Calea spre sănătate

Autor:
Editura:
Editura:
Paralela 45

Dacă mă întrebați pe mine, toți oamenii pot fi împărțiți (fără supărare) în două categorii: „leneșii" și „harnicii". „Leneșii" așteaptă ajutorul celorlalți, lăsând grija pentru propria lor sănătate în mâinile medicilor, bioterapeuților etc. „Harnicii" vor să se ajute singuri, să afle cauzele reale ale bolilor de care suferă, numai că nu întotdeauna știu cum anume să facă acest lucru.
Detalii:

Dacă mă întrebați pe mine, toți oamenii pot fi împărțiți (fără supărare) în două categorii: „leneșii" și „harnicii". „Leneșii" așteaptă ajutorul celorlalți, lăsând grija pentru propria lor sănătate în mâinile medicilor, bioterapeuților etc. „Harnicii" vor să se ajute singuri, să afle cauzele reale ale bolilor de care suferă, numai că nu întotdeauna știu cum anume să facă acest lucru. Pentru aceștia din urmă scriu eu cărți, pentru „harnici". Cât despre „leneși", îi sfătuiesc să se gândească la o veche vorbă înțeleaptă din Orientul Îndepărtat, care zice: „Nimeni nu va face niciodată nimic dacă nu-și va satisface mai întâi propriile nevoi și abia apoi pe ale altuia." De aceea nu puteți lăsa pur și simplu pe mâinile altora ce aveți mai de preț: viața și sănătatea. Nu vă pierdeți timpul așteptând o „miraculoasă vindecare" fără să mișcați un deget; nimeni nu se va ocupa de dumneavoastră cu mai multă grijă decât dumneavoastră înșivă. Trebuie să dați dovadă de voință și rezistență, să fiți nemiloși față de lenea care vă cuprinde, să vă înarmați cu foarte multe informații, cu experiență, să vă căutați propria cale spre sănătate. După cum se știe, cine caută întotdeauna găsește!

Cuprins:

Cititorilor mei ... 9

Vindecarea bolilor incurabile. Convorbire cu prof. dr. Mikhail Tombak ... 11
În armonie cu natura ... 17

Ce este boala? ... 21
Putem trăi 150 de ani? ... 25
Neînțelegerea propriului organism ... 28

Lipsa unei viziuni pozitive asupra vieții ... 60
Neglijarea coloanei vertebrale ... 69

Curățarea organismului ... 120
Igiena exterioară a corpului ... 121 Igiena interioară a corpului ... 126 Modalități suplimentare de curățare a organismului ... 144

Deficiența de oxigen din organism ... 156
Respirația e ca viața ... 159

Apa: otravă sau medicament ... 165

Alimentația necorespunzătoare ... 180
Ce mâncăm și ce ne „mănâncă" pe noi ... 180 Dependența de lapte ... 183
Făină sau suferință ... 186
Alimentația incorectă ... 189
Dieta anti-cancer ... 194

Listă alfabetică a bolilor ... 203

Bolile de la A la Z ... 204

Fragment:

