Sănătatea noastră înainte de toate

Autor:
Editura:

Cele mai noi direcții în terapiile alternative

Natura creată de Dumnezeu nu o putem supune și nici transforma după dorințele noastre, fără ca mai devreme sau mai târziu să nu plătim un preț enorm...
Detalii:
„Natura creată de Dumnezeu nu o putem supune și nici transforma după dorințele noastre, fără ca mai devreme sau mai târziu să nu plătim un preț enorm. Supunerea, însă, față de aceste legi ne aduce sănătate și echilibru. Se va instala din nou ordinea în toate domeniile, începând cu nutriția, în relațiile cu lumea și tot ce ne înconjoară. Acesta este drumul natural al vindecării. El este un drum simplu: ordonează-ți viața, hrănește-te conform legilor naturale ale vieții, dă-i corpului îngrijirea care-i trebuie, îngrijirea pielii, mișcarea armonioasă, respiră aer la culcare, scoală-te de dimineață și permite Spiritului Înalt Creator să te conducă.

Acest domeniu al ordinii nu este opera oamenilor. A fost așezat la începuturile vieții oamenilor ca îndreptar și regulament al Părintelui Ceresc Creator.

În părăsirea acestui domeniu de către oamenii care își duc viața în dezordine stă cauza generală a bolilor.”

• Dr. Max Bircher-Benner

Cuprins:

Cuvânt înainte

CapitolulI: De ce ne îmbolnăvim (O stare de spirit)

Capitolul II: Vechea teorie a alimentației noastre

Capitolul III: Noua teorie despre nutriție (Vitamine liposolubile-Vitamine hidrosolubile-Substanțe anorganice: săruri minerale-Substanțe anorganice: oligoelemente-Substanțele vitale anorganice-Enzimele)

Capitolul IV:Lipsurile din hrana noastră și radicalii liberi

Capitolul V: Proteinele

Capitolul VI:Grăsimile (Acizi grași esențiali- Trigliceridele- Colesterolul)

Capitolul VII:Hidrații de carbon (Celuloza sau fibrele)

Capitolul VIII:Cum trebuie să ne hrănim ca să ne păstrăm sănătatea (Zahărul rafinat-Făina albă-Experimentul Danez-Alcoolul-Cafeaua-Fumatul-Sarea- Tehnica genetică- Iradierea alimentelor)

Capitolul IX: Hrana vie de vindecare (Importanța centrală a ficatulu)

Capitolul X: „Aveți grijă de inima dumneavoastră” (Bolile cardiovasculare)

Capitolul XI: Sănătatea noastră cerebrală

Capitolul XII: Minunea care este sistemul nostru de apărare. Sistemul imunitar (Cauzele îmbolnăvirii sistemului imunitar. Întărirea sistemului imunitar- Pentru dezinfectarea căilor respiratorii)

Capitolul XIII: Sistemul nostru digestiv (Stomacul- Intestinul- Ficatul

Capitolul XIV: Boala canceroasă (Când incurabilul devine curabil)

Capitolul XV: Bolile civilizației (Diabetul-Osteoporoza- Artrozele, artritele și reumatismul-Bolile autoimune- Astm, simptome, cauze și terapie-Candidoza-Demența senilă- A1zheimer și Parkinson

Capitolul XVI: Dieta zero ca terapie în diverse boli și prevenirea lor (Postul, o nouă terapie- Plan pentru 6 zile de post sau dieta zero- Desfășurarea postului de durată la clinica dr. Buchinger Uberlingen Bodensee, Germania- Trecerea la o hrană normală-Postul parțial)

Capitolul XVII: Dezintoxicarea (Procedură de detoxifiere a ficatului- Procedura detoxifiere -Limfă și Tubaj Hepatic- Dezintoxicarea intestinului- Rinichii)

Capitolul XVIII:Reașezarea ordinii în viață (Terapia de ordine- Dieta nr, 1 (D 1) - sau dieta vegetariană-Folosirea clinică a hranei de vindecare prin crudități vegetale (Clinica dr. Bircher-Benner)- Legea de ordine a economiei-Somnul-APA- Tehnica câtorva terapii cu apă-Aerul, respirația și băile de lumină- Mișcarea-Exercițiile de gimnastică)

