Prima pagină - Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm? Vol. 1
Top 50 vânzări | Noutăți pe site | Cărțile ADEVĂR DIVIN | Discount până la 50%! | În viitor | Contact 
 Top 50 vânzări 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Cumpărături
Coșul este gol
3705 produse pe stoc
  Domenii
  • Alimentație și naturism
  •   - Agricultură
      - Diete
      - Fitoterapie
      - General
      - Grupele sanguine
      - Medicina naturistă
        - General
        - Homeopatie
        - Valeriu Popa
      - Hrană vie
      - Vindecarea cancerului
      - Vindecarea diabetului
  • Dezvoltare personală
  •   - Automotivare
      - General
      - Eneagrama
      - Legea atracției
        - Colecția Secretul
        - General
      - Meditație, mindfulness
      - Relații
      - Sănătate
      - Suflet și spirit
  • Divinație
  •   - Chiromanție
      - General
      - Grafologie
      - I Ching
      - Interpretarea viselor
      - Morfopsihologie
      - Numerologie
      - Simbolistică
      - Tarot
  • Ezoterism
  •   - Alchimie
      - Călătorii astrale
      - Fizica cuantică
      - General
      - Magie
      - Metafizică
      - Rozicrucienii
      - Societăți secrete
      - Spiritism
  • Filozofie
  • Inițiere spirituală
  •   - Copiii cei noi
      - General
  • Inspirație divină
  • Învățături spirituale
  •   - Astrologie
      - Feng Shui
      - General
      - Mudra-e și Mantra-e
      - Tao
      - Șamanism
      - Știință
      - Zen
      - Yoga
  • Maeștri spirituali
  •   - Edgar Cayce
      - General
      - Gurdjief
      - Jakob Lorber
      - Kahlil Gibran
      - O. M. Aïvanhov
      - Osho
      - Masaru Emoto
      - Paulo Coelho
      - Peter Deunov
      - Ramana Maharshi
      - Ramtha
      - Rudolf Steiner
      - S. N. Lazarev
  • Mister
  •   - Anul 2012, 2013 și după ;-)
      - Civilizații dispărute
        - General
        - Atlantida
      - Conspirații
        - General
        - Jan van Helsing
      - General
      - Montauk
      - OZN-uri
      - Piramide
  • Muzică pentru suflet
  •   - Gheorghe Iovu
      - Frederic Delarue
  • Prosperitate și succes
  •   - Bani
      - General
      - Prosperitate
      - Succes
  • Psihologie
  •   - Autism
      - Constelații familiale
      - General
      - Hipnoză
      - Limbajul trupului
      - Metoda José Silva
      - NLP
      - Parenting
      - Psihogenealogie
      - Psihoterapie
      - Puterea cuvintelor
      - Puterea gândului
  • Religie
  •   - Budism
        - Dalai Lama
        - General
        - Hinduism
        - Învățături din Tibet
      - Creștinism
        - Apostoli
        - Arsenie Boca
        - Calendare
        - Evanghelii
        - General
        - Iisus Hristos
        - Învățături ale părinților români
        - Muzică religioasă
        - Nicolae Steinhardt
        - Sfinți
      - General
      - Islamism
      - Iudaism (Kabbala)
      - Shintō
  • Spiritualitate
  •   - Curs de Miracole
      - Dacii
      - General
  • Terapii complementare
  •   - Acupunctură
      - Aromaterapie
      - Atingere Cuantică
      - Ayurveda
      - Bioenergie
        - Aura umană
        - Chakre
        - Corpuri subtile
        - General
      - Cristaloterapie
      - Cromoterapie
      - EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională)
      - Gestalt
      - General
      - Hidroterapie
      - Kinetoterapie
      - Magnetoterapie
      - Masaj
      - Meloterapie
      - Qi Gong
      - Radiestezie
      - Reflexologie
      - Reiki
      - Remediile florale Bach
      - Su Jok
      - Terapia craniosacrală (TCS)
      - Urinoterapie
  • Viața de după moarte
  •   - Entități
      - General
      - Viețile anterioare
  • Vindecare spirituală
  •   - General
      - Karma
      - Îngeri
      - Spiritele naturii
      - Theta Healing
  • Și altele...
  •   - Biografii
      - Cărți de colorat
      - Cărți pentru copii
        - General
        - Preșcolari
        - Religioase
      - Eseistică
      - General
      - Ficțiune
      - Hobby / Timp liber
      - Istorie
      - Memorii
      - Non Ficțiune
      - Poezie
      - Reviste
      - Romane
      - Suport de pahar
    - Top 50 vânzări
    - Noutăți pe site
    - Cărțile ADEVĂR DIVIN
    - În viitor
    - Lista produse
      Despre noi
    • Contact
    • Datele firmei
      Site-uri prietene
    Abraham-Hicks.com
    Reiki - Aurelian Curin
    Cursuri și Terapii cu Daniela Cumpănici
    Psiholog Elisabeta Vultur
    Artist fotograf:
    portret, studio, evenimente în Brașov

