli sau păcate făptuite în alte existente. în celalalt sens (benefic), putem fi de asemenea recompensați in mod corespunzător, frumusețea fizică si armonia corporală deplină fiind, cel mai adesea, un „dar″ acordat, numai după merite, acelora care in viețile lor anterioare s-au arătat iubitori, buni, inimoși, atenți cu ceilalți oameni, generoși si dezinteresați.

Aceste elemente (pământul, apa, focul, aerul) imprimă, deloc întâmplător, o amprenta karma-icâ diferită asupra personalității. „Alegerea″ de a ne naște având Soarele intr-unul sau altul din semnele zodiacului corespunde celei mai profunde tendințe karma-ice, care, la rândul ei, este intim legată de lecția pe care ne-am hotărât cu anticipație sa o asimilam (învățam) de-a lungul acestei vieți.

Cuprins:

PREFAȚA EDITURII ... 5
INTRODUCERE ... 7

ASPECTUL EXTERIOR ȘI CORELAȚII DE NATURÃ SUBTILÃ ... 11
CALITÃȚILE UNEI SHAKTI ... 18
EVOLUȚIA SPIRITUALÃ ȘI ASTROLOGIA KARMICÃ ... 23
MARTE – ÎNGERUL PARADISULUI (EDENULUI) ... 33
VENUS – LUMINA ȘI DRAGOSTEA ... 51
MERCUR – ADEVÃRUL DE NEGÂNDIT ... 67
LUNA – TREPIEDUL (SUPORTUL) EGO-ULUI ... 83
SOARELE – STÃPÂNUL CONȘTIINȚEI ... 117
JUPITER – PÃSTRÃTORUL LEGII ... 127
SATURN – ILUZIA TIMPULUI ... 137
URANUS – AXA LUMII ... 155
NEPTUN – OGLINDA VISELOR ... 177
PLUTON – UNIVERSURILE LIMITÃ ... 199

Glosar de termeni ... 222

Fragment:

CALITÃȚILE UNEI SHAKTI

Lucrul asupra noastră ca femei ar trebui să înceapă cu întrebarea: „Care sunt calitățile unei Shakti?”. Integrând aceste aspecte în ființa noastră prin admirație, prin anumite procedee yoga, prin astrologie aplicată, prin mentalizare pozitivă etc. putem, fiecare dintre noi, să devenim o femeie ideală. Câteva dintre admirabilele sale calități sunt: vitalitate, senzualitate, umor, autocontrol, stare de dăruire, capacitate de a iubi, altruism, capacitate de a se dărui pe sine, intuiție spirituală, rafinament, inteligență, discernământ, armonie, aspirație spirituală constantă, raportarea la Absolut.

Senzualitatea reprezintă o trezire în plan erotic, o conștientizare într-un anumit grad a faptului că femeia reprezintă aspectul activ, creator al manifestării. Rafinamentul este deja o priză de conștiință asupra nivelelor superioare ale ființei, o manifestare (uneori chiar inconștientă) a aspectului sublim, elevat din noi, o capacitate mai mare de înțelegere și, prin aceasta, o mai bună integrare. Aceasta se exprimă pornind de la modul de a ne Îmbrăca, până la modul În care gândim și implică o anumită demnitate, o anumită noblețe a modului de a fi.

Starea de Shakti implică faptul că ne putem apropia prin natura noastră de Conștiința Divină. Tot ceea ce Divinul creează se realizează prin intermediul lui Shakti. Ne putem păstra ]n permanență legătura conștientă cu Divinul dacă ]n orice facem avem conștiința de a fi o Shakti în devenire.

Această continuă raportare este cheia unei evoluții spirituale rapide și eficiente. În tradiția orientală se spune că Shiva fără Shakti e Shava (cadavru); gândindu-ne la aceasta, este necesar să devenim conștiente că suntem motorul creației, substratul tuturor lucrurilor și fenomenelor. Dar și Shakti fără Shiva (fără conștiință) devine energie dezlănțuită, oarbă. Armonia înseamnă echilibrul perfect între Shiva și Shakti (între masculin și feminin) iar noi, ca natură feminină, putem accede la starea de armonie deplină, de androgin divin, prin raportarea continuă expansionarea la infinit a câmpului conștiinței noastre. Cea mai elevată modalitate de a realiza aceasta este IUBIREA.

