4343 produse pe stoc
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Alimentația în bolile digestive |  » Coperta | Mâncăm pentru a ne satisface nevoile fiziologice, motivația fiind de natură interioară, organică, dar și pentru că avem atracție și preferințe, respectiv motivație psihologică. | Afișat de 22145 ori. |
 | Preț raft: | 32.70 RON | |
Reducere: | 2% | Preț site: | 32.04 RON
* |
Momentan indisponibil(ă)!
În prezent nu cunoaștem dacă și când acest produs va fi în stocul nostru.
Puteți însă să faceți precomandă și astfel veți fi anunțat(ă) atunci când acesta devine disponibil.
Pentru aceasta trebuie să fiți autentificat(ă).
| |
Contact
|
DescriereOrice aliment nu trebuie să fie tratat ca o marfă oarecare ci ca un produs purtător de substanțe nutritive și proprietăți senzoriale, dar și purtător de informație care emite semnale gustative după ce a fost ingerat și continuă să poarte semnale de-a lungul digestiei și metabolizării sale (nivelul glucozei În sânge și nivelul de serotonină din creier reprezintă unele dintre semnale). Fiecare celulă din organism răspunde la componenții bioactivi ai alimentului, răspuns care este determinat de factori nutrigenetici (depind de fondul genetic al celulei, deci de genom), dar și de factori epigenomici care reprezintă factorii de răspuns ai celulei la acțiunea substanțelor bioactive. Pe de altă parte, o altă categorie de factori cei nutrigenomici determină capacitatea substanțelor bioactive din alimente de a influența modalitățile de expresie a genelor.
Organismul uman, în mod simplist, poate fi considerat un sistem energetic deschis, În care există intrări (alimente, apă, aer), transformări (digestie, absorbție și metabolizare), cu cheltuială de energie pentru menținerea și repararea unor structuri și pentru mișcare, dar și ieșiri reprezentate de CO2 și vapori de apă (prin plămâni), uree, acid uric, creatinină (prin intermediul aparatului urinar) și deșeuri sub formă de excremente.
Dacă intrările de energie sunt mai mari decât cheltuielile de energie, surplusul de energie este transformat În grăsime care se depozitează în organism, care devine obez. Obezitatea este strâns asociată cu diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, stresul oxida tiv și sindromul metabolic. CaracteristiciNumărul de pagini: 317Formatul în cm. (l x L): 17 x 24I.S.B.N.: 978-973-7725-86-8Coperta: cartonată A apărut în: 2010- |
Fii primul care își spune opinia! |
|
 | Dependenți de mâncare Alimentele, liberul-arbitru și cum ne exploatează adicțiile marile corporații alimentare |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cele mai noi cărți ADEVĂR DIVIN
|
Noutăți pe site
|
Retipăriri
| |
|
 |
|
 |
|