Adevăr Divin
Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei.
▷ Alimentație și naturism ▷ General

Afumaturi, pastrama, carnati

carne de porc, vita, pasare si vanat

Autor:
Editura:
Editura: M.A.S.T.
Toate informațiile privind condimentele, saramura potrivită precum și tehnicile adiacente – afumarea, maturarea – necesare fabricării produselor din carne nu sunt informații pe care le deține toată lumea. Această carte vi le dezvăluie pe toate, pas cu pas!
Afumături, pastramă, cârnați: carne de porc, vită, pasăre și vânat
× Rezervă „Afumaturi, pastrama, carnati

  Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
  (Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)

  Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității, în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00, deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.

×

Detalii:

O scurtă istorie a afumăturilor


Odata cu utilizarea focului, omul a fost capabil sa foloseasca fumul produs de acesta pentru a conserva si a da un gust mai bun alimentelor. Carnea proaspata a animalelor
vanate era ori inghetata, ori asezata deasupra focului, putand fi astfel consumata chiar si dupa trecerea de mai mult timp. In Europa centrala a Evului Mediu, primele
saramuri de carne au fost produse in timpul lui Carol cel Mare ( 747 - 814). Deoarece frigiderele nu se inventasera inca, singura modalitate de a conserva carnea era
reprezentata de producerea afumaturilor si saramurilor. In perioadele critice, rezervele de carne erau foarte importante. in timpul Razboiului de Treizeci de Ani
(1618 - 1648), taranii obisnuiau sa-si depoziteze carnea in interiorul sobei / cuptorului, protejand-o astfel, totodata, de potentialii hoti. in regiunile alpine,
se mai pot gasi inca si astazi afumatori identice cu cele din Evul Mediu, in care carnea este lasata sa atarne liber timp de cateva saptamani, pentru a fi afumata.
Cu toate ca astazi, tehnologia computerizata ce ne sta la dispozitie ne ofera posibilitatea unei afumari perfecte a carnii, metodele vechi au fost pastrate si foarte
putin modificate. Fumul este obtinut in urma arderii materiilor anorganice. Afumarea carnii nu numai ca permite consumarea acesteia dupa trecerea unui anumit timp de
la obtinerea sa, ci are si o influenta asupra calitatilor acesteia ( prin calitati, ne referim la culoare, miros, gust.) Din necesitatea omului de a conserva carnea ,
de-a lungul secolelor s-a descoperit o astfel metoda.

Stoc
Stoc În stoc
Preț
Preț 25.00 RON
Discount
Discount 20%
Preț final
Preț final 20.00 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 9789731822495
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

Recomandări:

Nu sunt produse la această categorie

Sunați de luni până vineri între 9 și 19 la 0725 931 146 sau scrieți e-mail la adevardivin@gmail.com oricând doriți.

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Golește coșul Continuă cumpărăturile Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș