Enciclopedia
se adresează specialiștilor pomicultori din învățământ, cercetare și producție,
profesorilor de biologie și științe agricole, studenților horticultori,
agronomi, biologi și silvicultori, precum și proprietarilor care cultivă sau
doresc să cultive pomi, cu șanse de reușită, în cadrul unor exploatații
individuale, asociații familiale și societăți comerciale.
Pomicultura de la A la Z
37.0635.21RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Pomicultura de la A la Z” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
În
această lucrare, cititorii găsesc o descriere a majorității speci ilor pomicole
întâlnite în România, cu informații bogate despre istoricul culturii, situația
producției pe glob și în principalele țări cultivatoare, recoltarea și
păstrarea fructelor, cerințele ecologice, specificul înființării și
întreținerea plantațiilor.
***
Sunt
tratate principalele aspecte ale pomiculturii ecologice: prevenirea și
combaterea poluării mediului, folosirea insecticidelor biologice, care sunt
nepoluante și netoxice pentru om și albine, utilizarea făinii de rocă în locul
îngrășămintelor chimice fosfatice și potasice, care au un anumit efect poluant
etc. Sunt date numeroase îndrumări privind atât pomicultura de lângă. casă,
pomicultura zonelor preorășenești, a zonelor cu nisipuri și a zonelor înalte,
cât și efectuarea controlului biologic în pomicultură.