Capitolul XIX: Rețete pentru o viață sănătoasă (Substanțele vitale de care avem nevoie)

Capitolul XX:Prevenirea cancerului și problema proteinelor animale (Grăsimile)

Capitolul XXI: Când ne hotărâm să ne schimbăm hrana

Capitolul XXII: Combinarea corectă a alimentelor (Principiile alimentației sănătoase practicate la

PROVITA NUTRITION-Apa sănătoasă- Valoarea pH - ului- Aciditate și Alkalinitate- PÂINEA- Salate formatoare de celule-Sosuri pentru salate, budinci, paste și alte delicatese-Supe și ciorbe-Mâncarea pregătită termic- Prăjituri din aluaturi nepericuloase- Mici secrete indispensabile pentru bucătăria noastră vegană- În loc de ouă-Grăsimile- Problema alimentației la serviciu- Meniuri de hrană vie pe anotimpuri)

Capitolul XXIII:Cazuri concludente

Capitolul XXIV: Cum funcționează tratamentele alternative (Tratamente complexe-

CURA de DETOXIFIERE- AA(medie-pe o periodă de7-14 zile)- Despre suplimente standardizate)

PROVITA NUTRITION & HEALTH INC. CANADA

CENTRUL DE SÃNÃTATE ȘI NUTRIȚIE „PROVITA NUTRIT ION” BRAȘOV - locul unde serviciile medicale moderne, la standarde occidentale, sunt accesibile tuturor (Prezentare generală- Baza materială- Diagnosticare noninvazivă- Prezentarea generală a aparatului de scanare nonlineara (NLS) Metapathia GR Hunter- Procedeu complex de Hidrocolonoterapie-Hidroterapia colonului cu echipamentul Aquanet CE-2000™- Obstetrică-ginecologie-Aparatură modernă de diagnosticare- Produse specifice-Programări pentru consultații și evaluări)

Bibliografie

Fragment:

Capitolul 1

De ce ne îmbolnăvim?


Cred că deseori ați simțit și dumneavoastră, cei care citiți aceste rânduri, aceeași durere ca și mine atunci când vă luați puțin timp să observați în câtă boală și disperare se zbat oamenii.

Statisticile timpurilor noastre modeme arată o creștere înspăimântătoare a mortalității datorită bolilor de circulație (infarct, congestii celebrale etc.). Unul din trei adulți moare din cauza unui infarct sau a unei boli de circulație, 40% din cei care mor subit au drept cauză infarctul. Unul din doi adulți se plânge de boli ale aparatului digestiv, 98% din copiii de școală în jurul vârstei de 10 ani prezintă carii dentare. După statisticile profesorului Bauer din Germania, de exemplu, în decursul ultimilor 50 de ani, mortalitatea datorită cancerului este atât de ridicată încât oamenii de știință prevăd o extindere din ce în ce mai mare.

Am stat de vorbă cu mulți suferinzi și i-am întrebat care este cauza bolii lor. Pentru ce atâta suferință, atâta boală și atâta lipsă de bucurie? Dar nici unul nu a știut să-mi răspundă și am avut impresia că nici nu doreau să știe. Ridicau numai din umeri și spuneau o întreagă poveste cu părinții și frații care au fost și ei bolnavi, alții dădeau vina pe bacterii și virusuri iar la fmal dădeau vina pe vârstă. Și când nu mai găseau nici un argument, exista o ultimă scăpare pentru ignoranță și lipsa de răspundere: „Așa a vrut Dumnezeu”, ni se răspundea ca o încheiere a discuției.

Și cum o să vedem de-a lungul acestei cărți, nici celelalte motivații nu au nici un fel de suport real. Căci dacă luăm în considerație ereditatea noastră, vârsta și microbii, deodată așezăm în față o barieră de apărare: „acesta este destinul căruia nu mă pot împotrivi”. Atunci nu mai este necesară nici informația și nu mai avem nici o răspundere, nu-i așa? Teoria predestinării în boală ca și în viață este total lipsită de temei, neadevărată și falsă, cum sper din toată inima să vă dați singuri seama de-a lungul acestei cărți.

Să încercăm împreună să descoperim adevăratele cauze ale bolilor noastre.

Atunci când în cadrul științelor medicale a luat naștere bacteriologia, odată cu descoperirea microbilor, lumea științifică a fost convinsă că, ‚în sfârșit, s-a găsit cauza bolilor. Astfel minusculii microbi erau considerați sursa distrugerii corpului omenesc și a morții. Dar nu a trebuit să treacă mult timp ca specialiștii să observe cu mirare cum, în timpul marilor epidemii de gripă, de pojar, varicelă sau chiar holeră și ciumă, nu toată lumea se îmbolnăvea. Chiar persoanele care îi îngrijeau pe bolnavi, medici, surori sau membri ai familiei, care erau obligați să stea permanent în acest mediu încărcat de microbi patogeni, nu contactau boala. De ce? De ce sunt oameni în jurul nostru care încă din tinerețe mor de cancer sau de infarct sau fac diabet, iar alții rămân sănătoși până la adânci bătrâneți. De ce?

Fără îndoială, constituția biologică pe care am moștenit-o fiecare dintre noi este cea care, inițial, determină slăbiciunea sau vigoarea organismului nostru, sănătatea sau boala și tot datorită ei vom pomi în viață cu un sistem de apărare mai puternic sau mai slab Dar aceasta nu înseamnă că suntem predestinat pecetluiți fără nici o posibilitate de scăpare. Dimpotrivă, rolul fiecăruia dintre noi în a ne schimba această moștenire slabă este capital.

Motivația pe care mulți oameni o aduc bo lilor care îi macină, că exact așa au suferit și părinții, frații și bunicii, nu arată decât lipsa lor de curaj, de cunoaștere și voință pentru a deveni sănătoși. Genele ca purtătoare ale eredității nu determină niciodată destinul oamenilor, ci numai răspunsul la influiența mediului. Ele nu leagă constituția individului în mod imuabil.

Constituțiile slabe cu care se nasc unii oameni se datoresc și unui mod de viață greșit dus de părinți. Aici intră o alimentație săracă în substanțe vitale, esențiale bunei dezvoltări a organismului și a unor condiții de viață care la fel nu au putut asigura o dezvoltare fizică și sufletească armonioasă (lipsa condițiilor de igienă satisfăcătoare, lipsa de mișcare, lipsa de aer, locuințe proaste, uneori insalubre, fără soare etc.).

Sunt, însă convins că unii dintre dumneavoastră, citind acest ghid practic, vor trage concluzia că nu sunt vinovați de bolile strămoșilor lor și prin urmare constituția slabă cu care s-au născut este destinul lor, de care nu au cum să scape...

Teoria destinului implacabil pe care mulți oameni îl consideră răspunzător și îl iau drept scuză ca să justifice lipsa lor de răspundere pentru corpul pe care îl au și lipsa lor de informare nu are nici o bază reală și sper că de acest adevăr vă veți convinge singuri.

Problema este mult mai profundă decât credem noi la prima vedere.

Cauzele noastre de boală nu sunt legate numai de constituția slabă moștenită, ci mai ales de felul de viață pe care noi l-am ales, de mediul în care trăim, de atenția și grija pe care le dăm ființei noastre, de felul în care înțelegem să avem relații cu familia și cu societatea.

Civilizația noastră modernă, de care suntem atât de mândri și pe care o considerăm confortabilă, ne-a îndepărtat tot mai mult de natură și legile întregului Univers și aici este cuprinsă toată viața noastră zilnică.

Doctorul suedez Are Waerland spunea: „Dacă a trăi înseamnă, pentru cei care fac statisticile, să atingi vârsta de 90 de ani stând în pat și hrăniți de alții, eu cred că mulți ar prefera să moară. Cunosc oameni, spune el mai departe, rude și prieteni în vârstă între 80 și 90 de ani, dar nici unul dintre ei nu poate spune că îi merge bine, nici unul nu ar fi în stare să supraviețuiască măcar o singură zi fără ajutorul altcuiva. Societatea noastră civilizată crează slăbănogi și este făcută pentru slăbănogi.”

