Adevăr Divin
▷ Alimentație și naturism ▷ General

Furculițe în loc de cuțite

Calea către o sănătate bazată pe plante

Editura:
Colecția:
Cartea Furculițe în loc de cuțite explorează ipoteza potrivit căreia marea majoritate a bolilor degenerative (dacă nu chiar toate) pot fi ținute sub control și chiar inversate prin evitarea alimentelor procesate și de origine animală.
Furculițe în loc de cuțite. Calea către o sănătate bazată pe plante

30.00 RON (Stoc 0)

× Anunță-mă când „Furculițe în loc de cuțite” e disponibil(ă)

• Adresa de e-Mail la care dorești să primești notificarea

Apreciere 5 / 5 (3 voturi) | 1 review-uri
×

Detalii:

Iată principiile care stau la baza dietei alimentare bazată pe produse integrale de origine vegetală, cunoscută și sub numele de dieta Furculițe în loc de cuțite:

Mănâncă numai plante – cu cât mai intacte, cu atât mai bine. Și nu este vorba de orice plante: mănâncă fructe, legume, cereale și salate integrale și cât mai puțin procesate. Cu cât consumi plantele în ipostaza lor cea mai naturală, exact așa cum se găsesc ele în natură, cu atât mai bine. Aceste alimente îți asigură toate substanțele nutritive de care ai nevoie pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, căci nu există substanțe nutritive aflate în alimentele de origine animală care să nu se regăsească din abundență inclusiv în cele de origine vegetală (cu excepția vitaminei B12, vezi mai jos).

Asta înseamnă că o dietă alcătuită din chips-uri de cartofi, covrigei, produse de patiserie fără lactate și băuturi răcoritoare cu un număr redus de calorii corespunde teoretic dietei vegetariene, dar nu și celei sănătoase, bazată în întregime pe alimente integrale de origine vegetală.

O dietă vegetariană bine structurată satisface toate nevoile nutriționale ale organismului – de calorii, proteine, vitamine și minerale – fără a necesita însă măsurarea caloriilor sau cântărirea porțiilor. Practic, este cea mai ușoară manieră de a mânca!

Evită alimentele foarte procesate. Printre acestea se numără făina albă, zaharurile rafinate și uleiurile extrase. Aceste alimente derivă din plante, dar au fost golite de majoritatea proprietăților nutriționale pe care le aveau cândva. Deși unii nutriționiști recomandă uleiul de măsline, ce sens are să gătești cu cea mai concentrată formă de grăsime de pe planetă când poți opta pentru un alt lichid mai dietetic? Măslinele în sine sunt un aliment minunat, dar nu și uleiul extras din ele.

De ce? Deoarece uleiul este grăsime pură, în proporție de sută la sută. În cazul uleiului de măsline, producătorii strivesc măslinele integrale și extrag pe cale chimică părțile sănătoase ale acestora (fibrele, vitaminele și mineralele). Ceea ce rămâne este o doză concentrată de calorii. Uleiul de măsline conține nu mai puțin de 4100 de calorii la 500 g!

Evită conservanții și aditivii. Această recomandare este ușor de înțeles pentru toată lumea. De ce ți-ai încărca dieta cu aceste produse artificiale când ai putea consuma alimentele integrale care nu au nevoie de aditivi pentru a avea un gust delicios?

Elimină produsele lactate din alimentație. Cazeina, principala proteină din laptele de vacă, este unul din cei mai puternici carcinogeni chimici identificați până acum (pentru a afla mai multe în legătură cu acest subiect, citește comentariul lui Colin Campbell intitulat Studiul China, de la pagina 20). Produsele lactate cresc riscul de a face boli cronice, iar laptele de vacă este în mod particular asociat cu riscul de a face cancer, diabet de grad 1 (juvenil), scleroză multiplă și multe alte condiții medicale.

Oamenii nu au o nevoie nutrițională de lapte de vacă. Acesta este o substanță special concepută pentru a ajuta vițeii să crească de la o greutate de 30 de kilograme la una de 500 de kilograme într-un singur an. În plus, el conține cazomorfine, substanțe similare morfinei care creează dependență și care asigură rămânerea vițelului lângă mama sa pentru a fi în siguranță și pentru a-și continua creșterea. Cazomorfinele generează dependență inclusiv în cazul oamenilor; de aceea, renunțarea la produsele lactate se poate dovedi dificilă.

Nu te mai gândi la carbohidrați. Aproape toată lumea a auzit de dietele sărace în carbohidrați, care sunt încă foarte la modă și astăzi. În realitate, ele nu sunt neapărat sănătoase. Dimpotrivă, carbohidrații sunt sursa preferată de energie a corpului. De aceea, este important să mâncăm alimente bogate în carbohidrați.

Ce-i drept, este la fel de important să alegem tipurile corecte de alimente bogate în carbohidrați. De pildă, fructele de mango, broccoli și produsele de patiserie sunt la fel de bogate în carbohidrați, dar primele două sunt infinit mai bune pentru sănătate decât cele din urmă. Dacă vei consuma prăjituri și dulciuri preparate din făină albă și zahăr, vei experimenta rapid creșterea glicemiei din sânge, a secreției de insulină și a depunerii de grăsime. Dacă vei mânca însă cereale, legume și fructe integrale, vei înflori, chiar dacă vei avea o dietă bogată în carbohidrați. În plus, aceste alimente sunt și foarte bogate în fibre, care conferă senzația de sațietate. Consumul de alimente bogate în fibre reduce inevitabil (de cele mai multe ori) numărul caloriilor consumate, fapt care conduce la pierderea în greutate.

Stoc
Stoc Stoc 0
Preț
Preț 30.00 RON
Discount
Discount 0%
Preț final
Preț final 30 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8420-08-0
×

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie review-uri

Recomandări:

Nu sunt produse la această categorie

×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Golește coșul Continuă cumpărăturile Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Vezi coș