Alimentația și sănătatea femeii
				| Autoarea recomandă și în această carte, ca în toate celelalte cărți prin care este cunoscută publicului cititor, o alimentație pe bază de plante, integrale, cu cât mai puține produse rafinate și grăsimi adăugate. | 
 
							
						
						24.90 22.41 RON (Stoc 0)
• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea
Detalii:
| Autoarea cărții, bazându-se pe cercetările de ultimă oră în materie de 
nutriție și pe propriile ei experiențe, dorește să întindă o mână de 
ajutor femeilor care, nu de puține ori, sunt derutate cu privire la 
alimentația cea mai potrivită pentru ele și pentru familia lor, fiind 
preocupate atât de sănătatea lor actuală și viitoare, cât și de cea a 
copiilor pe care urmează să-i aducă pe lume. Având în vedere faptul că în ultimii ani s-au înmulțit bolile printre ai căror factori declanșatori sau agravanți se numără și alimentația nesănătoasă, inițiativa autoarei este cât se poate de bine-venită, de informațiile din această carte beneficiind în ultimă instanță nu doar femeile, ci și familiile lor, respectiv partenerii de viață și copiii. Autoarea recomandă și în această carte, ca în toate celelalte cărți prin care este cunoscută publicului cititor, o alimentație pe bază de plante, integrale, cu cât mai puține produse rafinate și grăsimi adăugate. Astfel, lucrarea de față este o pledoarie pentru acest tip de nutriție cu efecte benefice pentru toți cei care vor s-o experimenteze. Este analizată influența ei asupra organismului femeii în diversele etape ale vieții, cu particularitățile respective. | 
Cuprins:
| Prefață ... 9 Introducere ... 11 Sănătatea - un dar de mare preț ... 16 Frumusețe sau... sănătate?! ... 21 Sănătatea femeii ... 24 Puțină fiziologie ... 24 Ciclul hormonal al femeii ... 26 Alți factori care influențează ciclul hormonal al femeii ... 32 Terapia de substituție a hormonilor - este oare o soluție de dorit? ... 34 Alimentația ... 36 Prea multe diete. Pe care s-o aleg? ... 36 Cum se instalează boala în corpul nostru. Rolul alimentației ... 39 Alimentația și greutatea corporală ... 45 Alimentația sănătoasă ... 47 Hrană pentru sănătatea noastră ... 47 Alimentele ... 48 Nutrimente/elementele nutritive ... 49 Glucidele ... 50 Grăsimile ... 53 Proteinele ... 60 Vitaminele și mineralele ... 64 Fibrele ... 69 Apa ... 72 Substanțele fitochimice ... 73 Importanța alimentelor integrale ... 76 Siguranța alimentelor ... 79 Este soia un aliment sigur? ... 80 Adevărul despre produsele lactate ... 85 Adevărul despre sare ... 90 Uleiurile vegetale ... 92 Alimentația femeii în perioada sarcinii și a alăptării ... 94 Sarcina ... 94 Alăptarea ... 107 Beneficiile alăptării pentru mamă ... 111 Responsabilitate sporită ... 112 Aspecte practice ... 114 Grupe de alimente ... 114 Principii pentru o alimentație sănătoasă ... 118 Alcătuirea meniului ... 122 Mai avem nevoie de bucătărie? ... 124 Exemplu de meniu pentru 2 săptămâni ... 127 Rețete pentru săptămâna 1 ... 131 Rețete pentru săptămâna 2 ... 148 Mărturia autoarei ... 164 Concluzii ... 170 Referințe bibliografice ... 173 | 
Fragment:
| pag. 26-27   ...mesele zilei, inclusiv la 
masa de dimineață, înlocuind prețioasele cereale integrale, un aliment 
energetic excelent pentru această perioadă a zilei. Nutrimentele 
prețioase precum fibrele alimentare au diminuat continuu în hrana 
femeii, ca și vitaminele și mineralele. Oamenii au devenit tot mai 
comozi și consumă alimente a căror durată de valabilitate ajunge uneori 
chiar la 2-3 ani! Pentru a rezista o perioadă atât de lungă sigur că 
este necesar să fie puternic procesate și, de asemenea, să li se adauge 
multe substanțe chimice care nu sunt cele mai de dorit pentru organismul
 nostru. Aceste schimbări în dietă au perturbat profund dezvoltarea 
normală a organismului femeii, cea mai de temut perturbare fiind 
creșterea nivelului hormonilor sexuali, astfel că fetele ajung la 
pubertate mult mai devreme. Consecințele sunt și de natură emoțională și
 socială, desigur, însă cele mai dramatice efecte sunt în ce privește 
sănătatea fizică atât a lor cât și a urmașilor lor. Schimbările 
alimentare au afectat atât instalarea la vârstă mai timpurie a 
pubertății cât și starea de sănătate a femeii din perioada sa fertilă 
(când poate procrea), ca și din perioada de la sfârșitul vieții, numită 
menopauză. Așadar, cu cât prima menstruație se instalează la o vârstă 
mai timpurie, cu atât riscurile pentru sănătate sunt mai mari pentru 
toate etapele din viața femeii. |