O carte de referință a psihologiei, Terapia centrată pe client relevă, după cum se exprimă însuși autorul, „unicitatea relației pe care fiecare terapeut o formează cu fiecare client”.
Terapia centrată pe client. Practica ei actuală, implicații și teorie
69.0055.20RON
(Stoc 0)
×
Anunță-mă când „Terapia centrată pe client” e disponibil(ă)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Cartea aduce în lumină o dublă perspectivă asupra practicii psihoterapeutice: aceea a clientului și aceea a terapeutului, îngemănate într-un proces de transformare având drept scop devenirea persoanei. Prezintă numeroase cazuri de terapie individuală (cu adulți și copii) și de grup redate verbatim. De asemenea, conturează o nouă perspectivă asupra managementului, educației și formării viitorilor psihologi practicieni, în care accentul este pus asupra potențialului individului. În cele din urmă, este formulată o teorie a personalității și a comportamentului pe baza principiilor psihologiei umaniste. Cartea este valoroasă pentru specialist, care se confruntă, citind-o, cu numeroasele exemple ale unei relații terapeutice autentice, profund umane. În același timp, este valoroasă pentru cititorul profan, pentru care psihoterapia poate deveni o cale către autocunoaștere, acceptare de sine și transformare.
Cuprins:
Introducere la ediția în limba engleză
PrefațăPartea I. O perspectivă actuală asupra terapiei centrate pe clientCapitolul 1. Caracterul evolutiv al terapiei centrate pe clientCapitolul 2. Atitudinea și orientarea consilieruluiCapitolul 3. Relația terapeutică așa cum este trăită de clientCapitolul 4. Procesul terapieiCapitolul 5. Trei probleme ridicate de alte perspective: transfer, diagnoză, aplicabilitatePartea a II-a. Aplicarea terapiei centrate pe clientCapitolul 6. Terapia prin joc de Elaine Dorfman M.A.Capitolul 7. Psihoterapia centrată pe grup de dr. Nicholas HobbsCapitolul 8. Conducerea și administrația centrate pe grup de dr. Thomas GordonCapitolul 9. Predarea centrată pe studentCapitolul 10. Formarea consilierilor și a terapeuțilorPartea a III-a. Implicații pentru teoria psihologicăCapitolul 11. O teorie a personalității și comportamentuluiBibliografie Index