NEÎNȚELEGEREA PROPRIULUI ORGANISM

Filozoful roman Seneca a spus: „Oamenii nu mor, se omoară singuri." Această genială afirmație e veche de două mii de ani, și noi tot ne împotrivim înțelepciunii pe care o conține. Mă întreb oare de ce. Poate Seneca a spus-o prea puțin răspicat sau poate nu toți oamenii au reușit să o noteze? Așa sau altminteri, noi ne transmitem obiceiurile rele din generație în generație și odată cu ele, bolile care ne chinuie. În chip de justificare, spunem că trăim vremuri grele și că ne apasă povara progresului civilizației. Sau poate mai degrabă ne apasă greutatea excesivă a trupurilor, lenea și cel mai profund dispreț pe care-l avem față de regulile fiziologice pe baza cărora funcționează organismul nostru. Am învățat să lucrăm pe calculator și să rezolvăm probleme economice complicate. Un inginer electronist poate găsi o defecțiune în stufosul păienjeniș al mii de cabluri electrice, dar la întrebarea simplă de câte ori face pipi pe zi și de ce culoare, nu știe să răspundă. De aceea vreau să subliniez că dacă nu învățați să observați cum funcționează propriul organism, niciodată nu veți fi sănătoși!
într-o zi, într-o cafenea, am observat o femeie tânără. Pe fața ei se vedea că ceva o îngrijorează. S-a întins după poșetă, a scos o tabletă și a înghițit-o.
— Ce vă deranjează? am întrebat-o. A încercat să zâmbească prietenos și a răspuns cu o voce obosită:
— Iar mă doare capul. Am privit-o cu mai multă atenție. Avea ochii obosiți, ușor înroșiți, pielea presărată cu pete închise la culoare, alunițe, semne și pistrui. Tenul avea o culoare gălbui-maronie, așa cum e în cazul multora dintre fumătoare. Sub ochi, cearcăne profunde. Și o cută adâncă între sprâncene. Pleoapele ușor umflate, pielea de pe gât și de sub bărbie ușor ridată, deși era încă tânără - să fi avut 25-27 de ani. Era adusă de spate, iar mișcările gâtului și capului erau clar limitate. — Lucrați într-un birou, nu-i așa? — De unde știți? — Oricine stă mult timp la birou suferă de dureri de cap, hipotensiune, boli de rinichi și ale organelor sexuale. Mai ales femeile. Iar cauza e poziția incorectă a corpului în timpul lucrului. Doriți să aflați de ce v-au apărut alunițe, pete și pistrui pe corp? — Vreau, a spus ea, surprinsă. — Coloana dumneavoastră cu distorsiuni și un ficat bolnav, iată cauzele schimbărilor apărute pe piele și a durerilor de cap. Vă rog să vă uitați puțin la pantofii dumneavoastră. Ușor surprinsă, și-a tras picioarele de sub masă.
— Încălțămintea e uzată la vârf și pe mijlocul tălpii, deci aveți ficatul bolnav.
— Nu înțeleg ce legătură au pantofii cu bolile.
— O legătură foarte strânsă. Felul în care oamenii își poartă și își uzează încălțămintea arată de ce boli suferă cu mult timp înainte ca ele să debuteze. Medicii au descoperit încă din Antichitate legătura strânsă între starea tălpilor și bolile organelor interne. Unele dintre ele, de pildă ficatul sau inima, cauzează slăbiciune în picioare, ceea ce ne face să mergem diferit și uzează încălțămintea într-un mod specific. Dacă talpa pantofului se uzează rapid la călcâi, semnalează probleme cu rinichii. Uzura la vârful și pe marginile pantofului indică boli de inimă. Pantofii dumneavoastră îmi indică un ficat bolnav. Perturbarea activității ficatului afectează calitatea procesului de curățare a sângelui. Dacă sângele este poluat, „murdăria" din el circulă prin organism, afectând funcționarea organelor sănătoase și cauzând îmbolnăvirea lor. între ficat și piele există o legătură strânsă, de aceea petele întunecate, pistruii, coșurile, alunițele, comedoanele sau excrescențele sunt rezultatele unui ficat care nu funcționează cum ar trebui.
— Interesant! a spus ea cu neîncredere. Apoi a mai luat o gura de cafea, gata să asculte mai departe. — Câte cafele ați băut astăzi? — Trei sau patru. Sunt hipotensivă și frecvent am dureri de cap. Fără cafea, aș umbla ca o somnambulă. — Vă pot spune și de ce. Rinichii nu vă funcționează foarte bine și asta, pe lângă altele, e cauza tensiunii mici. Cafeaua vă poate „trezi" pentru doar 15-20 de minute și apoi vă simțiți din nou obosită și somnoroasă. Excesul de cafea consumă din organism elemente importante precum fierul, magneziul și calciul, iar țigara care adesea însoțește cafeaua provoacă un deficit de vitamina C.

Așezați perna între picioare, strângeți-o puternic cu genunchii timp de 5 secunde, cu 5 secunde timp de odihnă. Repetați de 6 ori. Apoi ridicați picioarele la 45 de grade timp de 5 secunde, 5 secunde odihniți-vă, repetați de 6 ori. Cu degetele de la un picior trageți spre dumneavoastră degetele celuilalt picior timp de 5 secunde. Alternați picioarele. Repetați de 6 ori. Așa au trecut 5 minute. La finalul exercițiilor, mușchii și vasele de sânge sunt bine încălzite. Pentru că exercițiile sunt executate din poziție orizontală, presiunea pe mușchiul inimii este minimală și de aceea ele se adresează și adulților, și vârstnicilor, și copiilor.

Setul de exerciții nr. 2

Acest set de exerciții corectează activitatea mușchilor, nervilor, organelor interne și a vaselor de sânge, normalizează activitatea sistemelor nervos și digestiv, și are p influență bună asupra abilităților cognitive. Este recomandat persoanelor care au un ritm intens de viață și muncă.
1. Stând pe scaun, așezați mâinile pe genunchi, ridicați și coborâți umerii de 10 ori.
2. Rămânând în aceeași poziție, înclinați capul spre stânga și spre dreapta, de câte 10 ori în fiecare parte. 3. Aplecați capul în față și în spate, de câte 10 ori în fiecare parte.
4. Întoarceți capul spre dreapta de 10 ori, spre stânga tot de 10 ori.
5. Întindeți mâinile, țineți-le nemișcate, întoarceți capul spre dreapta și spre stânga de câte 5 ori. 6. Ridicați mâinile deasupra capului, țineți-le paralele și întoarceți capul spre dreapta și spre stânga de câte 5 ori.
7. Așezați mâinile pe umeri în unghi drept, împingeți coatele în spate, iar bărbia împingeți-o înainte și în sus.
8. Așezați mâinile pe genunchi, țineți ochii închiși. Întoarceți capul cât puteți de mult întâi spre dreapta, apoi spre stânga, de câte 5 ori. Cu ochii închiși, inspirați, apoi expirați încet și profund de câte 3 ori. Deschideți ochii.
După efectuarea acestor exerciții faceți un duș scoțian de 30 de secunde cu apă călduță și 10 secunde cu apă dezmorțită sau rece.

Setul de exerciții nr. 3 (setul de exerciții Nishi – Japonia)

Între toate exercițiile fizice, acestea sunt, după părerea mea, cele mai importante. De ce? În primul rând, niciunul dintre exercițiile pe care le cunosc nu regenerează toate sistemele organismului într-o măsură atât de mare ca acestea. În al doilea rând, japonezii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a acumula experiențe și cunoștințe din toată lumea, din diferite ramuri ale științei, inclusiv din domeniul medicinei. În al treilea rând, datele statistice din Japonia referitoare la cei care s-au vindecat dovedesc cât de eficient e acest set de exerciții. În al patrulea rând, chiar și eu, efectuându-le zilnic, am scăpat de probleme foarte serioase la nivelul coloanei (despre care am scris deja) și am ajuns la o bună condiție fizică și psihică.
1. Exercițiul „peștele". Poziția corpului: culcat pe spate, cu brațele îndoite sub cap (palmele la înălțimea vertebrelor 4 și 5 ale coloanei vertebrale), cu coatele lipite de podea și apăsând cu toată forța în jos, spre podea. Picioarele sunt lipite, degetele de la picioare le trageți înspre cap. Toate părțile convexe (ceafa, umerii, gambele, bazinul) se presează de podea. Executarea exercițiului: stând în această poziție începeți să efectuați o serie de vibrații rapide, prin ondularea șoldurilor dinspre stânga spre dreapta, ca și cum ați fi un pește care înoată. Exercițiul se efectuează dimineața și seara, câte un minut. În ciuda simplității sale, are efecte uimitoare în ceea ce privește eliminarea nealinierilor de la nivelul coloanei vertebrale. Prin efectuarea exercițiului „peștele", vertebrele se reașază la locul lor, slăbind presiunea pe care ele însele o exercită asupra vaselor de sânge și terminațiilor nervoase (ceea ce reprezintă cauza multor boli).
2. Exercițiul „gândacul". Poziția corpului: culcat pe spate, puneți sub gât o pernă mică și tare, ridicați în sus ambele mâini și picioarele astfel încât tălpile să fie paralele cu podeaua. În această poziție scuturați mâinile și picioarele simultan (ca și când ați fi un gândac răsturnat cu burta în sus). Exercițiul se efectuează câte 1-2 minute dimineața și seara. În ce constă secretul său? Știm cu toții care sunt beneficiile alergatului. Exercițiul „gândacul" ne aduce efectele alergatului, dar fără a obosi încheieturile și inima - fapt extrem de important pentru persoanele slăbite, care stau la pat din cauza bolii sau care au dificultăți în a se mișca. Ameliorează circulația sanguină nu doar la nivelul membrelor, ci în tot corpul.

Stoc
Stoc Limitat
Preț
Preț 40.00 RON
Discount
Discount 16 %
Preț final
Preț final 33.60 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-47-3324-8
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 256
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 14,5 x 20,5
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-47-3324-8
Traducerea
Traducerea Ioana Diaconu
Titlul original
Titlul original Droga do zdrowia
Greutate
Greutate 0,250 kg.
Publicat online
2022-09-19
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș