Suntem la librărie! Comenzile plasate le expediem în cel mai scurt timp posibil. Vă mulțumim. Transport GRATUIT la comenzile de peste 160 lei prin curier Cargus, curier DPD sau poșta română. Transport GRATUIT la comenzile de peste 240 lei prin EasyBox Sameday.
Jurnalul unui savant român în America, ediție îngrijită și
postfațată de dr. Richard Constantinescu și prefațată de Dumitru Radu
Popa (New York), este alcătuit dintr-un corpus de texte variat, însemnări ale tânărului anatomist Grigore T. Popa, bursier Rockefeller în Statele Unite ale Americii (1925-1926), articole, note, comentarii,
din diverse perioade, o conferință radio și câteva misive.
Jurnalul unui savant român în America
35.00RON
(Stoc 0)
Indisponibil
×
Anunță-mă când „Jurnalul unui savant român în America” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Grigore T. Popa (1892, Suranesti, jud. Vaslui – 1948, Bucuresti) a fost medic, profesor de anatomie si decan al Facultatilor de Medicina din Iasi si Bucuresti, prorector al Universitatii Mihailene din Iasi, prim-epitrop al Epitropiei Spitalului „Sf. Spiridon“ Iasi, presedinte al Societatii de Medici si Naturalisti din Iasi; antreprenor social, orator; publicist, eseist, prozator, traducator; director al revistei Insemnari iesene; membru corespondent al Academiei Romane, membru titular al Academiei de Medicina.
A descoperit si descris, impreuna cu cercetatoarea australiana Una Lucy Fielding, in 1930, sistemul port hipotalamo-hipofizar.
Savant marturisitor ce apartine galeriei modelelor etice pe care le-a plamadit neamul romanesc.
Destituit din postul de profesor, suprimat din Academie si considerat „element dusmanos“, Grigore T. Popa a sfarsit in mod tragic, fiind victima regimului comunist, a celor impotriva carora a luptat si pe care i-a considerat „bestii distrugatoare de civilizatie si de cultura“.