Tantra definește iubirea ca pe o „expansiune gradată a conștiinței prin care, pornind de la finit, ființa atinge Infinitul”. În etapa În care se găsește fiecare dintre noi, apar încă stângăcii ]n raportarea și Înțelegerea noastră a firescului naturii umane, ca ființă creată „după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”. În momentul În care fiecare dintre noi ne-am raporta la iubitul nostru ca la o grație divină, când l-am privi În primul rând ca pe un prieten, și nu ca pe un bărbat de la care acceptăm ceva în schimb (cazul iubirii egoiste, stil „troc”), n-ar mai apărea stările de gelozie, de posesivitate, de atașament. Greșelile curente pe care Încă le mai facem constau în superficialitatea cu care se abordează angrenarea amoroasă profundă, nedeschiderea afectivă față de celălalt, refuza rea a ceea ce este nou, egoismul și inerția, Închistarea, pasivitatea (exces de vin) etc.

Multe dintre noi afirmăm că „IUBIM CU ADEVÃRAT”, dar iubirea adevărată e dincolo de orice suferință, e dimensiunea divină a stării de libertate interioară.

„Cea mai mare bucurie a unei Shakti este să-l facă pe iubitul ei fericit”. În momentul în care ÎI iubim cu adevărat pe celălalt, ne face fericită orice bucurie a lui, simțim orice stare a lui datorită empatiei trezite, asimilăm orice experiență și trăire a lui. Aceasta nu implică deloc faptul de a trece cu vederea greșelile pe care le facem ci, dimpotrivă, ne conferă capacitatea de a interveni ferm și fără rabat, căci: „Cine iubește bine, pedepsește bine”. Pentru noi, ca femei, este foarte important să înțelegem că maniera noastră de a gândi este diferită de cea a bărbaților. Tendința generală a femeilor este de a proiecta orice relație În viitor și de a-și făuri tot felul de planuri pornind de la aceasta!

Bărbatul în schimb se raportează la clipa prezentă, trăind astfel totul mai intens. Din momentul în care reușim să acceptăm acest mod de raportare, vor dispărea aproape toate problemele legate de atașament, posesivitate, gelozie și vom putea integra aceste relații mult mai armonios.

Un alt aspect important este cel al continenței sexuale, adică al stopării ciclului. Părerea aproape unanim acceptată, dar eronată, este aceea că pierderea de sânge în cadrul ciclului menstrual la femei este absolut normală. Un studiu realizat de mai mulți cercetători americani și francezi arată că aceasta reprezintă o anomalie fiziologică (legată de fapt de pervertirea în această direcție, la nivelul subconștientului colectiv, și de o voită slăbire a vitalității femeii datorită faptului că în epoca actuală – Kali Yuga – virilitatea bărbatului e mult diminuată).

Ciclul menstrual este inexistent la animale iar în antichitate găsim nenumărate exemple referitoare la vitalitatea și forța cu totul deosebită a femeilor ce făceau parte din anumite grupuri sau triburi, datorată absenței hemoragiei tipice ciclului menstrual.

Dacă se reușește să se realizeze controlul asupra secrețiilor vaginale, acestea păstrându-se în vagin, după o anumită perioadă se ajunge la transmutarea și sublimarea în întregime a potențialului sexual. De un real folos pentru aceasta sunt exercițiile pentru musculatura vaginală. O altă posibilitate de stopare a ciclului ar fi dușurile cu apă rece în zona perineului și pe organul genital feminin extern, câteva zile înainte de ciclu, timp de 5-10 minute. După aceasta se realizează o relaxare profundă, menținându-se, pe cât posibil continuu, contracția mușchilor vaginali și mentalizându-se cu putere cum energia este sublimată integral pe nivelele superioare. Dacă toate acestea sunt Însoțite de tehnicile yoga adecvate (Uddiyana Bandha, Nauli Kriya, Shirshasana, Sarvangasana, Oii Mudras etc.), reusita e asigurată. S-a observat că femeile pescar care-și petrec și câte opt ore pe zi scufundate până la brâu în apă rece, prezintă suspendarea ciclului pe intervale de șase, șapte luni sau chiar un an.

Un alt factor important în diminuarea scurgerilor menstruale îl reprezintă alimentația. Dacă se evită produsele ce determină aciditate la nivelul sângelui, atunci ciclul se va diminua din ce în ce mai mult, până la dispariția lui completă. Produsele ce trebuie evitate, mai ales În timpul ciclului sunt: carnea și produsele din carne, peștele, ouăle, mazărea, fasolea, alunele, ciupercile, secara, ceaiul, cafeaua, ciocolata, cacaoa, făinoasele, zahărul, produsele lactate. E interesant de menționat că morcovii cruzi și cartofii copți sunt recomandați în mod special în această situație (în loc de pâine), datorită puternicelor reacții alcaline în sânge. Trebuie, de asemeni, ținut cont de echilibrul yin-yang al alimentației și de predominanța tamas, rajas, sattva a acesteia.

În general, se spune că angrenarea amoroasă „excesivă” duce la secreții mai abundente la ciclu, dar aceasta e adevărat doar în cazul celor care nu aplică continența sexuală. Prin realizarea continenței sexuale, femeia poate beneficia în totalitate de potențialul său sexual, pe care altfel l-ar irosi ireversibil, și astfel energia de care dispune devine infinită, accelerându-i integrarea și evoluția spirituală.

EVOLUȚIA SPIRITUALÃ ȘI ASTROLOGIA KARMICÃ

Pentru înțelegerea și asimilarea tuturor aspectelor feminității, de un real folos este și cunoașterea tipologiilor umane în funcție de planeta guvernatoare, proprie fiecărei zodii. Fiecare dintre noi și-a asumat o anumită menire spirituală pentru existența actuală, chiar dacă majoritatea dintre noi nu Își aduce aminte conștient de ea. Faptul că suntem născute într-o anumită zodie reflectă ]n mare parte lecțiile de viață și menirea asumată. Trecutul nostru și, prin forța cauzelor determinate de noi cândva, destinul nostru actual sunt toate înscrise într-o mișcare ciclică (generată de sferele subtile de forță ale astrelor), prin care sufletul nostru alege, în momentul reîncarnării, să intre într-un corp sau altul. Ceea ce – mai mult sau mai puțin – am realizat în sensul bun sau rău în toate viețile noastre anterioare, nu este niciodată un fapt lipsit de importanță în această alegere. Intuind toate acestea, înțelegem că uneori trebuie să ispășim, ca să fim iertați, unele greșeli sau păcate făptuite în alte existențe.

În celălalt sens (benefic), putem fi de asemenea recompensați în mod corespunzător, frumusețea fizică și armonia corporală deplină fiind, cel mai adesea, un „dar” acordat, numai după merite, acelora care În viețile lor anterioare s-au arătat iubitori, buni, inimoși, atenți cu ceilalți oameni, generoși și dezinteresați. Elementele subtile fundamentale (pământul, apa, focul, aerul) imprimă, deloc Întâmplător, o amprentă karmică diferită asupra personalității. „Alegerea” de a ne naște având Soarele într-unul sau altul din semnele zodiacului corespunde celei mai profunde tendințe karmice care, la rândul ei, este intim legată de lecția pe care ne-am hotărât cu anticipație să o asimilăm (învățăm) de-a lungul acestei vieți.

Semnele zodiacale de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) se angrenează din plin În jocul experienței terestre (materiale). Nativii acestor semne zodiacale se implică total, acționează cu toate forțele de care dispun. Ei s-au născut într-o zodie de pământ deoarece au neglijat aspectele spirituale ale muncii lor sau pentru că s-au comportat Într-un mod superficial În trecutul lor, în timpul încarnărilor anterioare.

Taurul

Nativii din zodia Taurului au învățat multe despre iubire în viețile anterioare. Ei trebuie să caute să învețe cum să exprime cât mai bine acest sentiment, ferindu-se de obstacolul posesivității. În fața decepțiilor sentimentale ei trebuie să evite să se consoleze cu satisfacții materiale. Decât să urmărească siguranța materială și confortul cu orice preț, este mult mai bine ca ei să-și descopere menirea lor în viață și să aibă o încredere de nezdruncinat în destinul lor.

Pag. 18 – 24

Stoc
Stoc Stoc 0
Preț
Preț 27.30 RON
Discount
Discount 13 %
Preț final
Preț final 23.76 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-93068-1-9
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 279
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-93068-1-9
Publicat online
2013-10-05
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș