Superimunitatea

Autor:
Editura:

Ghid fundamental pentru stimularea mijloacelor de aparare ale organismului

Superimunitatea ne explică științific care sunt originile afecțiunilor întâlnite în țările occidentale și propune soluții viabile pentru un stil de viață sănătos. În mod cert, o voi recomanda tuturor pacienților mei! Dr. Garth Davis, director medical al secției de chirurgie de slăbire a Memorial City Hospital din Houston, Texas
Superimunitatea. Ghid fundamental pentru stimularea mijloacelor de aparare ale organismului

37.57 31.94 RON (Stoc 0)

Detalii:

Pornind de la câteva întrebări esențiale, cum ar fi: De ce unii dintre noi se îmbolnăvesc mai des decât alții?

Ce ne face mai predispuși la boli? Suntem condamnați să ne îmbolnăvim și noi când se îmbolnăvesc colegii sau membrii familiei? Există vreun secret al păstrării sănătății? – autorul ne pune la dispoziție un ghid cuprinzător pentru o sănătate înfloritoare. Bazată pe cele mai noi cercetări științifice, cartea de față ne arată cum putem deveni aproape complet imuni la răceli, gripe și alte infecții.

Schimbându-ne alimentația și combinând alimente care au proprietăți puternice de întărire a imunității, putem să prevenim instalarea celor mai răspândite afecțiuni ale timpurilor moderne.

Cu toții avem capacitatea de a trăi mai sănătoși, mai puternici și mai mult. A venit vremea să afli despre superimunitate.

Cuprins:

Introducere. Ce este superimunitatea? ........................... 11

Capitolul 1. Mâncare egal sănătate ............................... 23

Capitolul 2. Eșecul medicinei modeme ......................... 57

Capitolul 3. Superalimente pentru superimunitate ........ 84

Capitolul 4. Ce trebuie să știm despre răceală și gripă ..... 120

Capitolul 5. Carbohidrați, grăsimi și proteine sănătoase ..... 150

Capitolul 6. Alegerile corecte .................................... 183

Capitolul 7. Meniuri și rețete ..................................... 236

Glosar ..................................................................... 310

Note ....................................................................... 321

Mulțumiri ............................................................... 361

Fragment:

Introducere

Ce este superimunitatea?

Tocmai mi-am dat seama că, acum doi ani și jumătate, mi-am început împreună cu tine minunata călătorie ca să-mi recapăt sănătatea și nu numai că am slăbit 45 kg, dar nu am mai luat niciun virus, nicio răceală și nicio gripă de-atunci. Ținând cont de faptul că timp de peste 30 de ani bătuți pe muchie am făcut în fiecare iarnă o bronșită nenorocită și am tușit ca o apucată șase săptămâni, această libertate este chiar minunată – în mai multe feluri decât acela de a preveni obezitatea, cancerul, diabetul de tip II și bolile de inimă.

Emily Boller

Superimunitatea poate fi definită cel mai bine ca sistemul imunitar al organismului funcționând la potențialul maxim. Știința modernă a avansat până în punctul în care avem dovezi care atestă că materiile prime și factorii de nutriție adecvați pot dubla sau chiar tripla puterea de protecție a sistemului imunitar. Dacă înveți să atribui fiecare receptor celular factorului nutritiv potrivit și să satisfaci nevoile fiecărei celule, mijloacele de apărare ale organismului capătă calități de supererou – și cu greu te vei mai îmbolnăvi vreodată. Fapt și mai important, această schimbare de la imunitate medie la superimunitate îți poate salva viața.

Adevărul este că e nevoie acum de superimunitate mai mult decât oricând. în Statele Unite ale Americii, adulții se pot aștepta să răcească de două până la patru ori pe an, iar copiii pot face șase până la zece răceli pe an. Toate aceste răceli sărăcesc economia SUA de aproximativ 40 de miliarde de dolari în costuri directe și indirecte. Pe deasupra, să fii bolnav nu e vreo distracție. Gripa, de exemplu, poate cauza o îmbolnăvire îndelungată și gravă. Având în vedere avertismentele autorităților sanitare privitoare la o nouă epidemie de gripă și la răspândirea globală a bolilor virale, este de importanță vitală să ne menținem sistemul imunitar puternic și să cunoaștem pașii pe care trebuie să-i urmăm ca să ne protejăm pe noi înșine și familiile noastre. La persoanele lipsite de un sistem imunitar care funcționează bine, o infecție ușoară poate trena săptămâni întregi; mai grav chiar, poate conduce la consecințe serioase, cum ar fi afecțiuni cardiace, paralizia nervilor, ori se poate complica cu o infecție bacteriană greu de tratat, cum ar fi pneumonia, care pune în pericol viața.

Sistemul imunitar ne protejează și împotriva cancerului. Aceleași celule albe și alte componente ale sistemului imunitar, care sunt folosite pentru a lupta împotriva infecțiilor, sunt utilizate și la recunoașterea propriilor celule atunci când devin anormale și la îndepărtarea lor înainte de a se transforma în tumoare sau în cancer.

Sistemul imunitar este ca un înger care veghează asupra vieții noastre și ne protejează de riscurile din jur. Cu superimunitate poți avea o viață mai sănătoasă, mai fericită, cu confort sporit și productivitate mai mare. Superimunitatea te poate face să crești marja longevității, pentru că plasează un câmp protector în jurul organismului, reducând radical riscul agasantelor infecții minore și chiar al cancerului.

În zilele noastre suntem expuși mai mult ca niciodată la infecții mai periculoase decât până acum, venite din toată lumea. Trecem în mod obișnuit prin aeroporturi și călătorim în avioane ticsite cu călători internaționali, care au venit în contact cu microbi exotici și nou creați, trecem prin școli și spitale unde sunt în circulație bacterii care și-au dezvoltat rezistență la antibiotice. Cercetătorii sugerează că schimbările de mediu, sociale și de nutriție au ajutat la declanșarea unei explozii fără precedent a infecțiilor: peste 35 de infecții noi au invadat lumea în ultimii 30 de ani. Rata mortalității din cauza bolilor infecțioase, în SUA, este acum dublă față de cât era în anul 1980, ajungând până la 170.000 pe an. În condițiile în care există peste două miliarde de oameni care călătoresc cu avionul în fiecare an, posibilitatea apariției unor afecțiuni virale grave ne amenință și mai mult în viitor.

În prezent, o afecțiune, odată apărută, tinde să se globalizeze rapid prin intermediul călătoriilor și comerțului. Se crede, de exemplu, că virusul Nilului de Vest a ajuns la New York din locul lui de baștină din Orientul Mijlociu prin intermediul unei păsări infectate aduse cu un vapor sau un avion. În decurs de șase săptămâni după ce a apărut pentru prima oară, în noiembrie 2002, SARS (sindromul acut respirator sever) s-a răspândit în întreaga lume, transportat de călători în necunoștință de cauză. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 8000 de oameni au fost infectați cu această afecțiune virală gravă și aproximativ 800 au decedat în cele din urmă în cursul epidemiei,? Cu siguranță, aceasta nu va fi ultima afecțiune virală care va călători dintr-o regiune a globului în alta, răspândindu-se rapid în zonele intens populate, însă a stabilit un record al transmiterii de la un continent la altul.

În afara riscului sporit de infecții periculoase care fac înconjurul globului, mai există o epidemie modernă care afectează un larg segment al populației: cancerul. Probabilitate a ca, pe durata întregii vieți, o persoană să fie diagnosticată cu o formă de cancer invaziv este de 44 la sută la bărbați și de 37 la sută la femei. Pe de altă parte, însă, ca urmare a vârstei medii mai mici de diagnosticare a cancerului de sân, în comparație cu alte forme majore de cancer, femeile au o probabilitate ceva mai mare de apariție a cancerului înainte de 60 de ani. Actualmente, în SUA, un deces din patru este provocat de cancer. Tendința statistică pentru femei este sumbră: cancerul de sân, de care aproape că nu se auzise în urmă cu 100 de ani, afectează acum o femeie din opt pe parcursul vieții, existând indicii că incidența poate să crească în următoarele câteva decenii.

Împreună putem răsturna aceste tendințe statistice. Cercetările din domeniul medicinei nutriției ne-au demonstrat că există o cale sigură de întreținere a sănătății și de luptă împotriva îmbolnăvirilor, în toate formele lor.

Cred că cercetările și informațiile de nutriție din aceste pagini sunt esențiale și trebuie să devină cunoștințe generale. Alimentația modernă provoacă o reducere tragică a competenței imunitare. Din cauza creșterii consumului de alimente procesate, a alimentelor „contrafăcute”, a aditivilor alimentari și a tuturor elementelor declanșatoare de cancer care sunt conținute de acestea, mediul alimentar actual ne compromite sănătatea. Trebuie să intervenim cu cercetări relevante din domeniul științei nutriției și să le dăm oamenilor posibilitatea să se protejeze singuri inainte să resimțim degradarea continuă a stării noastre de sănătate, inainte să explodeze o masivă epidemie potențial letală și înainte să fim martorii unui al doilea val exploziv de cancer.

Superimunitatea se află chiar la îndemâna noastră.

Înainte să discutăm cum, este important să afli câte ceva despre competența sistemului imunitar și ce poți face pentru tine și pentru sănătatea ta.

Mai multă asistență medicală nu este răspunsul

Trăim într-o sferă a progreselor rapide ale științei și multe din aceste cunoștințe pot fi aplicate pentru a ne ajuta să trăim mai bine, mai mult și mai fericiți ca niciodată. Însă dă-mi voie să te avertizez: expunerea la îngrijiri medicale mai numeroase, la mai multe medicamente, vaccinuri și la mai mulți medici nu generează superimunitate. De fapt, asistența medicală face parte din problemă, nu din soluție.

Când cei mai mulți dintre noi se gândesc la medicina preventivă și la îngrijirea adecvată a sănătății, avem în vedere injecții, administrarea de medicamente sau efectuarea de teste de diagnosticare. Aceste produse și servicii ne sunt vândute de 50 de ani și am acceptat un sistem de convingeri care pune semnul de egalitate intre amplificarea asistenței medicale și o mai bună stare de sănătate, șansă de supraviețuire și longevitate. Această ecuație nu este pur și simplu adevărată.

De fapt, Kaiser Health Foundation, care a studiat aprofundat acest subiect, a stabilit că o treime din cheltuielile medicale sunt destinate unor servicii care nu îmbunătățesc starea de sănătate sau calitatea îngrijirilor – și chiar pot să agraveze situația! Tot mai mulți oameni sunt din ce în ce mai bolnavi. Lipsa asistenței medicale nu este problema și o asistență medicală mai amplă cu siguranță nu constituie răspunsul.

Pacienții noi pe care ii primesc zilnic în cabinet sunt excelente exemple. Oamenii pot să facă o răceală sau o gripă care trenează săptămâni de-a rândul și, pe urmă, capătă o tuse care persistă alte câteva luni. Adeseori vedem că pacienților le apar dureri de cap de la o sinuzită, care persistă câteva luni după o răceală simplă. Cele mai minore îmbolnăviri se pot transforma în calamități majore, necesitând din ce in ce mai multe medicamente. Medicamentele pot să fie de ajutor inițial, dar, după o vreme, încetează să-și mai facă efectul și problema inițială reapare, adeseori mai gravă decât înainte. Aceste complicații medicale se produc din cauza afectării imunității, care rezultă de pe urma unei combinații de hrănire neadecvată și administrare de medicamente, care a degradat capacitatea organismului de a se proteja singur.

Laura Kaminski este un minunat exemplu al modului în care o hrănire adecvată poate să ajute la repararea sistemului imunitar, făcându-l mai puternic ca niciodată. Laura, o fostă pacientă de-a mea, mi-a scris despre experiența prin care a trecut:

Eram alergică la polen, iarbă, copaci, rugină și pisici și sufeream de o rinită cronică. După ce am efectuat un tratament cu antihistaminice, având nevoie de antibiotice în mod repetat, am făcut infecții recurente ale tractului urinar și infecții bacteriene ale sinusurilor. Am încercat diete alimentare una după alta, în speranța de a scădea în greutate; aveam o poftă nebună de mâncare și mă simțeam vinovată de obiceiurile mele alimentare. Eram ca într-un carusel, îmbolnăvirile venind una după alta, cu tot mai multe medicamente și încă nu implinisem 40 de ani.

În cele din urmă, după ce ți-am citit cartea, lucrurile au început să devină logice; mi-am dat seama că sistemul meu imunitar era slab. Am dat jos cele 7,5 kg de care voiam să scap de ani de zile și, în decurs de câteva săptămâni, m-am simțit într-o formă mentală mai bună, iar stomacul a încetat să mă mai deranjeze. Partea cu adevărat incitantă a intervenit șase luni mai târziu, când mi-am dat seama că dispăruseră alergiile. Puteam în sfârșit să respir liber și alergiile, infecțiile sinusurilor și frecventele infecții ale tractului urinar dispăruseră pur și simplu. Nu mai am nevoie de medicamente. Am descoperit că este într-adevăr posibil să te bucuri de o stare de sănătate extraordinară și acest lucru este minunat.

Experiența prin care a trecut Laura ne stă la dispoziție tuturor. Această nouă știință despre care ești pe cale să afli din paginile care urmează este prea valoroasă ca să rămână ascunsă în biblioteca de la sub solul unei facultăți de medicină. Toți oamenii trebuie să știe că și ei își pot transforma viața.

Majoritatea dintre noi nu știm modul în care o imunitate slăbită, obișnuită la persoanele care au o alimentație americană standard, ne expune mai mult.

Un sistem imunitar slăbit nu numai că ne face vulnerabili la gripă și la alte afecțiuni, ci avem dovezi care arată că abuzul de antibiotice și de alte medicamente poate să contribuie la apariția cancerului.

Un studiu publicat în Joumal of the American Medical Association (lAMA) aduce dovezi că tratamentul cu antibiotice este asociat cu un risc sporit de apariție a cancerului de sân. Autori din cadrul National Cancer Institute (parte a National Institute of Health din Bethesda, Maryland), de la Universitatea Washington din Seattle și de la Fred Hutchinson Cancer Centre, de asemenea din Seattle, au formulat concluzia că, pe măsura creșterii numărului de antibiotice administrate femeilor participante la studiu, sporea și riscul de a face cancer de sân.

Autorii acestui studiu al JAMA au descoperit că femeile care primiseră peste 25 de rețete – într-un interval mediu de 17 ani – se confruntau cu un risc dublu de apariție a cancerului de sân comparativ cu femeile care nu luaseră niciun antibiotic. Pe de altă parte, chiar și femeile care primiseră între una și douăzeci și cinci de rețete în același interval de timp se confruntau cu un risc sporit; aveau șanse de aproximativ o dată și jumătate de ori mai mari de a fi diagnosticate cu cancer la sân, comparativ cu femeile care nu luaseră antibiotice. Autorii au descoperit un risc sporit la toate clasele de antibiotice pe care le-au studiat.

Îmi amintesc prima prelegere de farmacologie pe care am audiat-o la Facultatea de .Medicină, în care profesorul a subliniat: „Puteți fi siguri, toate medicamentele sunt toxice și pot chiar să grăbească moartea. Trebuie să fie folosite numai după cântărirea atentă a raportului riscuri/beneficii, deoarece toate prezintă riscuri considerabile.” Dacă asociem alimentația săracă în factori nutritivi – și slăbiciunea rezultantă a sistemului imunitar, care duce la îmbolnăviri frecvente – cu uzul și abuzul de medicamente, inclusiv antibiotice, vaccinuri și medicamente imunosupresoare pentru afecțiunile autoimune, avem un motiv bun pentru explozia ratei de incidență a cancerului pe parcursul ultimilor 70 de ani. însă putem schimba această evoluție.

Acest cazan vrăjitoresc al carențelor alimentare asociat cu abuzul și dependența de medicamente este distrugător pentru sănătate pe măsură ce înaintăm în vârstă. Dacă și tu, asemenea Laurei, te simți rău tot timpul, dacă ești excesiv de dependentă de medicamente doar pentru a te simți „normal”, aceasta ar trebui să-ți declanșeze un semnal de alarmă. Infecțiile frecvente sunt asemenea unei alarme a imunității organismului. O stare de sănătate excelentă nu se referă la cum te simți pentru moment, se referă la cât de rezistent este sistemul tău imunitar la microbi, ceea ce reflectă, de asemenea, cât de rezistent ești la cancer. Este un subiect grav, care poate fi inconfortabil de discutat, însă

Pag. 11 – 19

Preț
Preț 37.57 RON
Discount
Discount 15 %
Preț final
Preț final 31.94 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8309-15-6
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 361
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8309-15-6
Traducerea din limba engleză
Traducerea din limba engleză Bogdan Chircea
Titlul original
Titlul original Super Immunity. The Essential Nutrition Guide for Boosting youzr Body`s Defenses to Live Stronger, Stronger, and Disease Free
Publicat online
2012-10-19
Afișat de
22549 ori
Apreciere
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș