Nemernologia

Editura:

Arta de a obține ce vrei indiferent de metode

NEMERNICII sunt de toate formele și mărimile. Apar în toate mediile, regiunile, rasele sau religiile. Te înconjoară peste tot. Îi întâlnești tot timpul.
Detalii:

Sfidarea sistemului este a doua natură a nemernici lor. Sunt maeștrii absoluți în arta de-a freca menta, de-a se distra tot timpul și de-a și-o trage oricând și oriunde, chiar dacă opinia generală este că sunt niște parșivi notorii. Au învățat să-și folosească la capacitate maximă talentele cu care
au fost binecuvântați.

Nemernicia este mai mult decât o simplă știință, este o artă. Te poți considera norocos că ești în fața unui curs intensiv despre cum să obții adaptarea completă la acest stil de viață. Te va transforma în ceva ce încă nici nu reușești să-ți imaginezi.

Vei afla diferența dintre a fi un nemernic și a fi un ticălos – una te ajută să faci sex, și să promovezi în carieră, cealaltă să fii dat afară din casă în șuturi și alergat pe stradă.

Acest ghid îți arată cum să reușești orice, oricând și oriunde, înarmat cu încredere, minte ageră și obrazul gros. Fără vrăjeală.

Nemernicii au bătut sistemul. Poți fie să-ți trăiești viața dormind, fie să fii bărbat și să preiei controlul. Tu decizi. Cartea e la tine. Alege cu înțelepciune!

Cuprins:

Prefață ... 9

Partea I – Definiția Nemernicului ... 11

Capitolul 1 - Ce este acela un Nemernic? ... 13

Capitolul 2 - Evoluția Nemernicului ... 26

Capitolul 3 - Cele zece principii ale nemerniciei ... 38

Partea a II-a - Transformarea în Nemernic ... 52

Capitolul 4 - Ce tip de Nemernic ești? ... 54

Capitolul 5 - Poartă-te ca un Nemernic ... 67

Capitolul 6 – Nemernicul la serviciu ... 78

Capitolul 7 - Nemernicul pe teren ... 92

Capitolul 8 - Nemernicul și sexul opus ... 104

Partea a III-a - Efectele ... 118

Capitolul 9 - Ești un Nemernic... Ce urmează? ... 120

Partea a IV-a - Ghid de recunoaștere a fraților tăi întru nemernicie ... 124

Anexa A - Ghidul de „hidratare” al Nemernicului ... 156

Anexa B - Nemernicul și mișmașurile ... 184

Întrebări nemernice frecvente ... 192

Nemernicul în străinătate ... 199

Fragment:

 

 

Capitolul 1

Ce este acela un Nemernic?

 

Mamăăă, e superbă! A venit cu un grup de prieteni, dar pare singură și disponibilă. Nu prea agăți femei în baruri, dar poate că de data asta ... La naiba! Cine e tipul ăla? E ăla de la coada din fața intrării în club. Mă rog, practic, tipul care a ignorat toată coada aia și a intrat în club fără măcar să se oprească din discuția telefonică pe care o avea chiar atunci. El a atras atenția barmanului într-o secundă, în timp ce tu ai stat aplecat deasupra barului cu un deget ridicat timp de zece minute aproape implorând să ți se ia comanda. De ce vorbește tipa aia cu el? Oare o cunoaște? Vor pleca împreună? Căcat! Ce nemernic!

Nemernicii sunt de toate formele și mărimile. Apar în toate mediile, regiunile, rasele sau religiile. Te înconjoară peste tot. Nemernicii sunt și în familia ta, în rețeaua de fotbal online, în apartamentul de deasupra (și asta nu pentru că urli tu în fiecare noapte înainte de culcare „Nemernicule, nu mai țopăi atâta în toată casa!”)

Îi întâlnești tot timpul. Gândește-te doar la pupincuristul de la muncă de la tine care este avansat în fiecare an deși este mult mai ineficient chiar și decât amărâtul de om de serviciu din tura de noapte care mai are doar o mână funcțională. Aproape că nu face nimic pentru locșorul comod și poziția din companie inscripționată pe cartea de vizită. Și, totuși, nu știi cum se-ntâmplă, dar participă la fiecare ședință importantă, la fiecare întâlnire a consiliului director și este primul invitat la toate evenimentele organizate de companie. Este prietenul de pe Facebook care postează sute de poze din excursii prin locuri pe care nici nu știi unde să le cauți pe hartă sau să le scrii corect pe Google. Se duce în vacanțe de vis, nemeritate, pe spinarea prietenilor, colegilor de serviciu și a multor altora. Niciodată nu întoarce favorurile, dar lumea nu pare să fie deranjată de asta. La sală, este individul care găsește o cale să flirteze, să i-o tragă și apoi să-i dea papucii fiecărei femei de la cursurile de ciclism de seara și, totuși, să rămână în continuare un tovarăș de treabă. Un exemplu esențial de onestitate, 100% nemernic.

Dar ghici ce? Bravo lor! Sfidarea sistemului este a doua natură a nemernicilor. Sunt maeștrii absoluți în arta de-a freca menta, de-a se distra tot timpul și de-a și-o trage oricând și oriunde, chiar dacă opinia generală este că sunt niște parșivi notorii. Au învățat să-și folosească la capacitate maximă talentele cu care au fost binecuvântați.

Sfidarea sistemului este a doua natură a nemernicilor.

Reflectează la următoarea chestiune: dacă acești nemernici sunt atât de disprețuiți, de ce femeile tot mai vor să fie cu ei, iar bărbații tot își mai doresc să fie ca ei? De ce cărțile, filmele și emisiunile despre nemernici prind atât de bine la public? De ce ăștia sunt observați din prima secundă în orice situație publică, în timp ce tu ai putea fugi într-un bar supraaglomerat cu pantalonii în flăcări și nicio femeie atrăgătoare n-ar arunca măcar o băutură spre tine sau niciun individ fioros nu ar veni să te verifice de arme și droguri? Răspunsul e simplu: nu ești remarcat. Cu excepția faptului că ai pantalonii în flăcări, nu ești cu nimic diferit de oricare altă față din mulțime. Ești tipul cumsecade pe care nu și-l mai amintește nimeni după cinci minute de la întâlnire. În schimb, nemernicii nu sunt niciodată uitați.

De ce să fii un Nemernic?

După ce ai citit scenariul de mai devreme probabil că prima întrebare care ți-a venit în minte a fost: „De ce luaseră foc pantalonii?”. A doua întrebare (și cea relevantă pentru acest context) pe care ți-o pui este probabil: „Dar de ce mi-aș dori să fiu un nemernic?” Pentru a putea răspunde, trebuie mai întâi să clarificăm niște prejudecăți absurde legate de acești nemernici. Ei nu pot fi băgați în aceeași oală cu idioții. Una e să fii nemernic și alta e să fii idiot, iar între cele două tipuri există o lume întreagă de multe alte diferențe.

Nemernicii nu sunt niciodată uitați.

Nemernicii

Tipul de la bar, profitorul de la muncă, cretinul sociabil, netrebnicul de la cursurile de ciclism – toți sunt exemple de nemernici veritabili. Fiecare acțiune a unui astfel de om se concentrează asupra unui rezultat pozitiv. Pentru ei, scopul scuză mijloacele. Își gândesc fiecare mișcare și, de obicei, acestea nu sunt neglijente sau lipsite de sens. Bineînțeles că unii sunt țepuiți de acțiunile nemernicilor, dar ei merg pe principiul că trebuie să distrugă ceva întâi pentru a putea obține ce-și doresc, similar mentalității romane: .Divide și stăpânește!”. Și, totuși, cu toate căcaturile pe care le fac nemernicii, tot reușesc să se facă plăcuți la modul cel mai sincer. În realitate, nemernicii sunt niște persoane cu adevărat decente, cu o abilitate în născută de a-și gestiona frumos ticăloșia șarmantă la momentul potrivit. De pildă, tipul de la bar din scenariul de mai devreme știe foarte bine că atitudinea arogantă și fermă, presărată cu o doză de nemernicie îi va aduce o băutură în față și va fi călare pe-o femeie frumoasă muuult mai repede decât în cazul tipului de treabă. Dar, cu siguranță, că nu.., va adopta aceeași atitudine la poștă sau într-un supermarket, exceptând situația în care ar trebui să se lupte pentru ultima cutie de Red Bull.

Idioții

Sunt mult mai diferiți față de nemernici. Idioții sunt distructivi: ei nu-și calculează fiecare acțiune și nici consecințele acestora. Idioții se gândesc la o singură persoană: ei înșiși. Idioții mint, înșală, fură, economisesc pentru a obține exact ceea ce vor din orice situație. Nimeni nu se dă în vânt după ei, nici măcar mamele lor.

Nimeni nu se dă în vânt după idioți, nici măcar mamele lor.

Pentru a face o distincție și mai clară între cele două tipologii, examinăm câțiva nemernici memorabili cu câte un idiot corespunzător fiecăruia. Cei menționați sunt exemple perfecte de nemernici inovatori, puternici și faimoși. Sunt niște pionieri, specimene care trebuie studiate, venerate și imitate. Ceilalți sunt doar niște idioți full-option.

NEMERNIC

Denis Leary – Este de-a dreptul evidentă tipologia lui, mai ales că a scris un cântec intitulat „Nemernic”. Leary și-a folosit propria imagine de ticălos ursuz și furios pentru a se face cunoscut în lumea de stand-up comedy și mai târziu și în televiziune. Datorită farmecului său – a reușit să strângă mai mult de 2 milioane de dolari pentru departamentele de pompieri prin „Fundația pompierilor Leary? Leary Firefighters Leary – în mod clar, poate fi considerat un nemernic. Una din acțiunile sale demne de toată nemernicia din lume, care a fost mult mediatizată, este părerea exprimată în propria carte Why we suck. El susține că creșterea incidenței autismului este din cauza părinților neatenți care-și doresc o explicație comodă pentru prostia copiilor lor care nu pot evolua la școală. Și tot îți place de tipul ăsta, pentru că este nemernicul cu care ai vrea să bei o bere și să te uiți la un meci de baseball.

CITATUL NEMERNICULUI

„De ce să urăști pe cineva doar din cauza culorii pielii sale când există motive mult mai bune pentru asta?”

–Denis Leary

IDIOT

Don Imus – Poți fi nemernic și să debitezi răutăți pe gură atâta timp cât rămâi agreabil și amuzant. În ceea ce-l privește pe „I-Man”, este evident că nu-i niciuna. Comentariile rasiste la adresa echipei de baseball feminin Rutgers au fost atât ofensatoare pentru femeile implicate, cât și o rușine pentru toți cei care fac din comedie o profesie adevărată. Dacă știi că-ți pierzi slujba și că ești criticat public, măcar fă o glumă bună. A fost incorect sau neinspirat. Acest idiot bătrân și amărât n-a făcut decât să atace mișelește umorul. N-a fost decât o imitație proastă a celor mai de succes realizatori de emisiuni radio. Cât despre pălăriile lui de cowboy... alea chiar erau ale naibii de comice.

NEMERNIC

Barney Stinson – Da, este fictiv, dar poate întruchipa exemplul perfect de nemernic agreabil și sincer. Este arogant, plin de el, aproape alcoolic notoriu, mincinos pervers. Cu alte cuvinte, un tip foarte amuzant în preajma căruia e o plăcere să stai. Stinson își trăiește viața după un set de reguli nescrise numit „Codul fraților întru nemernicie / Biblia bărbaților”, cod care-i justifică fiecare acțiune în parte. Deși aparent e o mare lepădătură, oamenii continuă să-l placă. Are un cerc restrâns de prieteni foarte buni chiar dacă s-a culcat cu una dintre amicele sale, fosta iubită a celui mai bun prieten. În Barney huzurește chintesența nemernicului.

IDIOT

Spencer Pratt – Pratt este inițiatorul unei noi specii de idiot care a devenit faimos pentru simplul fapt de-a fi idiot. În ciuda lipsei acute de talent și creier, el și soția sa, Heidi Montag, au devenit unele dintre cele mai cunoscute figuri din cultura pop. A reușit jucându-se frumos cu imaginea sa de idiot suprem în fata camerelor de filmat. Oare chiar o fi atât de cretin sau e doar o strategie de marketing? E greu de spus. În orice caz, e idiot și e încă unul foarte natural și convingător.

CITATUL NEMERNICULUI

„Succesul este un profesor îngrozitor. Seduce mințile deștepte să creadă că nu pot pierde.”

– Bill Gates

NEMERNIC

Bill Gates – Gates a reușit să atragă atenția asupra sa pe la sfârșitul anilor 80 devenind, prin strategia „revanșa tocilarilor”, un exemplu important de manager nemernic. Reputația lui Gates în suprimarea ideilor și siguranței de sine a subalternilor săi în ședințe este legendară. A reușit să-și concentreze toate tendințele sale ticăloase inspirându-și angajații să transforme succesul sistemului DOS (un sistem de operare creat de altcineva) în succesul celei mai mari companii de software din istorie. Nu-ți poți face calculatorul să meargă fără Windows instalat pe el. (Bineînțeles presupunând că ai habar să-l instalezi și să lucrezi cu el.) De-acum numele lui Gates se identifică cu o revoluție IT, schimbând din acel moment modul în care oamenii trăiesc și muncesc. Poate fi considerat un escroc industrial și un șef absurd, dar cine nu vrea să se împrietenească cu Gates acum sau să petreacă măcar un weekend în casa lui?

IDIOT

Donald Trump – „The Donald” nu este nici cel mai bogat, nici cel mai deștept și nici cel mai de succes om de afaceri al tuturor timpurilor; dar omul a avut destule noțiuni de marketing pentru a-și transforma numele într-un brand: Turnul Trump, Casino Trump, Terenul Internațional de Golf Trump. Și fără niciun fel de scrupule face reclamă indirectă tuturor afacerilor sale în propriul show de televiziune The Apprentice (Ucenicul). La naiba, până și numele lui este articulat pentru efectul unicității/singularității/originalității. Este limpede ca bună ziua că tipul ăsta e un idiot cu păr mătăsos, totuși nu e la fel de limpede cum stă treaba cu marca Trump. El e pramatia care trebuie concediată.

CUMPÃRATE CU BANII LUI DONALD:

√ Casino

√ Teren de golf

√ Întreținerea celei de-a treia soții

Χ Școală/Educație

CITATUL NEMERNICULUI

„Tot ce e negativ – presiune, provocări – este o oportunitate pentru mine să evoluez.”

–Kobe Bryant

IDIOT

Kobe Bryant – întotdeauna un ticălos de performanță, Bryant a sărit peste etapa jocului amator din perioada facultății. Imediat după absolvirea liceului a intrat în NBA. Porecla sa este inspirată de unul dintre cei mai periculoși și de temut șerpi, mamba neagră. Acesta atacă fulgerător și este cel mai rapid șarpe de pământ din lume. Calomniatorii lui consideră că porecla i se potrivește și pentru faptul că este „s-a ascuns în iarbă” și și-a plătit cu bani grei eliberarea de sub acuzația de viol. A încercat să-I tragă în jos și pe colegul său Shaquille O’Neal punându-i în cârcă aceeași faptă. Dar drumul lui Bryant pare că șerpuiește mereu în sus. Este de patru ori campion NBA, viitor deținător al unui loc pe panoul de onoare al baschetului profesionist și unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istorie. Este un ticălos pe care oricine și l-ar dori în propria echipă. Doar să-i luați o cameră separată în cantonamente.

IDIOT

Barry Bonds – Imaginează-ți cum e să fii considerat unul dintre cei mai buni jucători de baseball. O celebritate cu acte în regulă care ar putea intra în cartea recordurilor ca unul dintre cei mai importanți sportivi care a călcat vreodată un teren de baseball. Dar, apoi, mai

Pag. 13 – 19

Preț
Preț 32.50 RON
Discount
Discount 8 %
Preț final
Preț final 29.90 RON
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8403-32-8
Caracteristici:
Numărul de pagini
Numărul de pagini 200
Formatul în cm. (l x L)
Formatul în cm. (l x L) 14 x 20,5
I.S.B.N.
I.S.B.N. 978-606-8403-32-8
Traducerea
Traducerea Cătălin Pena
Titlul original
Titlul original a**-hole-ol-o-gy. The science behind getting your way and getting away with it
Publicat online
2013-03-01
Afișat de
22547 ori
Apreciere
Recomandări: În curând
Adevăr Divin ▷ Librăria
divin.ro
×

Coșul de cumpărături

Titlul
Preț RON
-%
Redus RON
 
Subtotal
Șterge
produs(e) în coș, preț total:

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Golește coșul Finalizează
×

Adăugat în coș

Titlul
Preț
Redus
Preț final
×

Recomandate

41.00 36.90 RON

Carduri CELE PATRU LEGĂMINTE

94.00 84.60 RON

Puterea (Secretul Cartea 2)

11.71 RON

Tarotul Lenormand

60.00 54.00 RON

Theta Healing

72.00 64.80 RON

Corpul nu uită niciodată

85.00 76.50 RON

Opere complete (Neville Goddard)

106.00 95.40 RON

Iubește realitatea exact așa cum este

58.00 52.20 RON

Vrăjitoarea verde

52.00 46.80 RON

Sucul de țelină (Medium medical)

259.00 233.10 RON

Curs de Miracole

158.00 142.20 RON

Vindecare prin detoxificare (Medium Medical)

43.00 38.70 RON

Efectul Umbrei

85.00 76.50 RON

Terapia Teta – Boli și afecțiuni

29.00 26.10 RON

Femei puternice

91.00 81.90 RON

Floarea vieții, volumul I

64.00 57.60 RON

Carduri de înțelepciune: Un set de 64 de carduri

31.00 27.90 RON

Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști

57.00 51.30 RON

Vindecarea traumelor din trecut

39.00 35.10 RON

Am murit și m-am descoperit pe mine însămi

46.00 41.40 RON

Puterea este în interiorul tău

Atenție: acest site este în teste și pot exista erori!

Sugestie: Rotiți telefonul pentru a vedea mai multe detalii

Continuă cumpărăturile Preview Coș