Cele șapte planuri ale existenței

Autor:
Editura:

Filozofia care stă la baza tehnicii de Terapie Teta

Pentru cei care au început deja să experimenteze magia terapiei energetice Theta Healing, cartea de față prezintă filozofia care stă la baza metodei: cele șapte planuri ale existenței.
Detalii:

Descoperă forțele vizibile și invizibile care definesc dimensiunile acestui univers și cele de dincolo de acesta.

Concepută în anul 1995 de Vianna Stibal, Terapia Teta folosește undele cerebrale teta, despre care până atunci se credea că nu pot fi accesate decât în timpul somnului profund sau prin meditațiile de tip yoghin. Terapeutul se conectează astfel cu energia lui Tot-Ceea-Ce-Există – energia creatoare care operează pretutindeni – și asistă la vindecări și la schimbarea convingerilor limitatoare. Pentru cei care au început deja să experimenteze magia acestei terapii energetice, cartea de față prezintă filozofia care stă la baza metodei: cele șapte planuri ale existenței.

Vianna prezintă un cadru conceptual nou pentru înțelegerea manierei în care funcționează creația pe nivelul fizic și pe cele spirituale, inclusiv în care suntem conectați cu aceasta pe toate nivelele ființei noastre. Conducându-ne până la începutul vieții înseși, ea ne învață cum să percepem aceste forțe cosmice în toată măreția lor și cum să ne folosim de energiile lor corespondente în scopul vindecării și al dezvoltării spirituale. Este prima dată în istoria umanității când toate planurile existenței au fost deschise simultan, astfel încât să poată fi înțelese și utilizate – așa cum nu au mai fost vreodată.

Aprofundează-ți înțelegerea Terapiei Teta învățând mai multe despre sistemele de convingeri, puterile și proprietățile vindecătoare extraordinare ale:

· Planului Creatorului a Tot-Ceea-Ce-Există – energia care curge prin toate lucrurile și care creează viața

· Planul Legilor care creează urzeala universului

· Planul ființelor divine și semi-divine

· Planul împărăției spiritelor din lumea de dincolo

· Planul lumii fizice în care trăim

· Planul vitaminelor, plantelor, copacilor și ființelor elementale

· Planul mineralelor, cristalelor, solului și rocilor – elementele primare ale pământului

Vianna Stibal este artistă, autoare, profesoară și medium intuitiv. Deși sediul ei este în Montana, SUA, ea este ferm hotărâtă să își răspândească noua paradigmă terapeutică în întreaga lume, scop în care a antrenat instructori și practicanți care operează la ora actuală în peste 152 de țări. De asemenea, Vianna organizează seminarii în întreaga lume, predându-le Terapia Teta cursanților de toate rasele, credințele și religiile.

www.thetahealing.com

Cuprins:
Introducere xi

Capitolul 1 Cele șapte planuri ale existenței 1

Capitolul 2 Universul… și dincolo de el 7

Capitolul 3 Legile celui de-al șaselea plan: Virtuțile ascensiunii 25

Capitolul 4 Al cincilea plan al existenței 89

Capitolul 5 Al patrulea plan al existenței 143

Capitolul 6 Al treilea plan al existenței 179

Capitolul 7 Al doilea plan al existenței 221

Capitolul 8 Universul – colosalul păstrător al memoriei 255

Anexă: Cei cinci pași ai lucrului cu convingerile și cele opt metode de scoatere la lumină a convingerilor ascunse 290

Despre autoare 294

Fragment:

Capitolul 8

Universul – colosalul păstrător al memoriei

Primul plan al existenței conține întreaga materie anorganică din cea de-a treia dimensiune, toate elementele care alcătuiesc universul în forma sa empirică, toate materialele solide și aproape toți atomii din tabelul periodic înainte de a se lega chimic de bazele de carbon. Când moleculele de carbon se combină cu alte elemente, ele alcătuiesc viața vegetală din cel de-al doilea plan al existenței. Mai târziu, au apărut anumite grupări complexe de molecule, care conferă mobilitate și capacitate de mișcare. Această combinație a fost numită proteine și reprezintă fundamentul celui de-al treilea plan al existenței, în care trăiesc animalele și oamenii. Procesul vieții este de o complexitate incredibilă, schema de mai sus fiind una dintre cele mai simplificate.

Mineralele vii, cristalele, solul și rocile, de la cel mai mic cristal și până la cel mai mare munte, reprezintă cărămizile vieții organice. Dat fiind că viața a început cu aceste cărămizi, pare de la sine înțeles că aceste esențe au inclusiv o componentă spirituală. Primul plan al existenței ne ajută să înțelegem că materia anorganică are o viață și o conștiință a ei.

Amintirile din univers

Toți sorii din univers emit lumină care călătorește. Pe măsură ce parcurge vastele distanțe ale spațiului, această lumină preia cunoașterea tuturor lucrurilor pe care le experimentează și a tuturor locurilor prin care trece. Atunci când ajunge pe pământ, ea conține deja o vastă cunoaștere acumulată. Toate animalele, plantele sau particulele de nisip de pe pământ au capacitatea de a percepe toate amintirile pe care le conține lumina primită.

Oamenii intuitivi pot percepe o parte din aceste informații. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care unii autori pot descrie alte sisteme stelare și pe locuitorii lor, deși nu le-au experimentat niciodată direct. Ele ar putea fi inclusiv unul din motivele pentru care oamenii primesc „vizite ale extratereștrilor”, care nu sunt vizite propriu-zise, ci doar amintiri purtate de vânturile solare emise de o altă stea. Cei doi factori ar putea explica de ce există atât de mulți oameni care cred că au avut o sumedenie de vieți anterioare. Prin simpla atingere sau conectare cu pământul ori prin absorbția luminii stelare, ei receptează amintirile inerente ale universului.

Amintirile solului

Ființele din cel de-al treilea plan lasă o impresie asupra tuturor lucrurilor pe care le ating. Aceste impresii sunt absorbite sub formă de amintiri de către mineralele, solul și celelalte obiecte solide din primul plan. În cele din urmă, ele sfârșesc prin a trăi în sol. Amintirile tuturor oamenilor, animalelor și plantelor care au trăit vreodată pe pământ sunt înregistrate de fiecare fir de nisip al planetei. Dacă te vei opri și vei asculta, vei putea simți amintirile inerente pământului. Cele mai recente există la suprafață și sunt mai ușor de citit. Într-un fel, putem spune că pământul are propria sa Arhivă Akasha-ică.

Guy a crescut la o fermă din Idaho și într-un ranch din Montana. Bunicul lui, William Stibal, a cumpărat ferma din Idaho prin anii 1890. La acea vreme pământul era sălbatic și nedesțelenit. William a săpat șanțuri pentru irigații urmărind stelele, a plantat copaci, a săpat un puț, a construit hambare și a înălțat o casă mare în anul 1914.

Când Guy a moștenit ferma veche de 70 de ani a familiei Stibal după moartea bunicului său, primul lucru pe care l-a făcut a fost să reamenajeze casa construită de William și de fiul său Bill. Procesul a fost dificil, iar lui Guy i-ar fi fost mai ușor să dărâme casa și să construiască una nouă (cu mai puțini bani). Împotriva oricărei logici, eu și soțul meu am optat pentru a salva vechea casă de la distrugere. În timpul procesului de reamenajare, am insistat să fie instalată o fereastră de sticlă mată. Mai târziu, am descoperit că exact asta și-au dorit William și soția sa Bessie. Fereastra apărea într-unul din planurile originale ale casei.

Mai târziu, am construit un gard alb în jurul casei, la fel ca cel vechi, construit de William.

Am construit apoi un nou grajd pentru cai și am început să creștem cai friesieni, o rasă folosită pentru tracțiuni ușoare. Mai târziu, am aflat că lui William Stibal Senior îi plăceau caii pentru tracțiuni ușoare, pe care îi folosea pentru a trage tractoarele înțepenite în pământul moale. El avea un grajd special conceput pentru acești cai, dotat cu ferestre glisante pentru a hrăni animalele de afară.

În sfârșit, am nivelat terenul agricol, exact așa cum își dorise William.

Toate dorințele bunicului lui Guy au rămas impregnate în acest loc, într-un plan energetic. Visele lui William continuă să trăiască și astăzi, impregnate în acest ținut.

Locurile sacre

De-a lungul timpului, anumite locuri au acumulat o energie cu totul specială, fiind folosite în scopuri ritualice. În această categorie intră de pildă cercurile din piatră de la Stonehenge și Avebury, din Anglia. De asemenea, există multe biserici creștine construite pe vechile centre ritualice, în întreaga Europă.

Atunci când am vizitat pentru prima dată Roma, în Italia, m-am cazat la un hotel de lângă anticul Colosseum. Când le-am spus prietenilor mei mediumi unde stăteam, aceștia și-au făcut griji pentru mine, convinși că era îngrozitor să stau atât de aproape de energia unui loc atât de terifiant! Foarte mulți oameni au murit în acest loc, așa că el păstrează amprenta energetică a morții lor până astăzi. Pe de altă parte, există o amprentă energetică a vieții, a istoriei și a evenimentelor care s-au derulat în acest loc. În consecință, am optat pentru a nu mă focaliza asupra tristeții, ci asupra vitalității din acest loc.

Am vizitat apoi Bazilica Sfântului Petru. Aceasta este una din cele mai frumoase biserici din lume, dar persoana care mi-a fost ghid mi-a povestit câte lucruri incredibil de malefice au făcut anumiți papi. Ea m-a întrebat: „Nu simți răul care impregnează acest loc?”

Nu puteam spune că nu percepeam anumite vibrații malefice, dar acestea păleau în fața măreției operelor de artă din acest loc. Atunci când privești sculptura Pieta a lui Michelangelo, nu poți să nu te cutremuri în fața expresiei triste a Mariei, care își ține fiul crucificat în brațe. Michelangelo a refuzat să sculpteze cuiele în mâinile lui Iisus, pentru ca Fiul lui Dumnezeu să nu poarte aceste stigmate în sculptura lui. Iubirea pe care o simțea el față de Christos apare în fiecare centimetru al sculpturii. Atunci când vezi pentru prima dată frescele pe care le-a pictat Michelangelo în Capela Sixtină, îi poți simți iubirea pentru opera sa, dar și spiritul răutăcios. Pe unul din pereți, el l-a pictat pe unul din episcopii care i-au criticat opera ca pe un demon din iad.

Dacă examinezi și celelalte opere de artă, îți dai seama de competiția care a existat între artiști, care încercau să își termine opera înaintea celorlalți. Fiecare pictură și sculptură din acest loc este impregnată cu energie spirituală. Dar mai presus de toate, este ușor să simți bucuria vieții în toate aceste capodopere.

Percepția mea psihică mi-a spus că Sfântul Petru a fost într-adevăr îngropat în această colină din Roma și că locul a rămas sacru în pofida vicisitudinilor create de cei mai răi dintre papi, a tristeții și a urii. Acest spirit sacru continuă să rezoneze în acest loc, tăindu-ți respirația.

Peste ani, am vizitat un loc sacru din Mexic. Ghidul meu, Antonio, m-a condus la o biserică a Fecioarei din Guadalupe, în Mexico City, pentru a vedea imaginea Fecioarei care a apărut miraculos pe o Tilma, un fel de mantie purtată de mexicani. Am descoperit că foarte mulți mexicani veneau în această biserică pentru a se vindeca și pentru a-și reînnoi credința. Credința lor impregna locul, dar am putut simți de asemenea o anumită corupție și o energie ciudată în această biserică.

Când am văzut Tilma, mi-am dat imediat seama că aceasta nu era cea originală, care se afla în spatele ei, încuiată într-o încăpere. Când i-am spus acest lucru ghidului meu, acesta a rămas uimit și m-a întrebat: „De unde ai știut acest lucru? Eu îi cunosc pe gardienii care protejează altarul și știu de la ei că originalul este încuiat într-un seif”.

În concluzie, atunci când cauți răul, îl poți găsi întotdeauna. Există foarte mult rău în această lume, dar dacă vizitezi un loc sacru, merită să te bucuri de sfințenia lui, fără să te concentrezi asupra aspectelor negative. În caz contrar, nu faci decât să amplifici aceste aspecte prin puterea pe care le-o acorzi.

Emoțiile umane sunt extrem de puternice. Dacă foarte mulți oameni își proiectează emoțiile asupra unui loc un anumit interval de timp, ei creează astfel un câmp energetic care rămâne captiv aici. Unele locuri sacre au acumulat o energie atât de mare încât au dat naștere unor bucle în timp.

Buclele în timp

Atunci când murim, locul în care se petrece acest lucru păstrează o impresie profundă. Acesta este motivul pentru care foarte mulți mediumi trăiesc sentimentul că trebuie să meargă în ținuturi îndepărtate pentru a-și aduna fragmentele de suflet din alte vieți. Ideea este că atunci când psihicul își adună toate fragmentele din viețile anterioare, el își recapătă integral puterea și redevine complet. Această teorie este bazată pe amintirile păstrate de pământ.

Pământul păstrează amprenta energetică a foarte multor evenimente. Cu cât un eveniment este mai recent, cu atât mai puternice sunt emoțiile și energia asociate cu el, putând fi văzut mai ușor cu vederea psihică. Spre exemplu, în Statele Unite a existat un război civil prin anii 1860, care a cauzat moartea a peste cinci milioane de oameni. Multe câmpuri de bătălie au păstrat un ecou foarte puternic ale luptelor duse, din cauza morții simultane a foarte multor oameni.

Eliberarea subită a forței vitale dintr-un corp este un eveniment cu o forță incredibilă, iar atunci când foarte mulți oameni mor în același timp se creează un vortex energetic care dă naștere unei bucle temporale și unui portal. Acesta este unul din motivele pentru care există oameni care pot revedea o bătălie la o sută de ani de la petrecerea ei.

Acesta este doar unul din tipurile de bucle temporale. Există multe alte tipuri, generate de cauze diferite, cum ar fi bucla pe care am descoperit-o cu mulți ani în urmă în Parcul Național Yellowstone.

Parcul Național Yellowstone este unul din locurile mele favorite din întreaga lume. Unul din motivele pentru care am rămas atât de mult timp în Idaho a fost apropierea de acest loc. Acesta este unul din „locurile mele de putere”, un spațiu special în care mă duc pentru a mă reîncărca cu energia vulcanică de aici. Această energie vulcanică creează inclusiv o buclă temporală.

Prima dată când am văzut o buclă temporală în Yellowstone s-a întâmplat cu foarte mulți ani în urmă, pe când mergeam pe una din cărările ce duc spre gheizerul Old Faithful. Pe când traversam un pod peste un râu frumos, am văzut un cuplu de nativi americani îndrăgostiți. (Nu, nu făceau nimic de natură sexuală; pur și simplu stăteau acolo fericiți, bucurându-se de compania celuilalt.) Când am văzut-o pe acea femeie, mi s-a părut că o recunosc, și am trăit un sentiment foarte puternic de deja vu. Am receptat foarte multe amintiri legate de viața ei, inclusiv faptul că era cunoscută sub numele de „Cea-care-vorbește-cu-vântul”.

Acesta este unul din motivele pentru care îmi place să mă întorc din când în când în Parcul Yellowstone: pentru a-i revedea pe acești doi îndrăgostiți și pentru a mă reîncărca cu energia din acest loc special.

În timp, am descoperit că este mult mai ușor să regăsesc acest cuplu divin atunci când afară este ceață sau atunci când plouă. De ce îi revăd de fiecare dată pe cei doi? Înclin să cred că există mai multe motive. Am convingerea că am fost eu însămi această femei nativă într-o viață anterioară. Pe de altă parte, sentimentul intens de iubire dintre cei doi îndrăgostiți a creat o buclă temporală, diferită însă de cele de pe câmpurile de luptă, cauzate de morțile violente.

Am primit cândva vizita unui bărbat care dorea o lectură psihică, din cauza fantomelor unor nativi americani care îi bântuiau casa. Era convins că era vorba de niște spirite rătăcite, dar când m-am dus acasă la el pentru a le trimite în lumina lui Dumnezeu, mi-am dat seama că fenomenul era de fapt o buclă temporală. Nefiind vorba de niște spirite rătăcite, nu prea știam cum să rezolv problema. I-am spus bărbatului că fenomenul nu era periculos și că le putea percepe o taxă celor care doreau să asiste la el. Dacă aș fi știut atunci tot ce știu la ora actuală, aș fi asistat la mutarea portalului în afara casei sau într-un alt loc.

O buclă temporală este o deschizătură către un alt timp. Tu îi poți vedea pe oamenii din acea epocă, dar ei nu te pot vedea pe tine. Aceștia își trăiesc liniștiți viața, iar tu îi poți vedea prin acea buclă temporală.

O buclă temporală creată de cristalele de cuarț

Cristalele de cuarț amplifică energia psihică. De aceea, am foarte multe cristale acasă la mine, inclusiv un kyanit, pentru ca energia cristalelor de cuarț să nu îmi provoace dureri de cap.

În fosta casă în care am locuit, la Labell, în Idaho, exista atât de multă energie în casă că s-a creat o buclă temporală prin care puteam vedea un fermier fantomatic ce trecea prin sufrageria mea. De bună seamă, acesta nu îmi putea vedea casa, fiind convins că își ară câmpul, dar în realitate se afla în două locuri în același timp. Nu era propriu-zis o stafie și nu puteam vedea decât jumătate din el, căci în epoca în care a trăit nivelul solului era cu circa un metru mai jos decât podeaua sufrageriei mele, așa că îl vedeam practic trecând prin podea! De bună seamă, nu îl puteam vedea tot timpul, ci doar atunci când condițiile atmosferice erau adecvate, de pildă după o ploaie torențială.

Au existat și alte momente în care puteam vedea un cort indian pe când priveam prin fereastra din spatele casei, dincolo de un pod ce ducea către o pădure de arbori de bumbac. Nici această viziune nu era fantomatică, ci doar un ecou dintr-o altă epocă.

Amintirile Mamei Pământ

Păstrătorii memoriei

Lumina este marele acumulator al cunoașterii, iar amintirile păstrate în ea pot fi stocate cu ușurință în solul planetei noastre. Mineralele din sol păstrează amintirile tuturor evenimentelor care s-au petrecut în trecut. Ele absorb nu doar amintirile plantelor și animalelor vii, ci și pe cele ale plantelor și animalelor care au murit și s-au întors în pământ. Pietrele prețioase au capacitatea de a amplifica aceste amintiri, într-o măsură mult mai mare decât alte minerale. Smaraldele, diamantele, rubinele, safirele și tanzanitul acumulează cu ușurință amintirile ființelor vii și lumina stelelor. Deși sunt îngropate în pământ, ele păstrează amintirile luminii solare, dar și pe cele ale luminii altor sori din univers. Acesta este motivul pentru care suntem atât de inspirați atunci când purtăm la noi un cristal.

Extrage cunoașterea din trecut a unei pietre prețioase

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este să extrag întreaga cunoaștere din trecut care există în această piatră. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Dacă ai terminat, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu ea.

Toate cristalele din solul pământului conțin amintiri, având capacitatea de a accelera energia animalelor și a oamenilor. În consecință, mineralele pot fi folosite pentru amplificarea inteligenței sau pentru îmbunătățirea altor calități.

Una din capacitățile anumitor cristale din primul plan este accelerarea automată a esenței din cel de-al treilea plan a persoanei care le poartă sau care le ține la ea. Avem astfel de-a face cu o simbioză între energiile din primul plan și din cel de-al treilea plan al existenței, iar dacă putem privi această interacțiune prin ochii psihici, schimbul energetic dintre piatră și persoană este de-a dreptul fascinant.

Atunci când lucrezi cu un cristal, există anumite lucruri pe care trebuie să le știi. Spre exemplu, nu trebuie să plasezi niciodată cristalul în apă, bând mai târziu această apă. Unele cristale și minerale conțin substanțe toxice, cum ar fi arsenicul, plumbul, cadmiul, manganul, fierul și diferite altele, care pot trece în apă. Dacă vei bea această apă, riști să te otrăvești cu metale grele.

Aceste energii din primul plan nu se limitează la amplificarea atributelor pe care le ai deja, ci pot fi programate inclusiv pentru a-ți completa viața și pentru a lucra în favoarea ta. În acest scop, este bine să le dai sarcini precise mineralelor și cristalelor pe care le ții acasă sau la serviciu.

Atunci când am început să practic activarea ADN-ului, mi-am programat câteva cristale să descarce activarea ADN-ului în alte persoane. De îndată ce altcineva le atingea, ADN-ul său era activat automat, astfel încât cunoașterea sa să nu se piardă niciodată. Dacă dorești, și tu poți programa o piatră specială sau o bijuterie pentru a fi păstrătorul amintirilor tale.

Creează-ți un păstrător al amintirilor

Descarcă-ți toate experiențele în păstrătorul amintirilor tale.

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este să descarc cunoașterea referitoare la experiențele mele în acest păstrător al amintirilor. Te rog să îți reverși iubirea asupra lui. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Dacă ai terminat, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu ea.

Ori de câte ori atingi cristalul, tu îl poți înzestra cu capacitatea de a înregistra tot ce ai învățat. Atunci când călătorești, programează-l să te simți ca acasă oriunde te-ai duce.

Dacă programezi bijuterii și le lași moștenire copiilor tăi, acestea vor păstra semnătura ta energetică, iar ei se vor putea conecta cu tine indiferent în care plan al existenței te afli.

Există mediumi care își caută bijuteriile pe care le-au avut într-o altă viață, pentru a recupera astfel amintiri din alte epoci, pe care nu le mai pot regăsi…

Pietrele încărcate cu energie

Ori de câte ori cursanții mei observă că îmi place să port pietre prețioase frumoase, le spun că sunt atrasă de ele datorită energiei pe care o emană, dar și datorită frumuseții lor. Rareori mi se întâmplă să cumpăr diamante, pentru simplul motiv că nu mă simt atrasă de ele. Diamantele nu au energia care îmi place mie. De-a lungul timpului, am descoperit că multe diamante trebuie purificate de amintirile legate de violență și de diferite intrigi, pe care le poartă în ele. Acesta este motivul pentru care nu cumpăr niciodată diamante pătate de sânge.

Voi descrie în continuare pietrele care îmi conferă protecție și energie, rezonând foarte bine cu frecvența mea de vibrație. Cititorul trebuie să afle însă personal ce tip de pietre și de minerale i se potrivesc cel mai bine.

Ametistul

Ametistul este piatra care guvernează luna februarie. Face parte integrantă din familia criptocristalină a cuarțitului comun și este produs atunci când un cristal de cuarț conține foarte mult fier. Acesta este mineralul care îi dă ametistului culoarea sa mov-violet închisă. Marea majoritate a ametistelor de pe piață sunt tratate însă termic pentru a le îmbunătăți culoarea.

Ametistul este una din pietrele care pot fi folosite de mediumii intuitivi. Numele său provine din greaca veche, limbă în care însemna „care nu este beat”. Într-adevăr, ametistul era considerat de greci și de romani un antidot puternic împotriva beției. Chiar și în zilele noastre, el simbolizează starea de luciditate.

Vechii greci aveau chiar un mit legat de originea lui. Legenda spune că Bachus, zeul vinului, s-a înfuriat pe un muritor care refuza să îl recunoască și a jurat să își trimită furiile împotriva tuturor muritorilor care nu erau de acord să se îmbete.

Ametist era numele unei fecioare care mergea să o venereze pe zeița Diana, când a fost capturată de zeul mânios. Bachus a invocat doi tigri pentru a o sfârteca, dar Ametist i-a cerut zeiței Diana ajutorul. Pentru a o salva, zeița a transformat-o într-o statuie de cuarț alb pur.

Văzând frumoasa statuie, Bachus a fost mișcat până la lacrimi și a început să plângă, regretându-și faptele. Lacrimile sale au căzut în pocalul său, iar el a leșinat, vărsând vinul peste statuie. Cristalul de cuarț alb a absorbit culoarea vinului și lacrimile zeului, și astfel a apărut ametistul.

După cum poți vedea, energia ametistului a fost extrem de populară de mii de ani, fiind inclusiv una din favoritele mele. Această piatră ajută conștiința persoanei intuitive să se proiecteze în diferite planuri ale existenței. Ea deschide cel de-al treilea ochi și trezește capacitățile inerente chakra-ei coronare. Dacă este plasat pe corp, ametistul trezește potențialul psihic al persoanei și îi amplifică acesteia capacitatea de vindecare. Dacă este plasat în casă sub formă de cluster, purifică energiile negative care intră pe ușă sau care sunt resorbite prin pereți. De aceea, este o piatră vitală pentru orice cămin.

Granatul andradit melanit

Această piatră semiprețioasă este una din favoritele mele. Ea poate menține energia sub o piramidă și a fost prima piatră care m-a ajutat să îmi trezesc capacitățile intuitive.

Apofilitul

Apofilitul trezește ADN-ul și ne revelează menirea divină.

Acvamarinul

Acvamarinul este o piatră din familia berilului, pe care orice vindecător ar trebui să o aibă în casă, pentru a-i crea o stare de confort și pentru a-l conecta cu energiile cerului și pământului, inclusiv cu Creatorul. Această piatră de culoarea oceanului operează ca o punte psihică de legătură, datorită asocierii sale cu energia apei.

Onixul negru și obsidianul

Onixul negru și obsidianul protejează casa și biroul împotriva sentimentelor negative.

Celestitul

Celestitul ne face mai receptivi în fața ghizilor spirituali și a îngerilor păzitori.

Citrinul

Citrinul este o varietate de cuarț de culoare galbenă, fiind un frate al ametistului. Citrinul natural este foarte rar întâlnit. Cea mai mare parte a citrinelor de pe piață sunt ametiste sau cuarțuri fumurii tratate termic.

Culoarea galbenă a citrinului îi conferă acestuia capacitatea de a atrage abundența și de a crea stabilitate financiară, întrucât este inclusiv culoarea aurului. Atunci când vorbesc despre abundență, eu nu mă refer exclusiv la bani, ci și la sănătate, armonie relațională, abundență familială și spirituală. Personal, am un citrin auriu natural mare, cu care îmi binecuvântez cursanții pentru a se bucura de abundență.

La nivel fizic, această piatră ajută la purificarea ficatului și echilibrează chakra plexului solar.

La nivel spiritual, ea ne ajută să realizăm că putem crea orice ne dorim și să integrăm spiritualitatea în viața noastă de zi cu zi, într-o manieră cât mai firească. Citrinul amplifică empatia, ajutându-ne să percepem sentimentele celorlalți într-o manieră echilibrată.

Ametistul și citrinul sunt cristalele mele favorite pentru casă.

Diamantul

Diamantul a fost dintotdeauna un simbol al iubirii. Această piatră este un instrument al trezirii spirituale, dar după părerea mea nu este la fel de eficientă ca și apofilitul.

Dioptazul

Tot mai mulți oameni sunt atrași de puterile psihice ale dioptazului, care vindecă inima, îi amplifică energia și conferă bunătate.

Personal, am câteva dintre cele mai frumoase specimene din această piatră, care au culoarea verde clasică a smaraldului, cu o nuanță albăstruie intensă. Plasarea dioptazului în casă creează o predispoziție puternică pentru bunătate, dar la fel ca în orice altă situație, depinde numai de tine dacă vei accepta această virtute.

Smaraldul

Smaraldul este una din pietrele prețioase cu cele mai puternice efecte vindecătoare de pe planetă. În antichitate, reginele Egiptului purtau această piatră, și nu întâmplător. Indiferent dacă este șlefuită sau brută, această piatră uimitoare din familia berilului are o frecvență foarte înaltă de vibrație. Smaraldul autentic amplifică atributele și experiențele din viețile anterioare și ne reamintește de tot ce vom deveni în viitor. De asemenea, permite accesul la informații din alte epoci și locuri, inclusiv multidimensionale, conferind claritate în citirea înregistrărilor din lumea metafizică.

În forma sa tăiată și șlefuită (de piatră prețioasă), smaraldul ne ajută să ne păstrăm calmul și luciditatea. Atunci când îl purtăm sau atunci când îl plasăm în casă, el aduce la suprafață cele mai bune aspecte ale noastre. Amplifică vindecarea corpului fizic și a celui spiritual, punând accentul pe problemele inimii.

Smaraldul este absolut vital în această epocă de mari schimbări. Multe înregistrări din antichitate așteaptă să fie redescoperite în inima sa. La ora actuală pot fi găsite pe piață versiuni mai ieftine ale smaraldului. De altfel, costul ridicat nu este întotdeauna sinonim cu cele mai bune atribute ale pietrei.

Opalul de foc

Opalul de foc este o altă piatră extrem de prețioasă în aceste vremuri. Dat fiind că este o piatră moale și este alcătuită în principal din apă, operează ca o punte de legătură între dimensiuni, locuri și epoci. Aduce înapoi energia pierdută prin dăruirea de sine, inclusiv fragmentele pierdute ale sufletului. De asemenea, amplifică toate atributele spirituale pe care le avem și se combină bine cu alte pietre, în pofida zvonurilor contrare.

Aurul și argintul

Aurul este unul din cele mai importante elemente din perspectiva metafizicii. Amplifică totul și aduce corpul la perfecțiune. Aurul este în același timp masculin și feminin, influențând în egală măsură ambele sexe, în pofida tradiției care spune că este un metal al soarelui, și deci masculin, în timp ce argintul este un metal al lunii, și deci feminin. Trebuie purtat pentru a rămâne ancorat în această realitate, dar permite în același timp ieșirea la voință din această iluzie. În acest fel, ne ajută să pătrundem în lumile spirituale, rămânând în același timp în corpul uman.

Nici argintul, nici aurul nu interferează cu energia cristalelor. În plus, aurul amplifică toate proprietățile mineralelor.

Hematitul

Hematitul este o piatră de protecție și a luptătorilor. Amplifică echilibrul energiilor masculine, în egală măsură la bărbați și femei.

Jadul

Jadul este piatra perfectă pentru vindecare și poate asista dispariția oricărei boli fizice sau spirituale. Este singura piatră care îmbunătățește starea corpului în timp ce extrage energia negativă din el. Dacă a absorbit prea multă energie negativă, se sparge. Toți vindecătorii ar trebui să aibă o piatră de jad la ei, la birou și acasă.

Kyanitul

Kyanitul este una din cele mai bune pietre pentru eliminarea negativității. Nu trebuie să lipsească din camera unde practici vindecări, pentru a transforma astfel energiile distorsionate în energii pozitive. Amplifică energia din camera de vindecare, iar dacă este programat (printr-o descărcare) să îndeplinească o anumită sarcină, devine încă și mai puternic. Echilibrează celelalte cristale din încăpere, astfel încât energiile lor diferite să coopereze.

Spre deosebire de alte cristale, kyanitul nu trebuie purificat vreodată. La nivel fizic, ia cu mâna durerile de stomac și de cap.

Larimarul

Larimarul a fost descoperit pentru prima dată în Republica Dominicană, în anul 1974. El aduce înapoi vechile amintiri și scoate la lumină talentele ascunse. În plus, ne poate transporta în viitor, ajutându-ne să manifestăm mai rapid talentele noastre viitoare. Contribuie la trezirea ADN-ului, astfel încât să ne putem aduce aminte de misiunile divine din trecut și de cea din prezent.

Moldavitul

Moldavitul face parte din familia de pietre numită tektiți. Aceste pietre sunt produse de impactul dintre meteoriți și pământ, fiind rezultatul fuziunii dintre cer și pământ. De aceea, oamenii cu înclinații metafizice sunt foarte atrași de ele, considerându-le pline de energie. De fapt, ele nu sunt altceva decât sticla formată de nisip la impactul cu căldura produsă de meteorit. Tektiții au culori diferite, care depind de compoziția meteoritului, de locul în care a căzut acesta și de puterea exploziei produse. Moldavitul are o culoare verde, extrem de frumoasă și rar întâlnită.

Această piatră conferă realizarea că suntem cu toții conectați cu Tot-Ceea-Ce-Există. Este ușor iradiată, așa că luarea ei în mână agită energia și accelerează evenimentele. Cu alte cuvinte, este o piatră a manifestării, care poate aduce mari schimbări în viața noastră. Dacă o programăm să ne ghideze către primirea unor lecții valoroase, vom putea controla cât de cât ritmul și severitatea acestora.

Peridotul

Peridotul face tot ce face smaraldul, dar într-o măsură mai mică. Foarte mulți oameni care nu își pot permite un smarald translucid își pot permite cu ușurință un peridot transparent. Atât smaraldul cât și peridotul ne ajută să fim într-o mai mare măsură noi înșine.

Pirita

Pirita este o piatră pentru protecție.

Cuarțul

Cuarțul amplifică foarte mult energia, fapt cunoscut intuitiv de antici și confirmat de știința modernă. Cristalele de cuarț au proprietăți piezoelectrice, după cum le numește știința modernă, ceea ce înseamnă că sunt capabile să transforme lucrul mecanic în electricitate sau un curent electric în lucru mecanic. Au miriade de utilizări în lumea modernă, inclusiv în electronică, optică și producerea sticlei, mortarului, pietrelor de polizor, hârtiei abrazive și produselor pentru curățat.

Cuarțul este al doilea pe lista cu cele mai abundente substanțe de pe pământ. În vremurile de demult, clusterele cu cristale de cuarț erau așezate în cele patru puncte cardinale ale casei, pentru a o proteja de toate tipurile de negativitate. Energiile negative puteau trece astfel lin mai departe, fără a produce conflicte.

Cuarțul poate avea diferite culori.

Rubinul

Oamenii sunt atrași de energia rubinului, din cauză că acesta amplifică curajul, îndeosebi cel de a fi diferit și de a-ți susține convingerile. De aceea, foarte mulți luptători sunt atrași de această piatră. De asemenea, rubinul îl ajută pe cel care îl poartă să fie mai focalizat asupra scopurilor sale și asupra realității pe care a creat-o. Această piatră conferă un bun simț spiritual.

Safirul

Safirul poate avea orice culoare din paleta mineralelor, cu excepția celei roșii (care îi aparține rubinului). De aceea, el poate fi găsit în numeroase culori, fiind la fel de variat ca și spectrul curcubeului. Este o piatră importantă, deoarece ne ajută să ne refocalizăm asupra căii spirituale, în maniera optimă pentru noi. Este foarte util pentru a ne face cunoștință cu sinele nostru spiritual.

Safirul poate conferi o abundență autentică, atât timp cât îi putem suporta energia extrem de puternică. Safirul albastru are o energie mai puternică decât celelalte culori. Un safir bun ne realiniază constant, putând fi comparat cu o persoană sâcâitoare care îți spune în permanență că nu ești centrat din punct de vedere spiritual și emoțional. Dacă suntem însă aliniați, el ne amplifică toate capacitățile. Atunci când îl purtăm, ne putem păstra cu ușurință echilibrul emoțional atunci când vorbim cu ceilalți.

Nivelul energiei de care dispun safirele diferă de la o piatră la alta. Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este ca atunci când cumperi o piatră prețioasă scumpă să o faci numai de la un vânzător pe care îl cunoști. Dacă un vânzător îți spune că piatra este complet „naturală”, cel mai probabil nu spune adevărul. Marea majoritate a pietrelor prețioase sunt tratate termic sau iradiate. O piatră care poate accelera cu adevărat energia îți va vorbi, spunându-ți – pe limba ei, desigur – că dorește să o cumperi. Atunci când îți vorbește în limbajul ei sacru, în mod normal ar trebui să îi simți nivelul energetic.

Cuarțul fumuriu

Culoarea cuarțului fumuriu este rezultatul (natural sau artificial) al razelor gama și al impurităților de aluminiu. Culoarea variază de la maro la negru, iar uneori cenușiu.

Cuarțul fumuriu este vestit pentru capacitatea sa de a transmuta energia negativă într-o energie pozitivă. El are o mare capacitate de a absorbi și a elimina emoțiile indezirabile pe care le-ai proiectat în exteriorul tău. De aceea, este o piatră foarte bună pentru o cameră în care se practică vindecări.

Turmalina

Turmalina amplifică toate energiile spirituale. Ea are capacitatea de a ne reaminti de frumusețea creației.

Turcoazul

Turcoazul este folosit pentru diferite vindecări, îndeosebi pentru artrită. Reprezintă o punte de legătură între mintea materială și cea spirituală, pe care le ajută să coopereze.

Sfânta Pietrelor Prețioase: Hildegard von Bingen

Tradiția occidentală legată de vindecarea cu cristale provine în mare măsură de la Hildegard von Bingen, o călugăriță creștină născută în anul 1098 în Bermersheim, Germania. Hildegard a fost prima mare mistică dintr-o țară de limbă germană. Lucrarea ei, Scivias, care îi descrie viziunile spirituale, continuă să fie extrem de populară inclusiv în zilele noastre.

Se crede că Hildegard a fost inspirată să scrie tratatul medical Physica despre pietrele prețioase de către episcopul Marbod din Rennes, care a scris la rândul lui o carte despre acestea cu 60 de ani înainte. Alții susțin că la originea cărții sale au stat exclusiv viziunile ei.

Hildegard descrie următoarele 16 pietre prețioase și semiprețioase vindecătoare: agatul, ametistul, berilul, carneolul, calcedonia, crisolitul, crisoprazul, diamantul, hiacintul, jaspul, onixul, calcedonia de culoare verde, rubinul, safirul, sardonixul și topazul. Ea nu a prezentat binecuvântările directe ale pietrelor prețioase, probabil pentru a se proteja de atacuri. Prin urmare, ea nu le-a acordat acestora o conștiință proprie, dar a sugerat că sunt ostile răului și favorizează rezonanța cu Dumnezeu. Iată ce scrie ea:

„Fiecare piatră prețioasă conține foc și umezeală. Diavolul respinge, urăște și disprețuiește pietrele prețioase, întrucât își amintește că frumusețea lor a apărut înainte de căderea lui din grația divină, iar unele pietre prețioase sunt create de focul în care a fost pedepsit să sălășluiască, întrucât a fost cucerit de acesta, prin voința lui Dumnezeu.”

Așadar, este corect să spunem că metodele actuale de vindecare cu ajutorul cristalelor își au originea în misticismul creștin, nefiind considerate o erezie de către Biserica medievală.

De altfel, toate culturile lumii s-au folosit de pietrele prețioase și semiprețioase la fel ca Sfânta Hildegard, și deși au fost separate între ele de mii de ani, le-au atribuit în linii mari aceleași calități. Nativii americani, chinezii, indienii, egiptenii, romanii, grecii și aborigenii australieni au folosit pietrele prețioase și semiprețioase pentru vindecare. Această practică este veche de mii de ani.

Programarea obiectelor neanimate

Toate mineralele au capacitatea de a păstra amintiri și de a emite energiile care le-au fost date sau cu care au fost programate prin forța gândurilor. Această capacitate este maximă la cristale, acesta fiind motivul pentru care suntem atât de atrași de ele, dincolo de frumusețea lor: faptul că sunt păstrătoare ale memoriei și transmițătoare de energie.

Unul din lucrurile pe care le putem face cu un cristal este să descărcăm în el o formă-gând din cel de-al șaptelea plan și să îl programăm astfel încât să aibă capacitatea de a transmite energia gândului respectiv în întreaga casă.

Unul din motivele pentru care trebuie să facem astfel de descărcări este ștergerea amintirilor negative care există deja în ele. Un altul este dorința noastră de a ne alimenta cu respectiva energie.

Programează un obiect neanimat

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este ca acest obiect să fie încărcat cu capacitatea [numele capacității]. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Asistă la descărcarea programului de către Creator.

3. Dacă ai terminat, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu aceasta.

Noi ne putem încărca cu energie într-o manieră similară dacă plasăm diferite obiecte simbolice prin casă sau la birou. Unii oameni au imagini cu Iisus sau crucifixe, care reprezintă simboluri ale mântuirii. Alții preferă simbolul „OM”, care reprezintă sunetul emis de univers. Aceste simboluri anorganice nu au altă putere decât cea pe care le-o acordăm noi, neavând niciun alt impact în afara acestei energii. Aceasta este suficientă însă pentru a ne schimba în bine mediul exterior.

Dacă ai veni acasă la mine, ai constata că aceasta este un simbol al celor șapte planuri ale existenței. Astfel, păstrez în casă pietre prețioase pentru primul plan, zâne și plante pentru al doilea plan, pozele copiilor mei pentru cel de-al treilea, poze ale strămoșilor mei pentru cel de-al patrulea, simboluri ale maeștrilor pentru cel de-al cincilea și imagini de geometrie sacră pentru cel de-al șaselea. În acest fel, îmi reamintesc că fac parte integrantă din Tot-Ceea-Ce-Există.

Programează-ți mediul pentru a-ți îmbunătăți viața

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este ca tot ce există în mediul meu să îmi îmbunătățească viața. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Asistă la descărcarea programelor care îți pot îmbunătăți viața de către Creator, în obiectele din mediul tău.

3. Dacă ai terminat, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu aceasta.

Dacă vei începe să îți programezi obiectele din mediul în care trăiești, este posibil să constați că există foarte multe „lucruri” pe care nu ți le mai dorești. La fel ca și corpul tău, casa este o reflecție a ta. Dacă este plină de lucruri inutile, înseamnă că și mintea ta este plină de gânduri inutile. Dacă există o mare dezordine pe biroul tău, în bucătărie sau în frigider, fie ai copii mici, fie te simți extrem de împovărat. Această senzație provine din sentimentul că trebuie să duci pe umerii tăi întreaga povară a lumii. Fă-ți ordine în casă și în minte! Scapă de lucrurile care îți fură energia și care nu îți furnizează putere. Nu mai păstra hainele pe care nu mai ai intenția să le porți. Aruncă din casă toate lucrurile care nu îți mai slujesc. Nu vreau să spun neapărat că trebuie să îți cumperi mobilă nouă, dar merită să păstrezi numai lucrurile care îți plac și care te fac să te simți într-adevăr confortabil. Dacă nu îți mai place ceva, aruncă-l! În acest fel, vei face loc în viața ta pentru abundență.

Încărcarea mediului înconjurător

Atunci când te afli în starea teta, tu poți impregna fiecare obiect important din casă cu o formă-gând condensată, încărcându-l astfel cu o intenție pozitivă. Iată câteva exemple:

· Masa ta din bucătărie poate fi încărcată cu sugestia de a avea întotdeauna o abundență de alimente, iar oricine mănâncă la ea să se simtă sătul și satisfăcut.

· Pereții casei tale pot fi încărcați cu sugestia de a te proteja, astfel încât să te simți întotdeauna în siguranță.

· Canapeaua ta poate fi încărcată cu sugestia de a te simți confortabil și ospitalier.

· Statuile și pietrele din casă pot fi încărcate astfel încât să reflecte sacralitatea și să proiecteze abundența.

· Patul tău poate fi încărcat cu sugestia de confort, iubire, odihnă și spirit amoros.

· Tablourile pot fi încărcate cu gânduri de afecțiune, onorare și inspirație (în funcție de tema lor).

· Sculpturile pot fi încărcate cu simțul aprecierii frumuseții, măreției și puterii.

Încarcă-ți toate obiectele din casă și din spațiul tău personal cu intențiile tale. Acest exercițiu poate fi distractiv și plăcut.

Începe întotdeauna cu solul de sub tine și elimină fragmentele de suflet rămase în el, precum și eventualele spirite rătăcite.

Elimină spiritele rătăcite și fragmentele de suflet din sol, în zona în care locuiești

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este ca toate spiritele rătăcite și fragmentele negative de suflet să fie eliminate din acest sol. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Asistă la trimiterea spiritelor rătăcite și a fragmentelor de suflet în lumina lui Dumnezeu.

3. Dacă ai terminat, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu aceasta.

Personal, am acasă un cristal căruia i-am dat sarcina de a alunga toate spiritele rătăcite. Un altul are sarcina de a le transmite o energie pozitivă tuturor celor care îmi intră în casă. Toate cristalele și chiar tablourile din casa mea au o sarcină pe care le-am trasat-o printr-o descărcare de la Creator. Eu numesc acest lucru: super-feng shui. Recunosc că par ușor excentrică: nu pot să beau decât din cănile mele albastre în care am descărcat programul: „Tot ce beau din această cană este pur și plin de energie”.

Programează-ți toate obiectele din casă cu un scop specific. Nu uita că ele conțin amprentele energetice ale tuturor oamenilor care le-au atins în trecut. Te asigur că pentru un medium intuitiv acest lucru poate fi de-a dreptul copleșitor!

Protejarea casei

Dacă dorești să îți protejezi și să îți amplifici energia din casă, ia patru cristale, programează-le și pune-le în cele patru puncte cardinale ale proprietății sau apartamentului tău. În acest fel, vei crea un vortex energetic. Casa ta trebuie să aibă un vortex energetic pozitiv pentru a te simți odihnit și încărcat cu energie atunci când ieși din ea.

Dacă ai creat acest vortex și dacă ți-ai programat obiectele, decorându-ți casa cu cristale, aceasta va căpăta o semnătură energetică proprie, devenind un veritabil punct de atracție pentru spiritele rătăcite, alte spirite, îngeri și zâne, care sunt atrase de lumina ei. De aceea, este bine să îți purifici energetic casa de 20 de ori pe zi, punând clopoței de vânt în jurul ei.

Îngerii și zânele sunt atrași de clopoțeii de vânt. Îți poți programa casa să accepte energia zânelor, dar trebuie să precizezi că acestea trebuie să fie politicoase, nu răutăcioase. Dacă ai boluri tibetane, îngerii și zânele vor fi atrași de asemenea. În schimb, spiritele rătăcite și cele malefice nu suportă aceste sunete. Prin urmare, înconjurarea casei cu clopoței de vânt va împiedica pătrunderea în aceasta a energiilor necurate.

Atunci când atârni clopoțeii de vânt, încarcă-i cu programul: „Ori de câte ori scoți un clinchet, această casă și zona înconjurătoare sunt purificate de influențele negative”.

Ceasurile care au clopoței care răsună la fiecare oră pot fi de mare folos. Atunci când sunt plecată de acasă mult timp și nu are cine să îmi întoarcă ceasurile, mă bazez pe cele cu baterii și las clopoțeii lor să își facă treaba.

Echilibrarea capacităților psihice

Așa cum spuneam mai devreme, unii oameni intuitivi au o înclinație naturală de a crea vortexuri energetice. Între altele, puterea lor psihică generează o mare electricitate statică. Dacă acești oameni sunt echilibrați din punct de vedere emoțional, totul este în regulă, dar dacă nu sunt echilibrați, este posibil ca în prezența lor să apară mici probleme tehnice, cum ar fi arderea siguranțelor electrice, stingerea luminilor, oprirea ceasurilor, și așa mai departe. La început pare amuzant, dar după o vreme devine cam scump. De aceea, este foarte important ca mediumii să își păstreze echilibrul emoțional.

Am învățat acest lucru în urmă cu mulți ani, pe când lucram într-o fabrică de procesare a cartofilor ca specialist în controlul calității. Sarcina mea era să testez toate produsele pentru a vedea dacă conțin sulfați și aditivi. Ori de câte ori intram în uzină pentru a lua mostrele, aparatele pe lângă care treceam se opreau pur și simplu. Nu a durat mult până când ceilalți muncitori din fabrică și-au dat seama că mașinăriile lor se defectau întotdeauna când eram eu prin preajmă.

Lucrul într-o fabrică de cartofi este greu, de lungă durată și monoton. În consecință, muncitorii au început să mă cheme lângă aparatele la care lucrau, pentru a avea parte de o mică pauză. Inevitabil, cum mă apropiam de ele, aparatele se defectau. În acest fel, muncitorii respectivi puteau sta de povești timp de o oră, până când le era reparat utilajul.

Nici un utilaj nu îmi rezista. Puteam opri chiar și uriașii cilindri pentru producerea chips-urilor. Când eram supărată, puteam opri chiar și aparatele pentru raze X.

Într-o zi, am vizitat-o pe prietena mea Chris, care este la rândul ei medium. Am avut împreună o discuție emoțională despre viață timp de circa o oră, după care am plecat. A doua zi m-a sunat și mi-a spus:

- Vianna, te iubesc, dar o vreme ar trebui să nu ne mai vedem acasă la mine. Cât timp ai fost aici, mi s-au ars cuptorul cu microunde, televizorul și mașina de spălat.

Îmi amintesc că atunci când mama se enerva, în casă începeau să se întâmple lucruri ciudate. Odată, mama s-a enervat atât de tare pe iubitul ei că toate paharele din bufet au explodat. Este greu să îți păstrezi o relație în aceste condiții. Mintea umană este foarte puternică! Dacă ai ajuns să îți arunci în aer lucrurile, este semn că trebuie să te echilibrezi.

Dacă ești medium, este bine să știi că atunci când ești furios sau supărat nu este bine să conduci mașina, căci este posibil să defectezi circuitele electrice ale acesteia. Încarcă-ți toate aparatele electrice cu programul că sunt protejate de tine și că pot funcționa întotdeauna în preajma ta. Înainte de a folosi un aparat, încearcă să te calmezi. Dacă te urci în mașină într-o stare de agitație, repetă-ți că ești echilibrat. După o vreme, te vei obișnui cu acest exces de energie psihică, iar problemele nu se vor mai repeta la fel de des.

La antipod, este posibil să repari aparatele electrice și alte utilaje. În urmă cu 20 de ani am avut o mașină care putea merge numai cu iubire pură, cu credință și cu rugăciune. Îmi amintesc că odată, am făcut o manevră greșită, care a deteriorat mecanismul de încărcare cu benzină a motorului. Practic, benzina nu mai ajungea deloc în acesta. Când am ajuns la mecanicul auto, acesta mi-a spus că nu pricepea cum am reușit să ajung până la el cu mașina.

Cu o altă ocazie, mașina mea a avut niște probleme, așa că am ajuns din nou cu ea la mecanic. Acesta mi-a spus că sărise cureaua de transmisie, iar distanța dintre bujii era atât de mare încât nu înțelegea cum de mai mergea mașina.

Interacțiunea cu pământul

Energia ne influențează pe toți, dar de multe ori noi nu ne dăm seama cât de puternică este. Personal, am convingerea că oamenii se vindecă tot timpul spontan, dar își recreează apoi boala. Eu cred că acest lucru este direct legat de unii factori de mediu, cum ar fi absența undelor Schumann.

Undele Schumann ale pământului

În anul 1954, doi oameni de știință pe nume Schumann și König au raportat că au descoperit o pulsație electromagnetică naturală a pământului, numită la ora actuală „undele (rezonanța) Schumann”. Este vorba de niște unde naturale generate de trăsnete în spațiul dintre suprafața pământului și ionosferă. Trăsnetele pompează o energie în acest spațiu, făcându-l să vibreze pe o frecvență foarte joasă, care creează unde electromagnetice ce călătoresc în jurul pământului cu viteza luminii, înconjurându-l de 7,83 de ori pe secundă.

Un medic, dr. Ankermueller, și-a dat seama că această frecvență se corelează cu frecvența medie a undelor cerebrale alfa și a conchis că undele Schumann reprezintă în esență „undele mentale” ale pământului. El l-a contactat pe prof. Schumann, care a aranjat ca unul din doctoranzii pe care îi tutela, Herbert König, să analizeze chestiunea. Acesta a comparat electroencefalogramele umane cu câmpurile electromagnetice din mediul înconjurător și a confirmat că undele Schumann erau foarte apropiate de frecvențele alfa.

Cercetările ulterioare realizate de dr. Wolfgang Ludwig au arătat că semnalele electromagnetice create de oameni în atmosferă fac ca măsurarea corectă a undelor Schumann să fie aproape imposibilă în marile orașe. Primii cosmonauți și astronauți care au ajuns în spațiul cosmic, nemaifiind expuși undelor Schumann, au raportat migrene și un disconfort emoțional.

Chiar dacă marile orașe întrerup ritmul natural al undelor Schumann ale pământului, noi îi putem spune spiritului nostru să le creeze, compensând astfel absența lor.

Pământul ne vindecă

Noi interacționăm cu pământul în foarte multe feluri. Numeroși vindecători simt nevoia copleșitoare de a vindeca pământul de poluarea pe care au creat-o oamenii de la începutul revoluției industriale. Deși acest lucru este important, nu trebuie să uităm totuși că pământul știe să se vindece și singur.

Pământul conține înregistrări ale tuturor evenimentelor care s-au petrecut vreodată. Deși există o amprentă a tristeții în aceste amintiri stocate, pe care mulți mediumi o pot simți, asta nu înseamnă că pământul are nevoie de noi pentru a se vindeca. El este atât de bătrân că ciclul distrugerii și al renașterii s-a petrecut de foarte multe ori până acum. Noi nu putem înțelege decât într-o mică măsură cât de puternice sunt capacitățile de vindecare ale Mamei Pământ, datorită vieții noastre fizice foarte scurte. Spiritul nostru nemuritor va vedea însă o epocă în care pământul va renaște, iar natura se va reechilibra. Oricât de mult am distruge noi mediul, pământul va continua să supraviețuiască. Viața, moartea și renașterea sunt procese naturale ale planetei. Acesta este ciclul divin.

De bună seamă, asta nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic pentru a schimba modul în care utilizăm resursele naturale în momentul prezent. Noi trebuie să acționăm într-adevăr pentru protejarea mediului, astfel încât să nu ne distrugem mediul, și implicit existența noastră actuală.

Reține: dacă i se va da ocazia, pământul se va vindeca singur, iar noi trebuie să ne focalizăm asupra acestei energii vindecătoare, nu asupra tristeții și vinovăției pe care le simțim. Dacă putem accepta energia vindecătoare a pământului, acesta va deveni mai puternic.

Atunci când îi transmitem energie vindecătoare pământului, noi trebuie să acceptăm inclusiv propria sa energie vindecătoare. Chiar și o seră foarte iubită poate muri dacă nu îi receptăm iubirea. Dacă îi ceri acest lucru, pământul îți va transmite energia lui vindecătoare. Vei rămâne surprins cât de mare este aceasta, dacă te vei deschide în fața ei.

Focalizează-te în egală măsură asupra vindecării tale de către pământ și asupra vindecării pe care i-o transmiți pământului. Acesta te va vindeca, dar numai dacă nu ești prea ocupat să îl vindeci pe el. Cu cât vei investi mai multă energie pentru a vindeca pământul, cu atât mai mare va fi tristețea pe care o vei simți, căci există foarte multe straturi de tristețe îngropate în pământ. Dacă te vei concentra asupra acesteia, nu vei putea merge mai departe. Cel mai bine este să îi transmiți iubirea ta pământului și să îi accepți iubirea cu care îți răspunde. În acest fel, vei crea un ciclu divin între umanitate și pământ.

În trecut, triburile respectau acest ciclu divin, iar unele elemente ale sale continuă să supraviețuiască până astăzi. Nativii americani nu au uitat să accepte iubirea pământului. Acest lucru este înregistrat în memoria ancestrală a ADN-ului lor. Aborigenii australieni știu că trebuie să lase pământul să îi călăuzească, și nu invers (nu ei sunt cei chemați să călăuzească sufletul pământului).

Sufletul pământului este etern. L-am întrebat odată pe Creator când va veni sfârșitul acestei lumi și am aflat de la el că acesta va veni la mult timp după ce umanitatea nu va mai exista. Chiar dacă oamenii s-ar autodistruge, în câteva mii de ani pământul s-ar autoregenera, iar viața ar continua să existe pe el, fără noi. Acum că maeștrii au revenit în cel de-al treilea plan, probabilitatea de a evita distrugerea și de a schimba vibrația acestei planete într-una a iubirii a crescut până la 65%. Acest procent crește și scade zilnic însă, în funcție de alegerile noastre. Pe un anumit nivel al conștiinței noastre, noi suntem conștienți de acest lucru. Atunci când lucrurile se schimbă într-o manieră pozitivă, noi ne simțim bine inclusiv din punct de vedere fizic. Dacă șansele noastre de a ne salva vor scădea, vom simți cu siguranță dureri pe care nu le-am mai simțit până acum.

Până recent, umanitatea a făcut orice pentru a supraviețui, chiar și cu prețul afectării mediului înconjurător – sursa existenței noastre pe această planetă. Marea provocare care ne stă în față este depășirea acestor programe autodistructive.

Din păcate, oamenii par setați să creeze distrugeri și războaie. Există întotdeauna amenințarea unui război, undeva pe planetă. Această înclinație către conflicte a lăsat amintiri în sol și în conștiința colectivă a speciei noastre, care trebuie depășite pentru a putea supraviețui. Dacă devenim prea obsedați de amenințările legate de război, de oamenii uciși în trecut și de angoasa și distrugerea care ne amenință în viitor, societatea în care trăim va fi impregnată cu acest tip de conștiință.

Nu te mai teme de război, dezolare, negativitate și ură. Lasă energia pozitivă a pământului să te vindece. Înalță-te și conectează-te cu Tot-Ceea-Ce-Există, apoi declară: „Sunt deschis în fața iubirii pe care dorește să mi-o transmită această lume”. În acest fel, amintirile negative ale pământului nu te vor afecta.

Primirea unei vindecări de la Mama Pământ

1. Înalță-te în cel de-al șaptelea plan (vezi paginile 13-14) și dă comanda: „Creatorule a Tot-Ceea-Ce-Există, comanda este ca Mama Pământ să mă vindece, iar eu să accept acest lucru. Îți mulțumesc. S-a împlinit, s-a împlinit, s-a împlinit”.

2. Asistă la pătrunderea în spațiul tău personal a energiei vindecătoare a Mamei Pământ.

3. Dacă ai încheiat procesul, clătește-te cu energia celui de-al șaptelea plan și rămâi conectat cu aceasta.

Binecuvântările pământului

Binecuvântările sunt mai puternice decât blestemele

Când m-am mutat împreună cu Guy, acesta și-a propus să își repare vechea casă, nu să o schimbe cu alta, întrucât o iubea foarte mult. El mi-a promis că o va extinde și că o va repara. Am fost de acord, dar am descoperit foarte multe probleme legate de casă! Între altele, sistemul de încălzire și cel de purificare a apei erau afectate. În timp, am extins casa, iar lucrările de renovare pe care le-am făcut au fost prea numeroase pentru a le menționa aici.

Când am terminat, casa lui Guy s-a transformat într-un conac de țară foarte drăguț. Oricât de mult m-aș fi implicat însă în renovarea casei, nu am reușit niciodată să mă simt acasă la mine. Am programat-o, am eliminat eventualele blesteme asupra ei, pe scurt, am făcut tot ce am știut, dar degeaba! Ori de câte ori eliminam negativitatea din ea, ieșeau la lumină amintirile foștilor proprietari. Unele proveneau de la fosta soție a lui Guy și de la certurile dintre ei.

M-am tot gândit ce să fac, dar într-o bună zi am intrat în casă și mi-am dat seama că ceea ce simțeam erau amintirile lui Guy, nu ale casei. Guy simțea aceste lucruri, nu casa.

Așa se face că mi-am privit soțul în ochi și i-am spus:

- Știi, te iubesc, dar eu mă mut de aici.

Guy mi-a spus că nu avea de gând să se mute decât într-o casă cu foarte mulți copaci în jur. Am manifestat amândoi ceea ce ne doream și în numai o săptămână am găsit o casă cu mii de copaci în jur.

Ne-am propus apoi să vindem vechea casă. La început nu am găsit cumpărători, căci Guy era încă atașat de ea. Am ieșit din spațiul meu personal și m-am înălțat pentru a vedea dacă exista vreo energie care îl lega de vechiul pământ printr-un blestem. Cu această ocazie, am descoperit că ceea ce îl lega de pământ nu era un blestem, ci o binecuvântare. Fostul teren i-a transmis o binecuvântare pentru că a avut grijă de el. Cu permisiunea lui Guy, am eliminat binecuvântarea și i-am permis pământului să îl binecuvânteze pe noul proprietar. În continuare, lui Guy i-a fost ușor să se adapteze la noua noastră viață.

În numai o săptămână, am reușit să vindem vechea casă. Câteva luni mai târziu, s-a întâmplat să îmi conduc mașina pe lângă ea și am simțit că pământului nu îi plăceau noii proprietari. La scurt timp, aceștia au vândut casa și pământul unui om de la țară care știa cum să aibă grijă de o casă și de terenul aferent. De această dată, am simțit că vechea proprietate a lui Guy era din nou fericită.

Noua casă pe care am cumpărat-o mă aștepta să o îngrijesc. Era scoasă la vânzare de peste un an, dar nimeni nu o cumpărase. Mi-am dat seama de îndată ce am văzut-o că acest lucru se datora faptului că potențialii cumpărători erau speriați de adolescenta care locuia acolo, sau de spiritul tatălui ei, care se sinucisese în casă. Pe mine nu m-au speriat însă aceste lucruri, așa că eu și cu Guy ne-am întors ca să vedem mai bine proprietatea.

Când am vizitat a doua oară casa, am rămas singură în ea o vreme. Vocea casei mi-a spus să merg la etaj și să caut un anumit birou. Pe acesta se afla un act de proprietate pe care scria cu cât cumpărase actuala proprietară casa, o sumă extrem de diferită de cea pe care o cerea acum pe ea și care era astronomică. Mi-am dat imediat seama ce sumă îi puteam oferi pentru a o convinge să vândă casa. I-am făcut două oferte, iar ea a acceptat-o pe a doua. Obiectele, casele și celelalte lucruri au propriile lor sentimente, și adeseori este o binecuvântare să ai grijă de ele.

Pământul însuși exercită o veritabilă vrajă asupra proprietarilor săi. El își combină energiile cu cele ale plantelor, copacilor și animalelor de pe el, pentru a se asigura că oamenii vor avea grijă de ele. Acest lucru nu este ceva rău, atât timp cât proprietarul este conștient de el. Unele terenuri își resping însă proprietarii. În mod normal, între pământ și proprietarul său ar trebui să existe o relație sănătoasă. Orice energie pe care i-o transmiți unei plante se întoarce reflectată la tine – amplificată. Prin urmare, dacă îi transmiți unei plante iubire, aceasta se va întoarce la tine, iar relația dintre tine și ea nu te va sec

Preț
Preț 45.00 RON
Discount
Discount 10 %
Preț final
Preț final 40.50 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-028-2
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 312
Formatul în cm. (l x L x g)
Formatul în cm. (l x L x g) 13 x 20 x 1.3
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-756-028-2
Traducerea din limba engleză
Traducerea din limba engleză Cristian HANU
Titlul original
Titlul original Seven Planes of Existence: The Philosophy Behind the ThetaHealing® Technique
Greutate
Greutate 0.304 kg.
Link
Link https://www.thetahealing.com/
Publicat online
2021-12-26
Afișat de
22557 ori
Apreciere
5 / 5 (2)
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș