Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
Tatăl este o lectură interesantă pentru toți cei preocupați de istoria paternității, dezvoltarea masculinității și criza autorității parentale în cultura contemporană, pentru specialiștii în psihologie, sociologie și antropologie.
Tatăl. Perspective istorice, psihologice și culturale
39.0031.20RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Tatăl. Perspective istorice, psihologice și culturale” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Lucrarea lui Luigi Zoja tratează tema tatălui și paternității dintr-o perspectivă jungiană: rolul tatălui în creșterea și educarea copiilor este un construct social, supus schimbării pe tot parcursul istoriei, culminând cu criza cu care se confruntă paternitatea în ziua de astăzi. Forța deosebită a discursului autorului nu rezidă într-o analiză psihologică detaliată, ci în amploarea temei tratate: funcția tatălui, de-a lungul existenței omenirii, ca promotor al unei identități masculine responsabile și disciplinate, până la consecințele declinului autorității sale în cultura apuseană.„În orice epocă, în orice loc, tatăl poartă scutul lui Hector. Chiar dacă poartă costume, exercită profesii, duce o viață de care nu ne mai amintim, când îl privim, îi înțelegem imediat geografia socială și culturală. (…) Tatăl este, de fapt, un punct obligatoriu, poarta îngustă prin care familia intră în societate.“• Luigi Zoja„Un tată care nu cunoaște trecutul tatălui e ca un american care nu știe nimic despre băștinași sau despre Washington, un francez despre franci sau Napoleon: poate să trăiască, desigur, dar nu știe de ce aparține astăzi acelei comunități și nu alteia, nu știe ce înseamnă poporul din care face, totuși, parte. Astfel, și un tată va fi un tată nesigur dacă, deși îi aparține, nu știe nimic despre poporul taților.“• Luigi Zoja