    www.FotoMars.ro

     
     
    Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm? Vol. 1

    » Coperta
    Iată o carte revoluționară pe care o așteptăm cu toții! Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm? este o carte care ne învață cum putem găti sănătos și cum putem diferenția alimentele sănătoase de cele nocive, de care trebuie să ne ferim.
    Afișat de 17265 ori.
    Cotație articol: mediu (2.2/5; 31 voturi)
    NeinspiratMediocruMediuBunExcelent



    •Preț raft:45.90 RON
    •Reducere:2%
    •Preț site:44.98 RON *
    Momentan indisponibil(ă)!

    În prezent nu cunoaștem dacă și când acest produs va fi în stocul nostru.
    Puteți însă să faceți precomandă și astfel veți fi anunțat(ă) atunci când acesta devine disponibil.
    Pentru aceasta trebuie să fiți autentificat(ă).
    Contact
    Descriere Cuprins Fragmente Condiții de livrare

    DA și NU!

    conveniențe sociale

    vs. stil de viață

    sănătos

     

    Să luăm cazul oamenilor înstăriți: DA, mănâncă prost, dacă îmbogățindu-se au acces la alimente fără restricții financiare, însă nu au o minimă cultură nutrițională și nu conștientizează importanța efectului hranei asupra sănătății. În acest caz vor consuma alimente industriale scumpe, înalt procesate: mezeluri, șuncă, carne roșie grasă preparată la grătar sau pane-uri, pate-uri fine de ficat, produse fine de brutărie, patiserie-cofetărie, snacks-uri fine, fast-food, brânzeturi fine, băuturi tari fine, vinuri fine, dar cu sulfiți, în general gastronomie fină și mai puține fructe și legume crude, mâncăruri simple din leguminoase și cereale integrale. De regulă acești oameni au diete monotone și excesiv de calorice, care vor determina apariția supraponderalității-obezității și malnutriției, mărind riscul de apariție al bolilor cronice degenerative, mai ales atunci când intervine și sedentarismul

    Acești oameni sunt întotdeauna ocupați, grăbiți, nu au timp de exercițiu fizic, mers pe jos, folosesc mașini și pentru deplasări scurte. Nu respectă un orar de masă, iar „bussines lunch”-urile se țin lanț, efectele nefaste asupra sănătății apărând pe nesimțite. Mesele bogate, stropite din plin cu alcool, cafea, însoțite de fumat activ sau pasiv, de feluri de mâncare sofisticate, dar indigeste și dezechilibrate nutrițional, asocierile nepotrivite ale ingredientelor și felurilor de mâncare, discuțiile stresante despre afaceri, atmosfera încordată, vor înrăutăți și mai mult situația.

    Și NU, respectiv cel înstărit mănâncă bine în cazul în care conștientizează că st lui de viață activ și alimentele au o importanță capitală nu numai asupra sănătății h fizice și mentale, ci și, evident, asupra performanțelor lui.

    În contrast cu primul caz, acești oameni își fac o cultură nutrițională și se orientea2 spre consumul de alimente naturale, ecologice. Caută să respecte principiile nutriți sănătoase, mâncând mai puțin, dar de calitate. Înțeleg ce înseamnă adevărata calitate a alimentelor, respectiv cea nutrițională și își aleg alimentele în funcție de aceasta. Nu cedează conveniențelor și gastronomiei fără baze nutriționale. Adoptă, cu alte cuvinte un stil de viață activ și o dietă diversificată și echilibrată din care nu lipsesc fructe și legumele de sezon, practică în cunoștință de cauză restricția alimentară și gândesc pozitiv.

    Lipsa banilor nu justifică faptul că mâncați toate alimentele-gunoi!

    Referitor la persoanele cu posibilități financiare reduse, acestea se pot afla de asemenea în două situații în ceea ce privește alimentația.

    Prima: este sărac, dar are o oarecare cultură nutrițională și un bun simț care spune, uneori, că a mânca mult și prost, alimente ieftine, nu este tocmai o soluție pentru el, că dacă se îmbolnăvește nu va avea bani pentru a se trata. În acest caz, constrâns și de situația financiară va cumpăra ingredientele pentru mâncare de regulă din piață și își va pregăti acasă mâncarea. Va „posti” conștient sau de nevoie, consumând mâncăruri simple, fără carne, bazate pe legume, leguminoase (în special fasole boabe și cartofi).

    Cei care pot să-și crească animale și au un mic lot de cultivat își vor asigura o parte din necesarul de hrană în „regie proprie”. Mulți dintre aceștia nu folosesc îngrășăminte chimice și pesticide și nu hrănesc animalele cu furaje concentrate. În unele zone din țară se păstrează obiceiuri sănătoase de hrănire – oamenii țin post miercurea și vinerea, consumă rar carne roșie, în special la sărbători și încă mai fac mișcare, lucrând la câmp, acasă, la pădure etc.

    În cazul în care cel sărac nu conștientizează pericolul alimentelor ieftine industriale, ceea ce, din păcate, se întâmplă în cele mai multe cazuri, atunci va fi tentat să cumpere și să consume astfel de alimente: mezeluri, salamuri, cârnați, pate-uri, slănină, margarină, pâine albă, snacks-uri, chips-uri, dulciuri industriale, brânzeturi topite și sucuri industriale carbogazoase, periculoase pentru sănătate.

    Asocierea acestora cu consumul de băuturi alcoolice de slabă calitate, uneori contrafăcute și fumatul nu fac decât să înrăutățească situația, determinând implacabil apariția bolilor degenerative grave la vârste din ce în ce mai tinere. Mai mult, folosirea excesivă a uleiurilor ieftine, nerezistente la prăjit (de ex. uleiul de floarea-soarelui) și prăjirea alimentelor ca atare, sau sub forma pane-urilor generează de-a dreptul alimente toxice care, din păcate constituie baza alimentației.

    Iată că neconștientizarea importanței alimentelor și stilului de viață nu-i iartă nici pe cei bogați și nici pe cei săraci, îmbolnăvindu-i de boli grave, fără discriminare.

    Sofisticăria gastronomică

    nu face casă bună cu sănătatea!

    Desigur, în nenumărate rânduri am subliniat importanța aranjării cât mai estetice a mesei, calității ambientului în care servim masa, calității senzoriale a alimentelor, necesității asocierii corecte a alimentelor la masă și respectării unor tradiții și convingeri religioase. Însă, de aici și până la sofisticăria gastronomică fără o bază științifică, nutrițională este cale lungă și uneori periculoasă pentru sănătate.

    Din nefericire, la ora actuală gastronomia este o artă și mai puțin o știință.

    Această artă mâncată, la propriu, poate avea un aspect și un gust încântătoare, dar este indigestă și îmbolnăvitoare de cele mai omenești maladii și anume cele ale civilizației moderne – bolile cronice degenerative.

    De multe ori conveniențele și protocolul înlocuiesc în mod arbitrar regulile nutriției științifice, desfătându-ne simțurile, destinzând atmosfera, dar în același timp atentând „plăcut” și subtil la sănătatea noastră.

    O masă pentru gurmanzi poate avea o mulțime de feluri de mâncare, cuprinzând antreuri, feluri principale, deserturi, totul construit pe imagine, gust, culoare, aromă, textură, savoare și aproape deloc pe cerințele fiziologico-nutriționale ale consumatorului.

    Protocoalele sunt unele mai fanteziste ca altele din punct de vedere nutrițional, dar adorabile din punct de vedere senzorial.

    Începem prin a consuma băuturi alcoolice aperitive care, este adevărat, ne vor stimula producția sucurilor gastrice, cu prețul însă al iritării mucoasei gastrice care, în timp, se poate transforma în gastrită, ulcer, cancer, intoxicarea creierului și îmbolnăvirea ficatului. Pofta de mâncare astfel creată ne va permite să îngurgităm cantități enorm nefiziologic permise, de alimente mai mult sau mai puțin calorigene, mai mult sau mai puțin corect asociate, în timp determinând apariția supraponderalității-obezității și cortegiului patologic însoțitor.

    Continuăm cu antreuri, platouri reci, calde, cuprinzând alimente foarte diferit vegetale cu produse lactate, carne cu grăsimi, brânzeturi, fructe, sosuri, dressing-uri alimente procesate sau mai puțin procese. Urmează felurile principale de mâncăruri, înalt elaborate, sosate, uneori intervenind și supele și ciorbele, care având o cantitate mare de apă pot înrăutăți digestia celorlalte alimente.

    Ni se recomandă asocieri foarte clare și chiar stricte, de „bon-ton”, cu vinurile. Carnnea albă cu vin alb, carnea roșie cu vin roșu.

    Desigur este o întreagă artă în aceste asocieri alimente - alcool.

    Consumul cu modera ție al alcoolului, spre exemplu un pahar, două de vin roșu de bună calitate, fără sulfiți, pentru persoanele sănătoase, normoponderale, nu este o tragedie. Din contră, anumite fitochimicale (ex: resveratrolul) din vinul roșu au un efect benefic, de inhibare a formării nitrozaminelor atunci când consumăm carne. Pot de asemenea stopa peroxidarea grăsimilor și, în acest mod, reduce apariția substanțelor co-carcinogene, care iau naștere la consumul de carne grasă sau produse din carne (salamuri, cârnați, șunci pate-uri). Vinul, însă, aduce și el calorii în plus, de care ar trebui să ținem con deoarece alcoolul îngrașă (are 7 Kca/kg).

    Iată diferența: din punct de vedere nutrițional contează să nu de depășim cantitatea de alcool permisă, (băutura alcoolică (fiind obligatoriu de calitate) și mai puțin conveniențele unei asocieri astronomice recomandate.


    A apărut în: 2010-02

    Fii primul care își spune opinia!

    e-Mail-ul dvs.
    Numele dvs.
    Mesajul:
     Articole de același autor, Gheorghe Mencinicopschi, Prof. Dr. H. C.: 
    Crezi că știi să trăiești?!
    Alimentația și longevitatea - o nouă abordare holistică


     Cele mai noi 9 articole la ,,Alimentație și naturism“ -> ,,General“ 
    Studiul China
    Cel mai complet studiu despre nutriție realizat vreodată, cu implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung
    Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical)
    Recuperează-ți sănătatea personală și a celor dragi cu ajutorul puterilor vindecătoare ascunse ale fructelor și legumelor
    Vindecarea ficatului (Medium Medical)
    Tratamente pentru eczemă, psoriazis, diabet, infecții streptococice, acnee, gută, balonare, calculi biliari, stres suprarenal, oboseală, steatoză hepatică, probleme de greutate, SIBO și boli autoimune
    Vindecarea glandei tiroide (Medium Medical)
    Adevărul din spatele Bolii lui Hashimoto, Bolii lui Graves, insomniei, hipotiroidismului, nodulilor la tiroidă și Bolii Epstein-Barr
    Sucul de țelină (Medium medical)
    Cel mai puternic remediu al epocii noastre, care vindecă milioane de oameni din întreaga lume
    Mănâncă gras, fii suplu (Carte tipărită)
    De ce grăsimile sunt secretul pentru scăderea în greutate și o sănătate de fier
    Soluția Zonelor Albastre (Carte tipărită)
    Cum să mâncăm și să trăim asemeni celor mai sănătoși oameni de pe planetă
    Vezi toate articolele de la domeniul ,,Alimentație și naturism“ -> ,,General“
     Cele mai noi 1 articole la Editura: Coreus Publishing  
    Gateste cu mine
    Retete de acasa
    Vezi toate articolele de la Editura: ,,Coreus Publishing“


    Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN

    Noutăți pe site


    Retipăriri

     
     
    Executat în 1.2704 secunde
    Sugestie: Apăsați CTRL+D pentru a adăuga acest site la favorite.