Soluții spirituale

Autor:
Editura:
Editura:
Paralela 45

Răspunsuri la cele mai mari provocări ale vieții

Viața este plină de provocări, mai mici sau mai mari. Spiritualitatea este aici pentru a ne oferi soluții.
Detalii:

De-a lungul carierei sale de medic, profesor și autor, Deepak Chopra a primit mii de scrisori de la oameni ce se confruntau cu diferite provocări. Aceștia doreau să afle cum își pot îmbunătăți viețile, cum să își pot rezolva problemele și depăși obstacolele interioare. Relațiile, sănătatea și bunăstarea, succesul și dezvoltarea personală – toate aceste domenii ale vieții constituie provocări zilnice ale omului modern.

Care este cea mai bună modalitate de a ne purta cu un prieten pasiv-agresiv? Cum ne putem relansa cariera? Într-o lume plină de tentații și stres, cum putem găsi timp și pentru meditație?

În spatele tuturor acestor întrebări există răspunsuri ce așteaptă să fie descoperite. În cartea sa absolut inovatoare, Chopra ne arată cum ne putem extinde conștiința, care este cheia pentru a depăși stările de confuzie și cele conflictuale cu care ne confruntăm.. Chopra ne conduce spre ceea ce el numește “Sinele real”, unde pacea, claritatea și înțelepciunea ne servesc drept călăuză în vremuri de criză.

Soluțiile spirituale sunt acum la îndemâna tuturor celor care vor să-și îmbuntătățească viața și să aducă lumină pe drumul vindecării spirituale.

Cuprins:

Observație personală ... 7

UNU. Ce este o soluție spirituală? ... 9

DOI. Cele mai mari provocări ale vieții ... 25

Relațiile ... 25

Sănătatea și bunăstarea ... 33

Succesul ... 43

Dezvoltarea personală ... 58

TREI. Dragă Deepak: Unu la unu – interacțiune cu cei care mi-au scris ... 71

PATRU. Crearea propriilor soluții ... 144

Mulțumiri ... 170

Despre autor ... 171

Fragment:

UNU.

CE ESTE O SOLUTIE SPIRITUALÃ?

Veți fi de acord cu mine în unanimitate că viata este plină de provocări; totuși, opriți-vă un moment și adresați-vă următoarea întrebare complexă: De ce? De ce este viața atât de dificilă? Chiar dacă beneficiezi, din primele zile ale ei, de bani, de inteligență, de o personalitate deosebită, de o perspectivă optimistă sau de bune relații sociale, niciunul dintre aceste beneficii nu îți oferă și o soluție magică pentru a trăi o existență lină. Într-un fel sau altul, viața te supune unor provocări dificile, care sunt cauzele suferinței nemărturisite și ale conflictelor. Modul în care abordezi provocările face diferența între un succes promițător și un eșec înfiorător. Oare toate acestea se Întâmplă cu un motiv sau viața este doar o succesiune de evenimente întâmplătoare care nu ne permit să păstrăm un echilibru și să trecem cu bine peste toate obstacolele?

Spiritualitatea începe cu un răspuns hotărât la întrebarea de mai înainte. Și anume: Viata nu este întâmplătoare. Fiecare existentă are În structura sa internă o configurație și un scop. Motivul apariției provocări lor este simplu: să vă facă mai conștienți de scopul vostru interior.

Dacă răspunsul spiritual este corect, ar trebui să existe și o soluție spirituală la orice problemă – și chiar există. Răspunsul nu se află la nivelul problemei, chiar dacă cei mai mulți oameni își focalizează toate resursele într-acolo. Soluția spirituală se află dincolo de problemă. Când îți orientezi conștiința în afara zonei în care zbuciumul și lupta interioară sunt omniprezente, se întâmplă simultan două lucruri: gradul tău de conștientizare se extinde și, odată cu aceasta, încep să apară răspunsuri noi. Când conștiințe se extinde, evenimente care par întâmplătoare la prima vedere, se dovedesc a fi contrariul. Un scop mult mai important încearcă să se dezvăluie prin intermediul tău. Atunci când vei deveni conștient de acel scop – unic pentru fiecare persoană în parte –, vei fi aidoma unui arhitect căruia tocmai i s-a înmânat proiectul ce urmează a fi executat. în loc să așeze cărămizi și să monteze țevi la întâmplare, arhitectul poate, din acest moment, să avanseze încrezător cu lucrarea, întrucât știe cum ar trebui să arate clădirea și cum să o construiască.

Prima etapă din acest proces este să recunoști nivelul de conștientizare de la care pornești. Ori de câte ori te confrunți cu o provocare, fie că aceasta are legătură cu relațiile interpersonale, cu locul de muncă, cu etapele de tranziție la nivel personal sau cu o criză ce trebuie soluționată, înregistrezi trei niveluri de conștiință. Conștientizează-le și vei face progrese notabile în găsirea unui răspuns mai potrivit.

PRIMUL NIVEL: CONȘTIINȚA LIMITATÃ

Acesta este nivelul la care se află însăși problema și, prin urmare, îți atrage atenția instantaneu. Ceva nu este în regulă. Așteptările ți se năruiesc. Întâmpini obstacole de neînlăturat. Cum gradul de opoziție este din ce în ce mai mare, situația nu ți se va ameliora. Dacă examinezi gradul de gravitate al problemei, în general, se evidențiază următoarele elemente:

Dorințele îți sunt zădărnicite. Lucrul pe care ți-l dorești întâmpină opoziție din exterior. Ai impresia că fiecare pas înainte reprezintă o adevărată bătălie. Continui să insiști din ce în ce mai mult asupra lucrurilor care nu au funcționat încă de la bun început. Ai un sentiment nedefinit de anxietate și teamă de eșec. Nu gândești limpede. Treci prin confuzie și conflict interior. Cu cât nivelul de frustrare este mai ridicat, cu atât te simți mai vlăguit de puteri. Te simți din ce în ce mai obosit.

Îți poți da seama dacă te-ai blocat la nivelul conștiinței limitate printr-un test foarte simplu: cu cât depui mai multe eforturi să te eliberezi de o problemă, cu atât ești mai prins în capcana acesteia.

AL DOILEA NIVEL: CONȘTIINȚA EXTINSÃ

Acesta este nivelul unde încep să apară soluțiile. Viziunea ți se extinde dincolo de conflict, oferindu-ți mai multă claritate. Pentru cei mai mulți, acest nivel nu este accesibil imediat, pentru că prima lor reacție în fața unei crize este să-și limiteze opțiunile. Aceștia devin defensivi, circumspecți și temători. Dar, dacă reușești să Îți extinzi câmpul perceptiv, vei observa că îți pătrund în conștiință următoarele elemente:

Dorința de a fi combativ începe să se diminueze. Începi să nu te mai lași afectat. Din ce în ce mai multe persoane rezonează cu tine. Tu însuți le permiți să intre în „lumea” ta. Iei hotărâri plin de încredere. Percepi teama într-un mod realist și aceasta începe să diminueze. Având o viziune mai clară, nu te mai simți încurcat și cu inima îndoită.

Vă puteți da seama că ați ajuns la acest nivel de conștiință atunci când nu vă mai simțiți captivi fără de scăpare: un proces tocmai a început. Odată cu extinderea gradului de conștientizare, anumite forțe nevăzute vă vor veni în ajutor. Înaintați potrivit așteptărilor pe care le aveți de la viață.

AL TREILEA NIVEL: CONȘTIINȚA PURÃ

Acesta este nivelul la care nu mai există probleme. Fiecare provocare este o oportunitate creativă. Te simți întru totul aliniat cu forțele naturii. Toate acestea sunt posibile datorită conștiinței care se poate extinde fără limite. Deși ar putea părea că e nevoie de multă experiență pe calea spiritualității pentru atingerea conștiinței pure, adevărul este cu totul altul. În fiecare moment, conștiința pură se află în legătură cu tine, trimițându-ți impulsuri creatoarea. Tot ceea ce contează este cât de deschis te arăți la răspunsurile care îți sunt oferite. Când veți da dovadă de o deschidere totală, vor apărea următoarele elemente:

Nu mai există zbucium. Dorințele se îndeplinesc spontan. Următorul lucru pe care ti-l dorești este cel mai bun lucru ce s-ar putea întâmpla. Beneficiezi atât tu, cât și cei din jurul tău. Lumea exterioară reflectă ceea ce se întâmplă în lumea ta interioară. Te simți în deplină siguranță. Te afli la tine acasă în Univers. Te percepi pe tine și percepi lumea cu înțelegere și compasiune.

Când te ancorezi complet în conștiința pură înseamnă că ai ajuns la iluminare, la o stare de unitate cu tot ceea ce există. În cele din urmă, orice formă de viață se îndreaptă în acea direcție. Fără atingerea scopului final, poți spune că rezonezi cu starea de conștiință pură dacă te simți într-adevăr tu, într-o stare de pace și libertate.

Fiecare dintre aceste niveluri atrage de la sine câte un tip individualizat de experiență. Acest lucru se poate observa în situațiile în care există un contrast evident sau o schimbare subită. Dragostea la prima vedere duce o persoană, fără atenționare prealabilă, de la conștiința limitată la un grad de conștientizare extinsă. În loc să relaționezi în manieră normală din punct de vedere social, te simți dintr-odată extrem de atras, până la perfecțiune, de o altă persoană. Într-o activitate creativă, există acel moment În care se exclamă „Aha!”. În loc să te lupți cu o imaginație blocată, apare deodată răspunsul, de unul singur, proaspăt și nou. Nimeni nu pune la Îndoială existența unor astfel de epifanii. Acestea pot schimba vieți, ca În cazul așa-numitei experiențe supreme, când realitatea este inundată de lumină și revelația răsare deasupra ei. Ceea ce nu înțeleg oamenii în general este că starea de conștientizare extinsă ar trebui să fie starea noastră naturală, nu un moment ieșit din comun. Normalizarea acesteia este cheia către viața spirituală.

Ascultând cum își spun oamenii poveștile care descriu probleme, piedici, eșecuri și frustrări – o existență captivă în starea de conștiință limitată –, se poate observa că atingerea unei noi viziuni reprezintă un punct critic. Este atât de ușor să ne pierdem în detalii. De cele mai multe ori, dificultățile pe care le întâmpinăm în fața fiecărei provocări sunt copleșitoare. Oricât de intens îți percepi situația, care are propriile dificultăți unice, dacă te uiți în jurul tău, îi poți vedea și pe alții la fel de încorsetați în același gen de probleme. Renunță la detalii și ceea ce îți rămâne este cauza generală a suferinței: lipsa conștientizării. Prin lipsă nu mă refer la eșec personal. Dacă nu ți se arată modul în care să-ți extinzi conștiința, nu ai altă soluție decât să experimentezi conștiința limitată.

La fel cum trupul tresare când este supus durerii fizice, rațiunea are un reflex ce o face să dea Înapoi atunci când experimentează durerea mentală. Aici, din nou, o clipă de opoziție bruscă ne face să experimentăm limitarea conștiinței. Proiectează-te în oricare dintre următoarele situații:

Ești o mamă tânără care și-a scos copilul afară la joacă: Stai de vorbă pentru câteva clipe cu o altă mămică și, când îți întorci privirea, nu îți mai vezi copilul niciunde. Ești la serviciu, în fața calculatorului, când cineva menționează într-o doară că urmează să se facă disponibilizări și, apropo, șeful vrea să te vadă. Deschizi cutia poștală și găsești o scrisoare de la Autoritatea Fiscală. Te găsești la volan și te apropii de o intersecție când, din senin, o mașină aflată în spatele tău virează brusc pe lângă mașina ta și trece pe roșu. Intri într-un restaurant și îți vezi soțul/soția la o masă într-o companie foarte intimă. Se apleacă unul spre celălalt, vorbindu-și în șoaptă.

Nu este nevoie de prea multă imaginație pentru a simți brusca schimbare a stării de conștiință pe care o provoacă astfel de situații. Panica, anxietatea, furia și presimțirile negre te vor năpădi; acestea sunt rezultatul modificărilor survenite la nivel cerebral din moment ce partea inferioară a creierului depășește funcțiile creierului superior, provocând astfel eliberarea de adrenalină ca parte a unei serii de reacții fizice cunoscute drept reacție la stres. Sentimentele pot avea manifestări atât fizice, cât și psihice. Creierul oferă o reprezentare exactă a experienței la nivel mental, folosind un număr infinit de combinații de semnale electrochimice care străbat o sută de miliarde de neuroni. Un cercetător din domeniul neurologiei poate indica în mod exact regiunile neuronale care provoacă astfel de modificări. Ceea ce nu se poate vedea la un RMN este evenimentul mental care cauzează modificările respective, pentru că mintea umană funcționează la nivelul invizibil al conștientizării sau al conștiinței. Putem considera cei doi termeni a fi sinonimi, dar înainte de toate vă propun să îi analizăm puțin.

Spiritualitatea se adresează stării tale de conștientizare. Nu este la fel ca medicina sau psihoterapia. Medicina se ocupă de aspectul fizic la nivelul căruia apar modificări, ale corpului. Psihoterapia se ocupă cu stări specifice de dificultate, cum ar fi anxietatea, depresia sau chiar bolile mintale. Spiritualitatea abordează conștientizarea în mod direct; urmărește să creeze un grad superior de conștiință. În societatea noastră, această abordare este percepută ca fiind mai puțin ancorată în realitate decât altele. În momentele de ananghie, oamenii se descurcă, atâta cât pot de bine, când se confruntă cu o situație derutantă În care simt frică, furie sau când au parte de stări contradictorii și de conflicte zilnice. Nici prin gând nu le trece să alăture În aceeași propoziție cele două cuvinte: soluție și spirituală. Acest lucru demonstrează o viziune limitată a conceptului de spiritualitate și a rezultatelor pe care aceasta le poate oferi.

Dacă spiritualitatea își poate schimba modul de conștientizare, nu există ceva mai practic.

Conștientizarea nu este pasivă. Duce direct la acțiune (sau la lipsa acțiunii). Modul în care percepi o problemă se va îmbina cu modalitatea în care vei încerca să rezolvi problema. Cu toții am făcut parte din câte un grup ai cărui membri trebuiau să îndeplinească o sarcină. Ei, bine, în momentul în care discuțiile încep, fiecare participant dezvăluie anumite aspecte personale ale conștiinței. Unul dintre participați ia cuvântul, atrăgând atenția asupra sa. Un altul ezită și preferă să nu se exprime. Unele voci sunt precaute și pesimiste, În timp ce altele sunt exact contrariul. Această manifestare și prezentare a atitudinilor, emoțiilor, jocurilor de rol și așa mai departe ne duce la starea de conștientizare. Fiecare situație în parte este determinată de extinderea conștiinței. Cuvântul extindere nu desemnează faptul că starea de conștientizare se umflă ca un balon. În schimb, putem descompune conștiința în anumite zone specifice. Când te afli Într-o situație, reacționezi în fața acesteia prin intermediul următoarelor aspecte ale conștiinței tale:

percepții;
convingeri;
presupuneri;
așteptări;
sentimente.

După ce vei schimba aceste aspecte – sau măcar o parte dintre ele –, se va înregistra o modificare la nivelul conștiinței tale. Ca prim pas în găsirea unei soluții, este crucial să „diseci” fiecare problemă în parte până identifici aspectele din conștientul tău care alimentează problema.

Percepțiile. Fiecare situație este percepută diferit de la o persoană la alta. Unde eu aș putea percepe un adevărat dezastru,

Pag. 9 – 15

Preț
Preț 35.00 RON
Discount
Discount 16 %
Preț final
Preț final 29.40 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-47-3105-3
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 208
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 14.5 x 20.5
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-973-47-3105-3
Traducerea
Traducerea Cristina Arsene-Onu
Titlul original
Titlul original Spiritual Solutions. Answers to life`s greatest challenges
Ediția
Ediția a II-a
Publicat online
2021-06-17
Afișat de
22542 ori
Apreciere
5 / 5 (3)
Recomandări:
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș