Mărul. Cultivare și rețete culinare

Acest fruct există în mii de soiuri, este delicios și aspectuos în diverse mâncăruri și are efecte terapeutice recunoscute și apreciate.
În această carte sunt prezentate pe larg toate beneficiile acestor fructe atât de îndrăgite. În introducere veți afla date despre istoricul mărului, aspecte legate de cultivarea acestei plante, descrierea principalelor soiuri, efectele terapeutice ale merelor și domeniile lor de utilizare.
Partea a doua cuprinde o colecție de rețete culinare cu mărul în prim-plan, începând de la salate gustoase, supe, preparate din carne și pește și încheind cu prăjituri savuroase cu mere.
Mărul - prezentare generală
Istoria mărului
Descrierea botanică a mărului
Cultivarea mărului și regiuni de cultivare din țara noastră
Cele mai cunoscute soiuri de mere
Golden Delicious
Idared
Ionagold
Mutsu
Rambour d été
Summered (măr de vară)
Royal Gala
Starking Delicious
Măr savuros de vară
Rozmarin de Paște
Măr țigănesc
Soiuri de mere românești
Aromat de vară
Prima
Frumos de Voinești
Ardelean
Delicios de Voinești
Auriu de Bistrița
Generos
Florina
Starkinson
Wagener premiat
Beneficiile merelor: mineralele și vitaminele
Rețete și terapii cu mere și oțet de mere
Mărul și sănătatea
Mărul și îngrijirea pielii
Sfaturi pentru achiziționarea și utilizarea merelor
Rețete cu mere
Salate, aperitive
Sandvișuri, aperitive tartinabile
Supe
Preparate din carne de pasăre
Preparate din carne de porc
Preparate din carne de iepure, vită și vânat
Preparate din pește
Garnituri, sosuri și preparate cu legume
Fursecuri, brioșe muffins
Ștrudele, clătite, prăjituri servite calde
Lipii, plăcinte
Torturi
Deserturi, răcoritoare
Indexul alfabetic al rețetelor