Oare de ce ni se pare că emoțiile sunt automate? Oare gândurile
raționale controlează cu adevărat emoțiile? Cum afectează emoțiile
boala? Cum putem să-i ajutăm pe copiii noștri să-și dezvolte inteligența
emoțională? Cum iau naștere emoțiile
răspunde la aceste întrebări și la multe altele, dezvăluind ultimele
cercetări și ineditele aplicații practice ale noii științe a emoției,
minții și creierului.
Cum iau naștere emoțiile. Viața secretă a creierului
Stocurile se epuizează rapid, rezervă acest produs și hai la
librăria Adevăr Divin din Brașov, Str. Zizinului, nr. 48, pentru a-l prelua personal.
(Unele produse pot avea discount suplimentar în librărie.)
Vei fi contactat(ă) telefonic de un reprezentant divin.ro pentru confirmarea disponibilității,
în intervalul Luni-Vineri orele 9:00 - 17:00,
deci te rugăm să introduci un număr de telefon corect și actual.
Emoțiile par experiențe automate, asemenea unor reacții incontrolabile față de lucrurile la care ne gândim ori de situațiile pe care le trăim. Foarte multă vreme, oamenii de știință au acceptat această idee, susținând că emoțiile sunt moștenite genetic, întipărite în corpul sau în creierul uman. Dar, în prezent, știința emoțiilor cunoaște o transformare revoluționară, asemănătoare cu aceea produsă de descoperirea relativității în fizică și a selecției naturale în biologie – iar această schimbare de paradigmă are implicații uriașe pentru noi toți.
În primele rânduri ale acestei revoluții se află psihologul și neurocercetătorul Lisa Barrett, a cărei teorie despre emoții permite o înțelegere mai profundă a minții și creierului, propunând și o perspectivă nouă asupra naturii umane. Cercetările sale infirmă ideea potrivit căreia emoțiile ar fi localizate în părți distincte ale creierului și ar avea un caracter universal. Ea demonstrează că emoțiile sunt construcții de moment, realizate de sisteme fundamentale care interacționează la nivelul întregului creier și sunt susținute de experiențele de învățare de pe parcursul întregii vieți. Această nouă teorie implică faptul că noi jucăm un rol mult mai important în viața noastră emoțională decât am fi crezut. Repercusiunile sale zguduie deja din temelii nu doar psihologia, ci și medicina, sistemul juridic, educația copiilor, meditația și chiar sistemele de securitate din aeroporturi.
Cuprins:
Căutarea „amprentelor” emoției Emoțiile sunt construite Mitul despre emoțiile universale Originea senzațiilor Concepte, scopuri și cuvinte Cum creează creierul emoții Emoțiile ca realitate socială O nouă perspectivă asupra naturii umane Cum ne stăpânim emoțiile Emoție și boală