(Analiză mituri religioase 3) Mântuirea de după cumplita rătăcire

Autor:
Autor: Pavel Corutz
Editura:

Am scris această carte pentru viitor, convins că mai puțini oameni din viitor vor înțelege-o...
Detalii:

Persoanele ignorante, leneșe și imorale nu-și pot însuși conținutul acestui volum, nu pot scăpa de mlaștina ratării și suferințelor specifice evoluției de tip darwinist. E clar însă că, din momentul în care ne-am smuls din imperioasele legi ale naturii „mamă”, evoluăm după indicațiile Cuiva superior, evoluăm conform voinței Divinității. Nimeni nu oprește orice om interesat să cunoască informațiile științifice necesare, să creeze continuu bunuri și valori utile și să se comporte moral în orice situație, cu scopul de a se apropia de lumina divină și a se bucura de inspirația ei.
Acest volum nu fondează o nouă religie, ci sugerează înlocuirea tuturor religiilor, forme sălbatice și perimate de cult, cu credința fermă în inspirația, ajutorul și ocrotirea Adevăratului Dumnezeu. Numai perosnele culte, creatoare și morale își pot perfecționa personalitățile, cu scopul de a trăi o viață  activă, lungă, plină de succese, prosperitate și fericire.

Cuprins:

Un gest normal și necesar... 3 PARTEA INTÂIA... 6
DACÃ ADEVÃRATUL DUMNEZEU N-AR EXISTA, AR TREBUI INVENTAT... 6
Cap. 1 – Câteva reguli de tratare a mistico-religioșilor... 6
Cap. 2 – De ce credința în Adevăratul Dumnezeu este necesară în această perioadă de evoluție a Omenirii terrane?... 16
Cap. 3 – Avem vreo probă sigură că Dumnezeu există ?... 36
Cap. 4 – În ce cred românii... 48
Cap. 5 – Sunteți de acord că Dumnezeu...?... 58 PARTEA A DOUA... 64
CUMPLITA RÃTÃCIRE... 64
Cap. 1 – Cea mai cumplită blasfemie a religiei judeo-creștine... 67
Cap. 2 – Vechiul Testament prezintă mari neadevăruri despre Lume...159
Cap. 3 – A doua blasfemie de neiertat a religiei judeo-creștine... 227
Cap. 4 – Creștinism - rasism, xenofobie, tiranie, comunism, misoginism...288
Cap. 5 – Iudeo-creștinismul, imoralitatea și infracționalitatea... 344
Cap. 6 – Biserica judeo-creștină română e un cuib de paraziții și de infractori... 377
Cap. 7 – Religia judeo-creștină, evreii și masoneria... 400
Cap. 8 – Câteva practici judeo-creștine blasfemice, sălbatice, nocive sau inutile... 421
Cap. 9 – Cine produce adevăratele minuni?... 450
Cap. 10 – Trădarea pseudo-intelectualilor... 464
Cap. 11 – Ce vă asumați atunci când vă declarați judeo-creștin... 77 PARTEA A TREIA... 490 MÂNTUIREA... 490
Cap. 1 – Românii au o șansă extraordinară... 490
Cap. 2 – Cum ne prezentăm în fața Divinității?... 497
Cap. 3 – Virtuțile combinației dintre credință și științe... 533
Cap. 4 – Concluzii și sugestii... 551
Cap 5 – Mântuirea... 556
Bibliografie... 574

Fragment:

PARTEA ÎNTÂI

Dacă Adevăratul Dumnezeu n-ar exista, ar trebui inventat

Cap. 1. Câteva reguli de tratare a mistico-religioșilor
Mai mult ca sigur, pentru afirmați a din titlul acestei părți, voi fi atacat de către ambele tabere aflate în confruntare – ateii și mistico-religioșii. Afirmația din titlu este însă un adevăr de necontestat în această perioadă de evoluție a Umanității terrane, perioada trecerii de la semicivilizația prezentă, către deplina umanizare și deplina civilizare din viitor. În această perioadă, în care majoritatea oamenilor nu s-au dezrobit complet din sclavia instinctelor și impulsurilor bestiale, părând a confirma teoria darwinistă, în lumea terrană trebuie aplicate cel puțin următoarele legi din psihologie, psihiatrie și genetică:

a. Credințele religioase nu depind de creierul cognitiv și conștiință, ci de creierul emoțional (limbic) și inconștient. Aceasta determină încremenirea religiosului de orice vârstă în imperiul irațional, semisălbatic și instinctual al copilăriei naive, credule și lipsite de discernământ. Între pruncul care crede în basme cu personaje fabuloase (zâne, zmei, feți frumoși, vrăjitoare etc.) și individul matur care consideră că miracolele din textele religioase sunt adevărate, ba încă si revelate divin, nu există nici o deosebire. Copilul are scuza că s-a născut o mică bestie candidată la umanizare, cu ajutorul instruirii științifice și educației morale, făcute în familie și societate. În lipsa acestei intervenții umanizante, el ar rămâne un simplu animal, așa cum au rămas mii de prunci pierduți prin jungle.
Individul matur care a trecut prin procesul de instruire științifică și de educare morală, uneori chiar prin înalte instituții de învățământ, nu are nici o scuză pentru infantilism, iraționalitate și religiozitate. La o primă vedere, ar trebui să-i tratăm ca pe un infractor care a înșelat speranțele de evoluție și progres investite în el de Societatea Umană. Nu putem proceda astfel, deoarece un principiu de drept general acceptat precizează că persoanele lipsite de discernământ nu răspund penal. Religiosului de orice fel îi lipsesc maturitatea psihică și discernământul integral, fapt trecut sub tăcere de toate legislațiile naționale și internaționale, din motive oculte. În caz desăvârșire a unor fapte penale, lui i se recunoaște formal un discernământ juridic, încât să poată fi condamnat. Mă întreb cât de corectă este această practică juridică, mai ales în cazul infracțiunilor săvârșite în stare de tulburare psihică mistico-religioasă (acte de terorism, omoruri, vătămări corporale, amenințări, estorcări, înșelăciuni etc.) Răspunsul vă aparține.

b. A doua regulă de abordare a religiosului a fost cristalizată de psihologie și psihiatrie, pe timpul tratării drogaților cu diverse substanțe chimice. Între afectarea conștiinței unui om cu diverse substanțe (alcool, narcotice etc.) și intoxicarea ei cu informații false, care îl fac să perceapă eronat realitatea, nu există nici o deosebire. Ca atare, științele ne recomandă să tratăm religioșii ca pe orice alt tip de drogați, deoarece majoritatea sunt total insensibili la argumente raționale.
Un drogat este o ființă jalnică, căzută într-un puț adânc și întunecos, populat cu ființele fabuloase ale imaginației sale semisălbatice, stimulate de creierul limbic. Uneori, starea sa este atât de gravă, încât pare posedat de un duh rău, sălbatic, irațional, pervers etc. Zadarnic rugăm drogatul cu substanțe chimice sau cu mituri religioase să accepte leacurile vindecătoare, începând cu argumentul rațional și terminând cu medicamentele propriu-zise. Cel mai înțelept gest este să coborâm în puțul său întunecos, să-i servim drogul preferat, amestecat cu puțin medicament vindecător. Treptat, mărim doza de medicament și reducem doza de drog din pilulele administrate cu stăruință și blândețe. După ce depășim un anumit prag critic, drogatul cere tot mai mult medicament și tot mai puțin drog. Eu am folosit această tehnică psihologică timp de 19 ani, de când am devenit scriitor și rezultatele ei sunt cât se poate de încurajatoare. Desigur, medicamentele servite de mine au fost sugestii pozitive, argumente raționale, informații științifice exacte, raționamente de bun simț etc.
Veți întâlni multe astfel de „medicamente” în următoarele două părți ale acestui volum.

c. În fine, a treia regulă științifică de abordare a intoxicaților mistico-religioși ia în considerare cele mai noi descoperiri din domeniul geneticii și psihologiei. Cele circa 60 de miliarde de celule ale organismului uman posedă o dublură verbală prin care pot dialoga cu creierul: ele pot recepționa sugestii ale creierului, dar pot și trimite informații sau energii către creier. Organismul nostru funcționează ca un tot unitar, înzestrat cu mecanisme deosebit de inteligente de apărare, autovindecare și continuă evoluție, fapt ce mă face să cred că nu suntem produsul „naturii mamă”, cum susțin darwiniștii, ci al unor Creatori mult superiori nouă, socotiți divini, pe bună dreptate.
Psihologia modernă a descoperit că orice achiziție psihică pozitivă sau negativă a părinților are tendința de a se transmite genetic în urmași. Unde se înscrie achiziția genetică respectivă? Desigur, în gene, în celulele organismului, apoi se manifestă ca parte integrantă a personalității copilului. Dacă achiziția este pozitivă, ea contribuie la formarea unei personalități pozitive. Dacă este negativă, va tara personalitatea copilului. Am verificat personal această regulă, în familia mea, pe parcursul mai multor generații (străbunici, bunici, părinții mei). Este adevărată și funcționează fără greș. Din străbuni cinstiți și blânzi, nu vor rezulta aproape niciodată urmași necinstiți și violenți. Excepțiile întăresc regula și se pot explica prin doi factori principali: activarea unor gene bestiale ale unor străbuni foarte îndepărtați sau o influență deosebit de nocivă a mediului de formare a personalității.

Printre achizițiile nocive moștenite genetic de generațiile noastre se numără și toxinele religioase achiziționate de străbunii sălbatici din urmă cu câteva sute sau mii de ani. Ele se manifestă în iraționalitate, naivitate, frică de personaje fabuloase (zei, diavoli etc.), superstiții, credințe în informații infirmate de științe. Acești factori slăbesc psihic personalitatea umană, o predispun la boli și-i scurtează viața cu câteva decenii. Cu alte cuvinte, religiile îmbolnăvesc și ucid pe nevăzute miliarde de oameni. O profesoară de biologie intoxicată mistic a elaborat un manual de „biologie creaționistă”, ca replică la teoria darwinistă și a încercat s-o impună în programa școlară din țara noastră. Fiecare celulă din organismul meu strigă după Dumnezeu, afirma exaltata mistică. În realitate, fiecare genă din organismul nostru se comportă așa cum a fost educată de-a lungul mileniilor de evoluție umană. Genele respectivei biologe strigau după sălbăticia religioasă, cu care fusese intoxicată prin creierele strămoșilor ei și nimic mai mult.
Într-adevăr, Dumnezeu produce miracole pe. care misticii creatori de religii nu le puteau nici imagina, dar numai prin creierele oamenilor de știință, nu ale deliranților religioși. Pentru un individ din urmă numai cu două sute de ani, cele mai banale invenții tehnico-științifice actuale sunt miracole divine (televizorul, telefonul, avionul, becul electric etc.).

Stoc
Stoc Limitat
Preț
Preț 20.00 RON
Discount
Discount 20 %
Preț final
Preț final 16.00 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-1992-06-8
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 575
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 13 x 20
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-1992-06-8
Publicat online
2010-01-15
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș