Cartea vă oferă liste cu alimente în funcție de indicele lor glicemic, controlul glicemiei însemnând mai mult decât scăderea în greutate, ci și diminuarea riscului de apariție a unor boli precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare.
Indicele glicemic. Concept-cheie în dieta MONTIGNAC
9.537.63RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „Indicele glicemic” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Conceptul de indice glicemic, folosit în mod revoluționar de Michel Montignac încă din 1986, redefinește principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, măsoară capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adică al zahărului din sânge) în raport cu o scară de valori având ca punct de referință glucoza. Montignac demonstrează că alimentele cu IG scăzut (legume, fructe proaspete) își eliberează treptat energia în organism și duc la o senzație prelungită de sațietate. În schimb, cele cu IG mare (pâinea albă, cartofii prăjiți) produc energie pe durată scurtă, organismul simțind repede nevoia unei noi gustări.
După o primă parte de teorie a nutriției, axată pe conceptul de IG, cartea vă oferă liste cu alimente în funcție de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu înseamnă doar scăderea în greutate, ci și diminuarea riscului de apariție a unor boli precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare.
Cuprins:
CUPRINS
INTRODUCERE..... 7
Glicemia..... 18
Secreția de insulină..... 19
Efectele răspunsului insulinic..... 20
Hiperinsulinismul, cauză funcțională a luării în greutate.... 22
Glucidele asemănătoare și glicemiile diferite..... 23
Efectele metabolice induse..... 24
Care sunt efectele secundare?..... 25
CONCEPTUL DE INDIC GLICEMIC….. 27
Descoperirea indicelui glicemic(IG)..... 27
Indicele glicemic și slăbitul..... 30
Clasificarea zaharurilor în rapide și lente este falsă!..... 30
Alimentele moderne și transformate industrial..... 43
Ce mâncau strămoșii noștri?..... 49
De ce în Statele Unite un locuitor din trei este obez?..... 51
De ce locuitorii țărilor latine sunt mai slabi?..... 53
Obiceiuri alimentare în derivă….. 53
FACTORII CARE MODIFICÃ INDICELE GLICEMIC….. 56
Structura amidonului….. 57
Variațiile indicelui glicemic….. 59
În concluzie….. 75
AVERTISMENTE PRIVIND INDICII GLICEMICI….. 80
Nu vă încredeți în clasificarea indicilor glicemici!..... 81
Clasificarea corectă….. 82
Atenție la indicațiile contradictorii!..... 83
Conceptul de încărcătură glicemică….. 85
TABELUL INDICILOR GLICEMICI….. 90
Clasificare alfabetică….. 91
Clasificare în funcție de vlaoarea IG….. 106
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini
118
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L)
13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N.
978-973-675-636-8
Traducerea din limba franceză
Traducerea din limba franceză
Andreea Bednarovschi
Titlul original
Titlul original
Découvrez les index glycémiques avec Michel Montignac expert en amaigrissemnet