3825 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Edgar Cayce despre sănătate și boală Remedii și solutii eficiente la îndemâna tuturor |  » Coperta | Carol A. Baraff a încorporat cei patruzeci de ani de
cercetare și scrieri pe subiectul sănătății holistice rezultate în urma
lecturilor lui Edgar Cayce într-un ghid simplu dar complet de sănătate de zi cu
zi... | Afișat de 21920 ori. |
| Preț raft: | 25.20 RON | |
Reducere: | 20% | Preț site: | 20.16 RON
* | |
Contact
|
Problema carbonatării
Cei mai mulți dintre noi se bucură măcar ocazional de
carbonatare lucrul acela care gâdilă limba și induce eructațiile, care
produce pocnetul sifonului, bulele din sucuri, efervescența din șpriț și spuma în
băuturile pentru adulți. Dar oare cum poate acest mic răsfăț să ne afecteze
sănătatea și cât de mult înseamnă prea mult în cazul unui lucru care poate
că este bun? Apare deci întrebarea dacă nu cumva carbonatarea este una dintre
chestiunile spinoase în care se pot găsi la fel de multe argumente pro, cât și
contra. O parte a misterului rămâne nedezlegată, atât după cercetarea
scrierilor lui Cayce, cât și a cercetărilor actuale.
Apa carbogazoasă și sifonul sunt nume diferite pentru
produsul final al carbonatării, procesul prin care se dizolvă dioxidul de
carbon în apa plată. Acest fapt, desigur, se poate petrece și în natură, dând
naștere unei efervescente ape minerale de lux sau terapeutice. Lecturile par a
se referi la sortimentul produs artificial, indiferent dacă este vorba de
carbonatarea apei plate, a băuturilor răcoritoare sau a sucurilor.
Deoarece dioxidul de carbon este un produs rezidual al
metabolismului, expirat prin plămâni, a existat o preocupare ușor de înțeles cu
privire la încărcarea organismului cu o substanță evident toxică. În orice caz,
până acum s-au descoperit beneficii mod este, dar și riscuri reduse. În cursul
studiilor cu privire la erodarea calciului din oase și dinți s-a descoperit că
de fapt carbonatarea ar avea un efect neglijabil, cu toate că sifonul rămâne o
cauză principală a cariilor dentare.
Un mic studiu din anul 2002, apărut în European Journal of Gastroenterology and
Hepatology, arăta că apa carbonatată atenuează simptomele indigestiei și
constipației. S-a considerat că folosirea apei minerale în aceste cazuri ar
spori efectele pozitive.
Testarea hidratării a arătat că apa carbogazoasă și
cea plată sunt la fel de eficiente. Cu toate acestea, unii consideră că de fapt
carbonatarea ar putea spori absorbția alcoolului în sânge, iar iritarea
esofagului este și ea o posibilitate. În cazurile de gastropareză, o boală a
stomacului, carbonatarea poate agrava mult simptomele.
O comparație între aceste descoperiri actuale și
lecturile lui Cayce evidențiază mai multe asemănări decât diferențe. Este
totuși ciudat că, deși majoritatea celor care doar menționează apa carbogazoasă
ori prezintă generalități cu privire la băuturile care o conțin înclină într-o
direcție negativă, totuși băuturile menționate sunt aprobate mai des. În prima
categorie, treizeci și unu de lecturi sunt în principiu pozitive pe acest
subiect, (adesea cu recomandări de precauție în legătură cu cantitatea), în
timp ce alte optzeci recomandă evitarea completă, cel puțin o perioadă, cum ar
fi pe durata unui tratament.
Cu toate acestea, cele care se concentrează pe
băuturile nealcoolice de tip cola, pe sucurile din fructe sau sifon sunt
cântărite în mod diferit, treizeci de lecturi fiind în favoarea carbonatării,
nouă recomandând Coca-Cola necarbonatată și doar cinci respingând Coca-Cola în
orice formă. Aceste cifre reflectă tactica lui Cayce în problemele care
afectează funcțiile de digerare și de eliminare, dacă ne putem da seama cum și
când se aplică acele recomandări.
În unele cazuri, pH-ul organismului sau echilibrul
acido-bazic este în mod limpede o problemă importantă. În acest context,
băuturile carbogazoase sunt descrise pe larg ca fiind producătoare de acid:
În dietă, feriți-vă de grăsimi, de orice băuturi carbogazoase sau
care au în componență apa carbogazoasă. Nu consumați niciuna dintre acestea
și nici băuturile din malț ori altele de acest gen, nici oțet și nimic de acest fel. Consumați produse alcaline.
Mâncați corect! Adică aproximativ 20% produse acide și 80% produse alcaline! Evitați toate băuturile răcoritoare, apele carbogazoase și
băuturile distilate de orice fel.
Î: Ce alimente să evit?
R: Pe cele care produc prea mult acid. Pe cele care au la bază
prea multă apă carbogazoasă sau care produc un exces de fermentare.
Unele preocupări similare cu privire la anumite tipuri
de alcool arată că și acesta este uneori considerat prea acid pentru organism.
poate că această caracteristică este dublă în cazul combinațiilor de alcool și
sifon:
Î: Problema aceasta cu. stomacul este oare o revenire a unei vechi probleme?
R: Nu atât o revenire, cât o
continuare, provocată de excesul de apă carbogazoasă
sau distilată. Evitați băuturile tari, băuturile din malț și orice
lucru. de acest fel.
[ ... ] Evitați bere, vin, whisky și chiar băuturile care conțin apă
carbogazoasă. În caz contrar, le veți consuma spre propria distrugere.
Î: Erupții cutanate la nivelul spatelui și brațelor? Cauza
și tratamentul.
R: S-au dat avertismente cu.
privire la dietă, în special în legătură cu. apa carbogazoasă, băuturile tari
și băuturile de hamei. Dacă le eliminați, erupțiile
vor dispărea.
Nu amestecați prea multe feluri de apă carbogazoasă cu băutura sau cu băutura tare. Acestea
vor produce un deranjament chiar în zonele care provoacă reacții.
Evitați carnea, vinul, orice băuturi carbogazoase.
Cum s-a menționat mai sus, erupțiile cutanate pot fi
un indiciu al reacțiilor toxice care se produc în sistemul digestiv. Unei
persoane cu tendințe spre eczeme i s-a spus: Renunță la excesul de apă
carbogazoasă și de băuturi carbogazoase. La fel, într-un caz de erupție acută
provocată de iedera otrăvitoare sfatul a fost: carne puțină sau deloc și
niciun fel de apă carbogazoasă.
Prea multă carbonatare in organism poate provoca de
asemenea producerea de gaze, așa cum atestă unele lecturi:
După cum s-a arătat, nu trebuie să se consume băuturi
carbogazoase sau orice alimente care tind să producă flatulență.
Nu consumați niciun fel de apă carbogazoasă și nicio
băutură produsă pe bază de hamei sau de fermentație.
Alte comentarii au fost negative intr-un mod mai
general, cu motive greu de interpretat:
Nu consumați niciun fel de băutură pe bază de apă
carbogazoasă. Aceste gaze și toate de acest gen sunt nocive și nu fac altceva
decât să agraveze dezechilibrele chimice din organism.
Nu consumați niciun fel de băuturi carbogazoase și nici
din cele pe bază de hamei sau ceva asemănător. Ele sunt nocive întrucât prin
acțiunea exercitată asupra organismului tind să încarce acest eflu.viu care a
provocat deranjamentul din circulație.
[ ... ] Nu consumați prea multe băuturi carbogazoase. Ele
sunt nocive unei asimilări deja perturbate.
Mai ales să nu consumați apă carbogazoasă! Aceasta este
grea pentru. organism.
În spatele acestor interdicții se află conceptul de
carbonatare ca factor ce afectează echilibrul chimic al corpului. În cazul
problemelor intestinale, acest dezechilibru se poate amplifica cu ușurință,
ajungându-se la disconfort și chiar la o reacție de tip alergic. De aceea,
carbonatarea ar trebui, probabil, să fie evitată in probleme ca: dispepsie, aciditate
gastrică, asimilare slabă, toxicitate, erodarea mucoasei intestinale.
Acestea fiind spuse, ne putem îndrepta către
comentariile mai pozitive ale lui Cayce. Majoritatea se referă la Coca-Cola,
considerată ca fiind bazică intr-o mare măsură! Consumată medicinal, cu sau
fără carbonatare, această băutură este considerată ca purificator al
rinichilor, vezicii și ficatului. Se specifică doze mici, ocazionale,
importantă fiind temporizarea:
Î: Coca-Cola ajută sau dăunează?
R: Coca-Cola este un stimulent,
care uneori ajută, alteori dăunează. Este foarte bine să se consume în stările de oboseală, dar nu cu.
lăcomie, ci băută încet.
[ ... ] Dacă s-ar consuma câteva înghițituri de Coca-Cola
sau altă băutură alcalină, aceasta ar produce limpezime sau purificare [ ... ].
[ ... ] Acesta este un organism căruia consumul ocazional
de Coca-Cola i-ar fi benefic. Să nu devină un
obicei dar ocazional ar fi beneficpentru. organism. Ar putea ajuta la detoxifierea părții inferioare a ficatului...
Totuși, consumați băutura îmbuteliată mai curând decât pe cea de la bufet, aceasta fiind mai omogenă.
[ ... ] Sau dacă doriți Coca-Cola, consumați puțină
Coca-Cola! În același mod, aceasta va avea aproape același
efect în curățarea căilor renale și asțfel va reduce energiile generale și
influența nefastă de acolo.
Evitați orice apă carbonatată, cu. excepția unei mici
cantități de Coca-Cola, luată chiar în mod regulat Aceasta ajută rinichii, detensionându-i.
[ ... ] Se pot consuma băutu.ri carbogazoase,
mai ales Coca-Cola sau derivatele acesteia Ele vor ajuta mai ales la
purificarea energiei și coordonarea acesteia la nivelul rinichilor și a
sistemului excretor.
Pag. 35 39
A apărut în: 2014-03 |
Fii primul care își spune opinia! |
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|