Această carte îl va ajuta pe cititor să învețe cu ușurință și să recunoască fără
dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile și otrăvitoare
autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii
profesionale, în mediul lor natural, evidențiind caracteristicile lor
principale. - Pictogramele de pe coperta interioară a cărții ajută
la identificarea și diferențierea speciilor de ciuperci. -
Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a ușura recunoașterea
ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidențiate cu litere
îngroșate. - Pictogramele atașate descrierii fiecărui soi în parte
indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul și perioada de
apariție. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei
descrise, direcționând cititorul spre paginile în care acestea sunt menționate.
Cartea încape într-un loc mic – chiar și în buzunar – constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Autorii cărții, dr.Locsmándi Csaba și dr. Vasas Gizella,
sunt specialiști recunoscuți (micologi) în cercetarea ciupercilor. Au publicat
cărți, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentări ale ciupercilor
și predau diverse cursuri de recunoaștere a ciupercilor. Prin
această carte cu informații foarte precise, autorii doresc să le transmită
iubitorilor de ciuperci cunoștințele și experiența lor de mai multe decenii în
acest domeniu.
Cuprins:
Introducere 4 Norme privind culesul și consumul ciupercilor 5 Unde și când se culeg ciupercile 6 Semne convenționale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8 Explicarea
principalilor termeni folosiți în micologie 9 Cele mai importante
specii de ciuperci comestibile și otrăvitoare 10 Index alfabetic
al denumirilor populare românești 187 Index alfabetic al
denumirilor științifice 189