Trăim într-o epocă în care progresul tehnic face parte din viața noastră zilnică. Mașinile ne scutesc de multe munci, mașinile ne transportă cu repeziciune în altă parte, iar noi suntem astfel convinși că nu mai putem trăi fără ele. Un drum de 3-4 kilometri care era făcut pe jos de bunicii noștri aproape în joacă, nouă ni se pare astăzi imposibil să-I parcurgem cu picioarele. Și asta pentru că picioarele noastre și întregul corp nu mai sunt în stare să ne ducă, sau suntem ca de obicei foarte, foarte grăbiți. Timpul liber pe care îl avem îl folosim stând comod în casă în fotoliul nostru din fața televizorului ca să aflăm vești din toată lumea sau să trăim o clipă viața iluzorie a unor povești prezentate de televiziune.

Da, multe lucruri pe care nu numai bunicii, dar chiar și părinții noștri le-ar fi considerat o adevărată agresiune a vieții lor normale, a liniștii și sănătății lor, pentru noi au devenit firești. Viața omului modem înseamnă o depărtare din ce în ce mai mare de natură și este organizată, fără voia noastră, de însăși această societate civilizată în care trăim, într-un ritm care abia ne dă posibilitatea să ne tragem sufletul. Mâncăm în grabă, numai ca să ne umplem stomacul cu o mâncare fabricată de industria alimentară, cumpărată de la supermarket, pe care la ora cinei o punem pe masa familiei, fără să ne preocupăm din ce se compune; ne ducem copii de ziua lor la restaurantul Mc. Donald și nici măcar nu ne întrebăm ce se întâmplă în organismele lor cu o mâncare care nu știm și nu ne interesează ce conține. Și acestei vieți artificiale pe care noi am creat-o îi găsim drept scuză graba care nu ne lasă timp nici măcar să gândim.

În acest complex cauzal, aproape toți oamenii de știință modemi sunt de acord că felul în care ne alimentăm joacă un rol determinant.

Profesorul Dr. med. Katze, japonez de origine, după zeci de ani de cercetare, cu o echipă de 40 colaboratori, a tras următoarea concluzie:

„Dintre cele trei mari condiții de care omul are nevoie ca să-și păstreze viața: hrana, îmbrăcămintea și locuința, hrana are rolul dominant, ea poate fi numită stăpâna vieții și a sănătății. Și numai o informare completă și o cunoaștere adevărată a acțiunii hranei, poate să conducă la măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Căci hrana poate deveni o adevărată profilaxie contra bolilor și o extraordinară terapie „.

Cunoscutul cercetător și medic englez, profesor la Oxford, Sir Robert Mc. Carrison, spunea:” Încet, încet, adevărul va ieși la suprafață, acela că omul este format din ceea ce mănâncă, că lipsurile din constituția sa arhitectonică înseamnă lipsuri în calitatea hranei sale, mai ales în perioada de creștere. Aceste tulburări stau de obicei la rădăcina proceselor de boală care clinic se exteriorizează mai târziu în viață. Ele pot fi însă evitate. Dacă nu sunt prea avansate sau complicate cu focare de infecție ascunse în corp, pot fi vindecate prin corectarea greșelilor făcute în alcătuirea și echilibrarea hranei”.

Cercetători din domeniul nutriției au ajuns astăzi la o cunoaștere perfectă a acțiunii hranei noastre asupra organismului uman.

Predominarea proteinelor animale (carne, brânzeturi, ouă), a grăsimilor animale, a zahărului și a făinii albe în alimentația zilnică a omului modern, produce boli grave.

Dezvoltarea industriei alimentare cu rafmarea produselor, conserve le, adausurile substanțe lor chimice în alimentele livrate de această industrie s-a dezvoltat masiv, odată cu civilizația. Astfel medicii numesc o serie de boli apărute, tocmai datorită acestei alimentații artificiale săracă în substanțele vitale de care organismul are cea mai mare nevoie ca să-și mențină sănătatea și viața, boli ale civilizației. O să le recunoaștem imediat, căci sunt răspândite pretutindeni, într-un număr impresionant de mare și stau la baza unor boli grave, cauza multor infirmități și a morții. Acestea sunt:

♣ bolile aparatului masticator (cariile, paradontozele);

bolile aparatului locomotor, așa numitele boli reumatismale (artroza, artrita, bolile coloanei vertebrale etc.);

bolile metabolice ca obezitatea, diabetul, pietrele vezicii biliare, pietrele la rinichi și gută;

cea mai mare parte a bolilor sistemului digestiv ca bolile ficatului, pancreasului, vezicii biliare, disbacteriile;

bolile aparatului circulator ca arterioscleroza, infarctul de miocard: congestiile cerebrale, trombozele;

slăbirea sistemului de apărare care favorizează apariția diverselor boli infecțioase, a răcelilor repetate mai ales la nivelul aparatului respirator și cel al vezicii urinare (cistitele);

anumite boli ale sistemului nervos central (scleroza în plăci).

Și acum, recent, mulți medici consideră chiar apariția cancerului ca rezultat al unei alimentații greșite.

O altă cauză modernă a îmbolnăvirilor, citată de specialiști, o constituie mediul înconjurător toxic în care suntem obligați să ne ducem viața. Niciodată în istoria omenirii, omul nu a fost supus atacului chimiei și al substanțe lor otrăvitoare ca în timpul nostru. Pesticidele și îngrășăminte le chimice, poluarea aerului și a apei reprezintă un pericol permanent.

Două din bolile infecțioase grave ca sifilisul și blenoragia, care dau naștere la urmași cu constituții slabe, sunt boli venerice și se capătă prin contact sexual, în procent de 100% săvârșit în afara căsătoriei. Așadar, boala vine ca urmare a nechibzuinței, a neascultării părinților sau educatorilor, și consecințele, cum am văzut, sunt dezastruoase și se vor manifesta în constituțiile slabe ale urmașilor până la cea de-a patra generație, confirmă medicii, exact cum sună pedeapsa lui Dumnezeu din Biblie, pentru neascultare.

Iar tuberculoza este rezultatul nesocotirii celorlalte legi care ne conduc viața: în hrana și modul nostru de viață, adică nesocotirea necesităților absolute ale corpului ca aerul, apa, lumina, soarele, mișcarea etc.

În această ordine de idei, este vârsta înaintată o cauză de boală?

În urmă cu un an a apărut la televiziunea română, în cadrul unei emisiuni medicale, o tânără doctoriță care, prezentând boala reumatismală, a făcut o afirmație îndrăzneață: „Reumatismul, a spus ea, este ceva normal. Toți oamenii în vârstă sunt bolnavi de reumatism”. Am rămas aproape blocat la afirmarea acestui neadevăr, care dovedea multă îndrăzneală și lipsă de cunoștințe. Dacă ar fi fost în fața mea, i-aș fi răspuns pe loc: „Nu, draga mea, este un neadevăr acest lucru. Nimeni nu se îmbolnăvește de reumatism sau de altă boală, numai pentru că este în vârstă. Aș putea să vă ofer nenumărate exemple, căci există multe cercetări și studii în această privință”.

Am văzut până acum distrugerile masive pe care le face în corpul nostru o hrană greșită și o viață tot mai îndepărtată de legile creației. Bolile civilizației care apar în urma acestor grave greșeli au nevoie de un timp relativ lung ca să-și facă apariția. Acest timp îndelungat precum și lipsa unor simptome specifice au împiedicat să se facă imediat legătura între o hrană proastă, lipsită de facori vitali, un mod de viață greșit și apariția bolii. Și pentru că nu putea fi pus decât atunci când simptomele deveneau evidente, adică după 20, 30 sau chiar 50 de ani de permanente greșeli în alimentație și viață, s-a ajuns foarte simplu la concluzia că sunt cauzate de o vârstă înaintată prin uzura „normală” a organismului.

Pag. 9 – 13

Preț
Preț 69.00 RON
Discount
Discount 43 %
Preț final
Preț final 39.33 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-8374-44-7
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 393
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 17 x 24
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-8374-44-7
Publicat online
2015-03-21
Afișat de
22550 ori
Apreciere
5 / 5 (2)
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș