4013 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Crezi că știi să trăiești?! Alimentația și longevitatea - o nouă abordare holistică |  » Coperta | Cartea conține noțiuni și concepte originale, precum cele legate de structura informațională a alimentelor, intoxicarea și dezintoxicarea digitală, planul creației divine, dar și informații despre calitatea nutrienților care hrănesc viața și ne ajută să trăim o viață de calitate. Partea a doua a cărții descrie tehnici și metode de întinerire, precum și alimente sau atitudini psihologice care ajută corpul să îmbătrânească frumos.
| Afișat de 22221 ori. |
| Preț raft: | 35.00 RON | |
Reducere: | 9% | Preț site: | 31.85 RON
* | |
Contact
|
RUGĂCIUNE
7
Să învățăm... să trăim! 9
Numai Viața poate hrăni Viața 9
I. DESPRE CARTE 19
II. INTRODUCERE: Viața, Știința, Credința 25
Intoxicarea digitală - Aruncarea vieții noastre și a copiilor în existența
virtuală. Desocializarea 26
Dezintoxicarea digitală 31
Știința și credința. Civilizația informatizată 35
Intuiția - o caracteristică a inteligenței umane 36
1. GENEZA - UNIVERSUL 39
1.1. Ce presupune știința despre nașterea Universului 39
Paradoxul informației 40
Este știința actuală o știință adevărată, obiectivă? 46
1.2. Ce spune teologia despre nașterea Universului 49
Informația 53
Cuvântul și informația 64
Trupul, prin păcatele lui, poate condamna sufletul 66
2. OMUL ȘI NATURA, CREAȚIA 69
2.1. Cuvântul divin - cuvântul uman 69
Ce este atât de special la OM? 71
2.2. Hrana, vindecarea și autovindecarea 76
2.2.1. Alimente care hrănesc viața și alimente care introduc în corp virusuri
informaționale 78
Piramida calității alimentului 83
2.2.2. Importanța rugăciunii în prepararea hranei 87
2.2.3. Mâncarea ca divertisment, ca plăcere sau păcatul eater-tainmentului 89
Ce este alimentul cultural? 92
Boli de blocaj alimentar 95
Grâul și porcul - modificări genetice dramatice 96
Tradițiile alimentare 104
Laptele 105
Alimentele ecologice (sinonim cu biologice, organice) 106
Gastronomia 106
2.2.4. Prelucrarea informației alimentului în organismul uman - Informația
matricei alimentare 108
Conștiința, Cuvântul Divin și legile naturale ale vieții 111
Păcatul care se transferă la om sub forma mâncării 113
Boli ale gustului nefiresc și ale plăcerii. Calitatea alimentelor 121
Mâncăm fără să ne hrănim. Deficiențe nutriționale 124
2.2.5. Destinul și genele 126
Alimentația săracă în nutrienți duce la îmbătrânire precoce 129
Nașterea fără dureri și personalitatea narcotică a copilului 130
2.2.6. Postul și sărbătorile 131
Omul - ființă omnivoră 133
Restricția calorică intermitentă - postul laic 136
Postul alimentar, insulina și slăbirea sănătoasă 137
Stresul psiho-socio-emoțional Agitația lumii moderne, uitarea de Dumnezeu 140
Când îngrașă și când slăbește stresul?! 141
Ce îngrașă mai mult? Grăsimile sau zaharurile rafinate 143
Paradoxul colesterolului alimentar 146
Alimente și suplimente alimentare recomandate în prevenția bolilor
cardiovasculare și cerebrovasculare 149
Postul și creierul - Starea de spirit 155
Postul și longevitatea 156
Practica postului intermitent 161
Postul terapeutic 163
Cancerul și postul 164
Cum acționează postul în prevenția cancerului? 167
Postul religios 169
Postul Paștelui, al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos 172
Postul Sfinților Apostoli - Sânpetrului și Postul Sfintei Fecioare Maria, Maica
Domnului (1-14 August) 173
Postul Crăciunului, Nașterea Domnului Iisus Hristos (15 noi-24 dec) 174
Cu ce fel de mâncare se ține Postul Religios? 178
3. CÂTEVA CUVINTE DESPRE FAMILIE ȘI SOCIETATE 182
Partea a II-a 189
PREVENȚIA ÎMBĂTRÂNIRII
PRECOCE 189
Alimente,
substanțe biologic-active și tehnici pentru menținerea tinereții 189
1. OMUL, O ABORDARE HOLISTICĂ 190
2. ÎMBĂTRÂNIREA: BOALĂ
SAU PROCES NATURAL? 196
2.1. Mecanismul genetic al îmbătrânirii 197
Gene care funcționează în regim tineresc" 197
Predispoziția genetică pentru infarctul de miocard 198
2.2. Mecanismul telomeric al îmbătrânirii 199
2.3. Mecanismul hormonal de îmbătrânire 200
2.4. Mecanismul mitocondrial al îmbătrânirii 200
Boli mitocondriale 201
Hidratarea corectă a corpului 204
2.5. Program preventiv anti-îmbătrânire 207
2.5.1. Alimentația echilibrată și diversificată 208
2.5.2. Activitatea fizică regulată 213
2.5.3. Controlul și diminuarea stresului 215
Tehnici recomandate pentru combaterea stresului 218
Tehnicile masajului, presopuncturii și combaterea sedentarismului 219
Detoxifierea sistemului limfatic 220
Fumatul activ și pasiv 222
3. RESTRICȚIA ALIMENTARĂ
SAU REDUCEREA VOLUNTARĂ A APORTULUI DE CALORII 226
3.1. Memoria, insulina și restricția calorică 227
3.2. Îmbunătățirea apărării antioxidante 228
Restricția alimentară te menține tânăr 229
Grăsimile nocive afectează creierul copilului în perioada gravidiei 229
3.3. Capitalul informațional-caloric și longevitatea 231
4. PĂSTRAREA CAPACITĂȚII
SENZORIALE 236
4.1. Vederea - Alimente pentru sănătatea ochilor 236
4.2. Auzul - Medicamentele și poluarea pot afecta auzul 237
4.3. Sănătatea pielii 238
5. ALIMENTE ȘI SUBSTANȚE
BIOLOGIC-ACTIVE INDICATE ÎN MENȚINEREA TINEREȚII 242
Vitamina C 242
Vitaminele B 243
Vitamina B1 -Tianina 243
Vitamina B2 - Riboflavina (E 101) 243
Vitamina B6 - Piridoxina 244
Vitamina B12 - Ciancobalamina 244
Vitamina D (D2 - Ergocalciferol, D3 - Colecalciferol) 244
Vitamina E (E 306, 307, 308, 309) Tocoferoli - Tocotrienoli 245
Acetil L-Carnitina 246
Vitamina A și Betacarotenii 247
Zeaxantina și Luteina 248
Astaxantina 248
Afinul - Vaccinium myrtillus 248
Acizii grași esențiali cu lanț lung Omega 3 Doco Sahexaenoic (DHA) și Eico
Sapentaenoic (EPA) 249
Calciul 250
Ginseng - Panax ginseng 251
Ginseng Siberian - Eleutherococcus senticosus 251
Melatonina 252
Bioritmul diurn și bioritmul nocturn 253
Mărul - Malus pumila 254
Pruna - Prunus domestica și Magiunul Tradițional 254
Lecitina 256
Caisa - Prunus armeniaca 258
Bananele - Musa sp. 258
Cafeaua - Coffea arabica; Coffea robusta 259
Avocado - Persea americana 260
Batate, Cartoful Dulce - Ipomoea batatas 261
Măceșele - Rosa canina 262
Cuișoarele - Eugenia aromatica 262
Mușețelul - Matricaria chamomilla 263
Coacăzul Negru - Ribes nigrum 263
Feniculul - Foeniculum vulgare 264
Cohosul Negru - Cimicifuga racemosa 264
Aluna de Pădure - Corylus avellana 265
Ardeiul - Capsicum sp 266
Ananasul - Ananas comosus 266
Goji - Lycium barbarum/chinense 267
Curcuma - Curcuma longa 267
Fistic - Pistacia vera 268
Cacaua - ciocolata - Theobroma cacao 269
Ginkgo - Ginkgo biloba 271
Quercetină 271
Fasolea - Phaseolus sp 272
Ceaiul Verde, Negru, Alb - Camellia sinensis 274
Hrișca - Fagopyrum esculentum 274
Morcovul - Daucus carota 275
Ouăle 276
Orezul - Oryza sativa și Orezul Sălbatic - Zizania palustris 278
Vinetele - Solanum melongena 279
Zerul - Urda 280
Sfecla Roșie - Beta vulgaris var. rubra 282
Afinul - Vaccinium myrtillus 284
Rodia - Punica granatum 285
Chimion - Cuminum cyminum 286
Kiwi - Actinidia deliciosa 287
Salata - Lăptuca Lactuca sativa 287
Quinoa - Chenopodium quinoa 288
Smochinele - Ficus carica 290
Algele 291
Apa - Pentru a ne hidrata, apa se mănâncă" 293
Grătarul, sportul nostru național în materie de gastronomie 295
Afumarea sănătoasă, cu fum rece 296
Băuturi distilate artizanal 297
Analize de sânge și urină recomandate pentru evaluarea stării de sănătate și a
riscului de boli 299
Teste pentru rezistența la insulină 300
SECRETELE VIEȚII LUNGI ȘI SĂNĂTOASE 301
Dicționar
de termeni 302
Bibliografie selectivă partea I 321
Bibliografie selectivă partea a 2-A 324
A apărut în: 2019-05 |
Fii primul care își spune opinia! |
|
|
|
|
 | Genialimente Tot ce trebuie să mănânci ca să fii deștept, fericit, eficient |
|
|
|
|
 | Studiul China Cel mai complet studiu despre nutriție realizat vreodată, cu implicații extraordinare asupra dietei, pierderii în greutate și sănătății pe termen lung |
|
|
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|