Ghidul culegătorului de ciuperci

- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidențiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărții ajută la identificarea și diferențierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a ușura recunoașterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidențiate cu litere îngroșate.
- Pictogramele atașate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul și perioada de apariție. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcționând cititorul spre paginile în care acestea sunt menționate.
Cartea încape într-un loc mic – chiar și în buzunar – constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Autorii cărții, dr.Locsmándi Csaba și dr. Vasas Gizella, sunt specialiști recunoscuți (micologi) în cercetarea ciupercilor. Au publicat cărți, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentări ale ciupercilor și predau diverse cursuri de recunoaștere a ciupercilor.
Prin această carte cu informații foarte precise, autorii doresc să le transmită iubitorilor de ciuperci cunoștințele și experiența lor de mai multe decenii în acest domeniu.
Norme privind culesul și consumul ciupercilor 5
Unde și când se culeg ciupercile 6
Semne convenționale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folosiți în micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile și otrăvitoare 10
Index alfabetic al denumirilor populare românești 187
Index alfabetic al denumirilor științifice 189