Mierea – Proprietăți și utilizări

În această carte sunt prezentate varietățile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar și sortimentele românești cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie și în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase rețete pentru sănătate, ușor de realizat și la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum și un număr impresionant de rețete de mâncăruri sărate, deserturi și băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii .
Un deliciu de culoarea chihlimbarului
Mierea în istorie
Un dar al albinelor
O ierarhie complexă
De la flori la miere
Mâna omului
Mierea și legislația
Eticheta
O sursă de sănătate și bunăstare
Chimia mierii
Proprietățile terapeutice
Varietăți de miere
Mierea polifloră
Mierea monofloră
Alte sortimente de miere româneasc?
Sortimente mediteraneene din Italia
Mierea în cămară, în bucătărie și în cosmetică
Conservarea
Ingredient cosmetic
În bucătărie
Creme, balsamuri și împachetări
Rețete pentru bunăstare și sănătate
Mierea ca elixir
Lichioruri, ceaiuri, sucuri ți siropuri
Mierea în bucătărie
Mâncăruri sărate
Deserturi rustice